Η Στερεά Ελλάδα στο περιθώριο


Η Στερεά Ελλάδα στο περιθώριο
___________________

Η δημοσίευση των βάσεων των Ανωτάτων Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων απέδειξε ότι η Ελληνική Πολιτεία, διαχρονικά, έχει να παρουσιάσει μια άναρχη και ρουσφετολογική τακτική ως προς την κατανομή των ΑΕΙ. Βλέπουμε αρκετές Σχολές με βάσεις εισαγωγής το 3 (στα 20), και πλειάδα Σχολών με εισαγωγή κάτω από τη βάση. Αυτές οι Σχολές δημιουργήθηκαν με τη λογική "Κάθε Χωριό και ΑΕΙ" και ουδέποτε καταργήθηκαν παρά την εξευτελιστική τους επιστημονική επίδοση. Βλέπουμε Σχολές σε Κωμοπόλεις και Χωριά των 4000 και των 10000 κατοίκων που υπολειτουργούν και ευτελίζουν την έννοια του "Πανεπιστημίου". Μόνο στη Στερεά Ελλάδα θυμάται τα δήθεν "Ακαδημαϊκά Κριτήρια"...

Παρόλα αυτά, η Ελληνική Πολιτεία ενισχύει, χρηματοδοτεί και επεκτείνει τη λειτουργία τους, ενώ αδικεί κατάφωρα τη Στερεά Ελλάδα, αφαιρώντας της Σχολές υψηλών επιδόσεων και άριστης απόδοσης. 

Ο Μινώταυρος των Αθηνών, έχει 22 Πανεπιστήμια. 

Η Πελοπόννησος είναι έδρα 4-5 Ανώτατων Ιδρυμάτων, το Ιόνιο, έχει σε κάθε χωριό ΑΕΙ, με τον μισό πληθυσμό της Στερεάς Ελλάδας. 

Και μόνη και έρημη η Στερεά Ελλάδα, εναπόκειται στην "ελεημοσύνη" της αδηφάγου Αθήνας και της αχόρταγης Θεσσαλίας, για να λειτουργήσει δίκην ελεημοσύνης ετεροδιοικούμενες Σχολές. 
Ας μην πιστέψουμε ότι η Θεσσαλία θα ενδιαφερθεί για την ανάπτυξη της Στερεάς. Ας μην παραμυθιαζόμαστε με τις προσφορές του Πανεπιστημίου Αθηνών, αφού το μοόνο που νοιάζεται είναι να καταπατήσει την περιουσία του ΤΕΙ Στερεάς.

Η ετεροδιοίκηση, θα επιφέρει τον μαρασμό. Ακριβώς όπως μαραζώνει το σύστημα Υγείας στη Στερεά, από τότε που εντάχθηκε στη Θεσσαλία. Τα αποτελέσματα τα είδαμε με τον θάνατο του δυστυχή Καθηγητή έξω από το κλειστό Κέντρο Υγείας Καμένων Βούρλων. Ομοίως θα επέλθει και ο πνευματικός και οικονομικός μαρασμός της Στερεάς. Θα είναι αργά για δάκρυα, όταν η Λαμία θα έχει μετατραπεί σε ένα "χωριό της Θεσσαλίας". 

Και φυσικά, κανένας ιδιωτικός φορέας, δεν θα επενδύσει στην "καμμένη γη" της Στερεάς, όταν δεν θα έχει Ακαδημαϊκές, Υγειονομικές, Τεχνολογικές υποδομές για να υποστηρίξει την επένδυση. 
Οφείλουμε στα παιδιά μας να παραδώσουμε τον Τόπο μας καλύτερο από ότι τον παραλάβαμε. 

Παραλάβαμε Πρωτεύουσα Περιφέρειας, με Πανεπιστήμιο, ΤΕΙ, ΜΕΡΥΠ, ΚΕΥΠ, Πλήρεις Υπηρεσίες της Πολιτείας και Διευθύνσεις Υπουργείων, Έδρα Υγειονομικής Περιφέρειας.

Θα παραδώσουμε "ένα χωριό της Θεσσαλίας"; (κατά την έκφραση αγαπητού φίλου)

Παναγιώτης Ιακωβής

Καρδιολόγος - Επεμβατικός Καρδιολόγος - Διδάκτωρ Καρδιολογίας Πανεπιστημίου Αθηνών

Πρόεδρος του Πολιτιστικού Επιστημονικού και Φιλοσοφικου Ομίλου Λαμίας "300"

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη