ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΗΣ ΔΗΜΟΤΙΚΗΣ ΑΡΧΗΣ ΣΤΗΝ ΑΠΟ 12/4/2018 ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΟΥ Κ. ΚΟΤΡΩΝΙΑ


«Διασφαλίζουμε την καθαριότητα του Δήμου μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με κάθε νόμιμο τρόπο»

           Μετά τη χθεσινή ανακοίνωση του επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης κ. Γ. Κοτρωνιά, δεν μπορούμε παρά να επαναλάβουμε παλαιότερη έκφραση αγανάκτησής μας: «Δεν είναι μόνο τι λέει, αλλά και ποιος τα λέει».

           Δεν μας κάνει πλέον εντύπωση όταν ο κ. Κοτρωνιάς βλέπει ως «στραβό δρόμο» το δρόμο της διαφάνειας και της αποτελεσματικότητας, αφού ο ίδιος είχε επιλέξει το δρόμο της ομηρίας και της πολιτικής συναλλαγής και πελατείας, που πιστά ακολούθησε επί 16 χρόνια και ταυτίστηκε με τη λογική του.

          Ακόμη περιμένουμε απάντηση στο εύλογο ερώτημα: γιατί όταν μπορούσε δεν προσέλαβε μόνιμο προσωπικό για την καθαριότητα, αλλά προτίμησε την τακτική των οχτάμηνων συμβάσεων;
Μήπως επειδή με την ομηρία των συμβάσεων εξασφάλιζε πολιτικά οφέλη που δεν προσέφεραν οι μόνιμες προσλήψεις;

Μήπως επειδή τα κριτήρια ΑΣΕΠ για μόνιμες προσλήψεις δεν βόλευαν την πολιτική του πελατεία;

Γιατί, ακόμη και όταν τέθηκαν οι αυστηροί μνημονιακοί περιορισμοί, δεν έκανε αυτό που εμείς επιλέξαμε για να δώσουμε οριστική λύση στο πρόβλημα;

Γιατί φοβάται να αναφέρει ότι η παρούσα δημοτική αρχή, μία από τις ελάχιστες πανελλαδικά, ήταν εκείνη που, με την τροποποίηση του Ο.Ε.Υ., επανέκτησε όλες τις οργανικές θέσεις, που χάθηκαν από το Δήμο στην περίοδο της δημαρχίας του, υποβάλλοντας ταυτόχρονα αίτημα μόνιμης κάλυψής τους μέσα από διαγωνισμό ΑΣΕΠ και μάλιστα έξι μήνες πριν από το νόμο Σκουρλέτη;

          Και επειδή οι κοκορομαχίες της αντιπολίτευσης έχουν κουράσει τους δημότες μας, δύο μόνο επισημάνσεις στον κ. Κοτρωνιά, που οι αστείες αιτιάσεις του φανερώνουν και την ένδεια πολιτικών επιχειρημάτων, ύστερα από τον εγκλωβισμό του σε μιας αριστερίστικης λογικής υπεράσπιση του «δημόσιου χαρακτήρα της καθαριότητας», απόρροια του προηγηθέντος ασφυκτικού εναγκαλισμού του με τις αριστερές πτέρυγες του Δημοτικού Συμβουλίου:

          Η απαξίωση του Δημοτικού Συμβουλίου δεν τεκμαίρεται από την ώρα της συνεδρίασης, ούτε από το κατεπείγον ή μη των θεμάτων που εισάγονται προς συζήτηση, αλλά από την εν γένει προστασία της λειτουργίας του, ως χώρου μέσα στον οποίο ακώλυτα διατυπώνονται απόψεις και διαμορφώνονται αποφάσεις και, προφανώς, όχι με την ενθάρρυνση ή, έστω, την ανοχή και την εν συνεχεία δικαιολόγηση συμπεριφορών καθύβρισης και προπηλακισμού των μελών του, αλλά και βίαιης διακοπής της συνεδρίασής του.

           Αν θεωρείται αλαζονική η συμπεριφορά της δημοτικής αρχής επειδή παρεμπόδισε τη μεσημβρινή ανάπαυση του κ. Κοτρωνιά, πως μπορεί να χαρακτηρισθεί η συμπεριφορά του συνδυασμού του που, ενώ κατέθεσε αίτημα ονομαστικής ψηφοφορίας, τα μισά μέλη του αποχώρησαν πριν την ολοκλήρωσή της; Αν και τα εσωτερικά τους προβλήματα δεν μας αφορούν, δεν μπορεί αυτά να αποτελούν και λόγο καταγγελίας μας !!!

          Τέλος, για την ουσία της συζήτησης, εμείς διασφαλίσαμε την καθαριότητα του Δήμου μας και θα συνεχίσουμε να το κάνουμε με κάθε νόμιμο τρόπο. Η σύγκριση με αυτά που συνέβησαν τις ημέρες των εορτών σε άλλες πόλεις πείθει και τον πιο δύσπιστο αλλά αντικειμενικό παρατηρητή για τα αποτελέσματα της πολιτικής μας στην καθαριότητα.

www.lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη