ΠΛΑΤΕΙΑ ΔΙΑΚΟΥ׃ ΧΩΡΟΣ ΑΝΑΨΥΧΗΣ Ή ΧΩΡΟΣ ΕΓΚΑΤΑΛΕΙΨΗΣ;

 
Κύριε Δήμαρχε,
 
Κύριοι Δημοτικοί Σύμβουλοι,
 
                        Ανάπλαση στην πλατεία Διάκου και οποιαδήποτε παρέμβαση έχει να γίνει  από το 1990 επί δημαρχίας Λάμπρου Παπαδήμα . Τότε έγινε η πλακόστρωση και τοποθετήθηκαν παγκάκια .  Έκτοτε ουδεμία μεταβολή ,ανάπλαση ,αναπαλαίωση ή παρέμβαση έγινε .

                      Εμείς σαν  κάτοικοι των πέριξ τετραγώνων  και  θιασώτες   της πλατείας γινόμαστε καθημερινά μάρτυρες τραυματισμού παιδιών από τις σπασμένες πλάκες , τα ελαττωματικά και σπασμένα παγκάκια, του επαίσχυντου σκυλοπάζαρου  που αφοδεύει πέριξ του αγάλματος και στα παρτέρια των υποτιθέμενων λουλουδιών , της  ανεξέλεγκτης  εισόδου από την πλευρά του Ταχυδρομείου  αυτοκινήτων βαρέως τύπου της τράπεζας και του προσωπικού της εκκλησίας που έχει μετατρέψει σε πάρκιν τον προαύλιο χώρο της εκκλησίας.

Μετά τόσα χρόνια και κατόπιν υποσχέσεών, περί μελέτης νέας ,μοντέρνας και σύγχρονης πλατείας δικαιούμεθα ,παρακαλούμε και απαιτούμε νέο σχεδιασμό της πλατείας από φερέλπιδες ,νέους, Λαμιώτες αρχιτέκτονες.

Απαιτούμε λοιπόν׃

· Καθαρισμό των σάπιων ,ξερών δέντρων και αντικατάσταση της πλακόστρωσης με νέα  με μοντέρνο σχέδιο και σχεδιασμό παρτεριών , πλακιδίων και κιόσκι στεγασμένο.

· Δενδροφύτευση και  νέος προσδιορισμός παρτεριών με λουλούδια και νέα μοντέρνα παγκάκια.     

· Δημιουργία αμφιθεάτρου πίσω από τη βρυσούλα  για  την διοργάνωση μικρών συναυλιών από το κοντινό Ωδείο Λαμίας ή άλλες νεανικές καλλιτεχνικές πρωτοβουλίες .

· Καθαρισμός  αγάλματος του ήρωα , αποκατάσταση του πρασίνου γύρω από το άγαλμα , κοπή των βλακωδώς τοποθετημένων έμπροσθεν του αγάλματος δενδρυλλίων που εμποδίζουν την θέαση του αγάλματος , κλείσιμο της πόρτας του χώρου  ώστε να μην εισέρχονται παιδιά που παίζουν ή σκυλιά που αφοδεύουν .

· Να  δημιουργηθούν δημόσιες τουαλέτες  wc, και να αντικατασταθούν τα παγκάκια με παγκάκια με  νέα  , μοντέρνα , καλοσχεδιασμένα και όμορφα . Είναι φανερό ότι χρειάζεται και η δημιουργία ενός στεγασμένου , σύγχρονου  κιοσκιού . Πράσινο , πράσινο παντού να ξεκουράζεται το μάτι , να γαληνεύει  η ψυχή και να απολαμβάνει το σώμα το χώρο της πλατείας. ( Να αφαιρεθούν τα λιγούστρα και οι δάφνες από την εποχή της επανάστασης).

· Να τοποθετηθεί κεραία για την δωρεάν πρόσβαση των νέων της πλατείας στο ΙΝΤΕΡΝΕΤ όπως στα Τρίκαλα και Λάρισα.

                  Θα πρέπει να μελετηθεί κάποτε η είσοδος και η έξοδος των οχημάτων της Τράπεζας Ελλάδος και του προσωπικού που όχι μόνον ενοχλούν με σειρήνες αλλά είναι και επικίνδυνο να τραυματίσουν πεζούς και παιδιά που παίζουν αμέριμνα .

 Επίσης ορισμένοι από τη κοντινή εκκλησία κάνουν κακή χρήση της φορτοεκφόρτωσης έτσι ώστε έχει καταντήσει να γίνει παρκιν ο προαύλιος χώρος της τράπεζας και της εκκλησίας.

                    Θα  πρέπει ίσως να γίνει πιο μελετημένη και περισσότερο εύκολη χρήση για τα οχήματα της Τράπεζας από την  άλλη πλευρά  για να μη διασχίζουν την πλατεία ή ακόμη να λειτουργήσει το πάρκιν της τράπεζας από την οδό Αχιλλέως.

                    Επικαλούμαστε την προεκλογική σας υπόσχεση για ανάπλαση με νέο σύγχρονο σχεδιασμό της πλατείας Διάκου, έτσι ώστε να γίνει πραγματικά πόλος έλξης αλλά και υπόδειγμα μοντέρνου σχεδιασμού. Νέοι αρχιτέκτονες υπάρχουν . είναι και πρόθυμοι και σπουδαίοι.

ΟΙ ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΡΝΟΙ ΚΑΤΟΙΚΟΙ ΤΗΣ ΠΛΑΤΕΙΑΣ ΔΙΑΚΟΥ




Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη