Μουσικό αφιέρωμα στην Μικρά Ασία με την Ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης» 01-02/09/2018

 

         Ένα μουσικό αφιέρωμα στην Μικρά Ασία περιλαμβάνει η συναυλία της Ορχήστρας του Φοίβου Ανωγειανάκη, που διοργανώνουν ο Δήμος Λαμιέων και ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, το Σάββατο 1 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 9:00 μ.μ. στο Κάστρο της Λαμίας.

          Η Ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης» αποτελείται από νέους μουσικούς που παρακολουθούν τα σεμινάρια μουσικών οργάνων και τραγουδιού που διοργανώνει το Κέντρο Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης» από το 1993. Η διδασκαλία γίνεται από καταξιωμένους καλλιτέχνες οι οποίοι, μαζί με τους μαθητές της Σχολής, συμβάλλουν δυναμικά στην προβολή και διάδοση της μουσικής μας παράδοσης.

          Στην συναυλία θα ακουστούν καρσιλαμάδες, ζεϊμπέκικα, συρτά, μπάλοι χασάπικα, χασαποσέρβικα, αλλά και λαϊκά βαλσάκια που συνθέτουν την πλούσια πολυμορφία που χαρακτηρίζει την μουσική κληρονομιά του Ελληνισμού της Ανατολής, ένα εντυπωσιακό ψηφιδωτό σ’ αυτό το σταυροδρόμι των πολιτισμών.

         Την μουσική επιμέλεια της συναυλίας έχει ο μουσικολόγος Δρ. Πέτρος Μουστάκας, Το μουσικό αυτό αφιέρωμα στην Μικρά Ασία ντύνει με τα χορευτικά της ο Πολιτιστικός Σύλλογος «Πήγασος Λαμίας».

         Την Κυριακή 2 Σεπτεμβρίου 2018 και ώρα 11:00 π.μ. σε εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στην Αίθουσα Αρχαίας Αγοράς της Δημοτικής Πινακοθήκης Αλέκος Κοντόπουλος θα παρουσιαστούν τα μουσικά όργανα από την Ορχήστρα «Φοίβος Ανωγειανάκης» και οι δράσεις του Κέντρου Ελληνικής Μουσικής «Φοίβος Ανωγειανάκης».

Η είσοδος θα είναι ελεύθερη.



www.lamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη