Η ΛΕΣΧΗ ΒΙΒΛΙΟΥ ΛΑΜΙΑΣ ΣΤΟ ''SOUL'' ΜΕ ''ΤΟ ΒΙΒΛΙΟ ΤΩΝ ΚΑΤΟΠΤΡΩΝ'' 17/04/2018


Ο Απρίλης μας βρίσκει στην αυλή του "Soul" να διαβάζουμε το καταιγιστικό μυθιστόρημα "Το βιβλίο των κατόπτρων". Ο τέλειος τρόπος να περάσουμε ένα ανοιξιάτικο απόγευμα με καφέ και θέμα συζήτησης ένα βιβλίο που θα σας κόψει την ανάσα!

Πρίνστον, 1987: ο καταξιωμένος ψυχολόγος και καθηγητής Τζόζεφ Βίντερ δολοφονείται άγρια.

Νέα Υόρκη, 25 χρόνια μετά: ο λογοτεχνικός ατζέντης Πίτερ Κατς λαμβάνει ένα χειρόγραφο. Ή μήπως πρόκειται για ομολογία;

Σήμερα: τα μυστικά του "Βιβλίου των κατόπτρων" έρχονται στο φως και αποκαλύπτουν γιατί· οι αναμνήσεις είναι το πιο επικίνδυνο από όλα τα όπλα.
Η αλήθεια του ενός είναι τα ψέματα του άλλου... 


«Μία καθηλωτική, πολυεπίπεδη ιστορία για την απατηλή φύση της αλήθειας και της μνήμης. Το λάτρεψα». (Tammy Cohen)

«Ιδιοφυές και αριστοτεχνικό... Το προτείνω ανεπιφύλακτα». (Lee Child)

«Εγκεφαλικό νουάρ στην παράδοση του Ουμπέρτο Έκο και με την ευαισθησία του Πολ Όστερ. Καθώς πλησιάζεις στο τέλος, νιώθεις ότι αυτό που θα σου αποκαλυφθεί δεν είναι απλώς ποια είναι η αλήθεια, αλλά τι είναι η Αλήθεια».(The Daily Telegraph)

«Λάτρεψα αυτό το γεμάτο ανατροπές ψυχολογικό παιχνίδι. Το "Βιβλίο των κατόπτρων" ξεκινά με ένα μυστικό χειρόγραφο για έναν ανεξιχνίαστο φόνο και στη συνέχεια χρησιμοποιεί μια σειρά από χαρακτήρες και οπτικές γωνίες που σε κάνουν να βλέπεις οτιδήποτε άλλο εκτός από την αλήθεια.

Ποιος λέει ψέματα; Ποιος θυμάται με ακρίβεια τι έγινε; Δεν πρόκειται απλώς για ένα πολύ έξυπνο θρίλερ, αλλά μας κάνει να αναρωτιόμαστε σε ποιο βαθμό χειραγωγούμε υποσυνείδητα τις αναμνήσεις μας, προκειμένου να προστατέψουμε τον εαυτό μας». (Julia Heaberlin, συγγραφέας του Black Eyed Susans)

Τρίτη 17 Απριλίου, στις 19:30...

lamiabookclub.blogspot.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη