Ευθύμιος Καραΐσκος: Η λειτουργία Πανεπιστημίου με έδρα την Λαμία, το κέντρο της Στερεάς Ελλάδας, είναι κοινή και δίκαιη απαίτηση όλων μας


Η λειτουργία Πανεπιστημίου με έδρα την Λαμία, το κέντρο της Στερεάς Ελλάδας, είναι κοινή και δίκαιη απαίτηση όλων μας. 

Το Πανεπιστήμιο Στερεάς το αντιλαμβάνομαστε ως το ανώτατο εκείνο ίδρυμα που θα παράγει η γνώση προς όφελος της ανάπτυξης.
-
Που θα δημιουργεί επιστήμονες και την ίδια στιγμή θα αναβαθμίζει ποιοτικά μια τεράστια περιοχή στην καρδιά της Ελλάδας. 

Μέχρι σήμερα η λειτουργία Πανεπιστημίου στη Λαμία στην έδρα της Στερεάς Ελλάδας καταγράφεται ως ένας ανεκπλήρωτος διαχρονικός στόχος.

Από ότι δείχνουν τα ίδια τα γεγονότα και η στάση του Υπουργείου Παιδείας στο ζήτημα αυτό ο στόχος αυτός μένει πάντα επίκαιρος και ζωντανός.
-
Στο πλαίσιο αυτό επισκέφθηκα μαζί με τον Πρόεδρο της Π.Ε.Δ. κ. Λούκα Υπερήφανο και τον δήμαρχο Λοκρών κ.Νίκο Λιόλιο, τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας, τον ανώτατο άρχοντα, τον καθηγητή Πανεπιστημίου, αλλά και επίτιμο δημότη της πόλης της Λαμίας κ. Προκόπη Παυλόπουλο και ζητήσαμε να αναλάβει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση ικανοποίησης του πάγιου αιτήματος της κοινωνίας της Στερεάς Ελλάδας για τη λειτουργία Πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Ο ίδιος έδειξε μεγάλο ενδιαφέρον στο ζήτημα, το οποίο βλέπει σε θετική κατεύθυνση.
-
Πιστεύουμε ότι η διεκδίκηση για Πανεπιστήμιο Στερεάς θα πρέπει να συνεχίσει να είναι διαρκής, συγκροτημένη, συντονισμένη και βασισμένη πάνω σε σοβαρά και σύγχρονα επιχειρήματα.

Ευθύμιος Καραΐσκος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.