Πάνος Κοντογεώργος: Και τώρα κύριοι παραιτηθείτε!


Και τώρα κύριοι παραιτηθείτε!

Με απόφαση του ελεγκτή νομιμότητας που λειτουργεί βάσει του νόμου «Καλλικράτη», του Συντονιστή της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Θεσσαλίας - Στερεάς Ελλάδας, ακυρώνεται ολόκληρη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Μακρακώμης της 27ης Ιουνίου 2018, καθώς διεξήχθη χωρίς να υπάρχει πλήρες προεδρείο.

Αναλυτικά ο ελεγκτής νομιμότητας αναφέρει: «Αποδεχόμαστε την από 28-06-2018 προσφυγή των Δημοτικών Συμβούλων του Δήμου Μακρακώμης Γεωργίου Γόνη και λοιπών κατά της εγκυρότητας της από 27ης Ιουνίου 2018 συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης. Ακυρώνουμε στο σύνολό της την πραγματοποιηθείσα στις 27 Ιουνίου 2018 συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Μακρακώμης, και κατ’ επέκταση όλες τις αποφάσεις που λήφθησαν σε αυτήν, σύμφωνα με το σκεπτικό της παρούσας».

Ο λόγος είναι βέβαια γιατί το συγκεκριμένο συμβούλιο έγινε χωρίς να έχει προηγηθεί εκλογή Γραμματέα, αφού η δημοτική αρχή είχε βιαστεί να κάνει αποδεκτή την παραίτηση της κας Λιτοσελίτη και να ορκίσει νέα σύμβουλο.

Η ευθύνη είναι αποκλειστική του Δημάρχου και του Προέδρου του ΔΣ που κώφευσαν σε όσα επιμόνως ανέφεραν όλοι σχεδόν οι σύμβουλοι που δεν ανήκουν στη δημοτική αρχή, καθώς ακόμη και ο νομικός σύμβουλος του Δήμου.

Με την ασχετοσύνη τους, καθώς η συγκεκριμένη γνωμοδότηση δεν απαιτεί γνώσεις νομικές αλλά αυτοδιοκητικές ή απλής διοίκησης, βάζουν σε νέες περιπέτειες τον Δήμο τον οποίο θεωρούν μαγαζάκι τους, όπου μπορούν να κάνουν ότι θέλουν. Όλες οι συμβάσεις που βασίζονται στις αποφάσεις του συγκεκριμένου συμβουλίου, καθώς και κάθε άλλη απόφαση από τη συγκεκριμένη συνεδρίαση δεν έχει καμία ισχύ με ότι αυτό συνεπάγεται για τις δραστηριότητες του.

Αυτοί οι «επικίνδυνοι» για τη σωστή λειτουργία του Δήμου, ας μην προστρέξουν να ρίξουν τις ευθύνες στους δημοτικούς συμβούλους που προσέφυγαν στον ελεγκτή νομιμότητας. Αλλοίμονο αν βλέπουμε να βιάζεται η νομιμότητα και να μην αντιδρούμε. Άλλωστε είναι καταγεγραμμένο στις κάμερες οι προσπάθειες που κάναμε ώστε ακόμη και την τελευταία στιγμή να πάρετε τη νόμιμη απόφαση.

Δεν το πράξατε, αλλά μας λοιδορήσατε και μας λοιδορείτε ως το μοναδικό μέσο που σας απέμεινε για να διασκεδάζετε το ρεζιλίκι σας! Δυστυχώς μαζί με σας, ρεζιλεύεται και ο Δήμος της Μακρακώμης, ένας μεγάλος σε ιστορία και προσωπικότητες Δήμος, που τον έχετε καταντήσει ουραγό στην ανάπτυξη και στην εξωστρέφεια. Δυστυχώς πρωταγωνιστεί πλέον μόνο στις αίθουσες των ελεγκτικών οργάνων και των δικαστηρίων, για αυτό πιστεύουμε ότι σύντομα ο λαός θα σας δώσει μόνος του την απάντηση που σας αξίζει, αν δε βρείτε τη στοιχειώδη ευθιξία να παραιτηθείτε.

Εμείς επειδή έχουμε άλλα σχέδια για τον τόπο που γεννηθήκαμε, μεγαλώσαμε και δημιουργήσαμε την οικογένειά μας, θα συνεχίσουμε να προσπαθούμε για να τον βγάλουμε από τα αδιέξοδα που εσείς δημιουργήσατε.

Πάνος Κοντογεώργος

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη