Ατρόμητος - Λαμία 1-0


Ο Ευθύμης Κουλούρης πέτυχε το τρίτο του γκολ στο πρωτάθλημα και έδωσε τη νίκη με 1-0 στον Ατρόμητο απέναντι στη Λαμία που έπαιζε με δέκα από το 58΄ και είχε δοκάρι με τον Σκαρντοβέλι.

Ο επιθετικός των Περιστεριωτών έδωσε και πάλι τη λύση έχοντας σημειώσει και τα τρία φετινά γκολ της ομάδας του και με αυτό απέναντι στη Λαμία οδήγησε τον Ατρόμητο στην πρώτη του εντός έδρας νίκη στο πρωτάθλημα.

Η αλλαγη του συστήματος από το 4-4-2 των προηγούμενων αγωνιστικών σε 3-4-3 που επέλεξε ο Κάναντι φάνηκε να μπερδεύει περισσότερο τους παίκτες του Ατρομήτου αφού στα τριάντα πρώτα λεπτά η Λαμία ήταν ανώτερη στον αγωνιστικό χώρο.

Η φιλοξενούμενη ομάδα θα μπορούσε να έχει προηγηθεί στο σκορ αν στο 17΄ ο Καραγκούνης σημάδευε καλύτερα από καλή θέση και αν στο 22΄ ο Μέγιερι δεν είχε αποκρούσει σωτήρια το σουτ του Βασιλαντονώπουλου μέσα από την περιοχή.

Ενδεικτικό της κακής εικόνας του Ατρομήτου ήταν ότι επιχείρησε το πρώτο του σουτ στο 30΄ με τον Ουγκράι χωρίς ωστόσο να ανησυχήσει την άμυνα της Λαμίας. Μετά το 35΄ η ομάδα του Περιστερίου ανέβασε στροφές επιθετικά και άρχισε να απειλεί.

Πρώτα στο 37΄ με ένα μακρινό ξαφνικό σουτ του Κολούρη που πέρασε λίγο πάνω από τα δοκάρια της Λαμίας, τέσσερα λεπτά αργότερα με μια «βολίδα» του Μάντσον που έδιωξε σωτήρια σε κόρνερ ο Σαράνοφ και στο 42΄ με μια αποτυχημένη προβολή του Κουλούρη και πάλι.

Τελικά ο σέντερ φορ του Ατρομήτου έδωσε τη λύση στην ομάδα του δύο λεπτά πριν την ολοκλήρωση του πρώτου μέρους. Ο Μάντσον εβγαλε μια σέντρα, ο Κουλούρης πετάχτηκε, άπλωσε το πόδι του και έσπρωξε την μπάλα στα δίχτυα, στέλνοντας τον Ατρόμητο στα αποδυτήρια με το 1-0.

Με δέκα και δοκάρι η Λαμία, ασόβαρος ο Ατρόμητος

Η Λαμία μπήκε πιο δυνατά και στα πρώτα λεπτά του δεύτερου ημιχρόνου χωρίς όμως να καταφέρει να απειλήσει. Στο 58΄ μάλιστα, η φιλοξενούμενη ομάδα έμεινε με παίκτη λιγότερο καθώς ο Δημούτσος αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα για μαρκάρισμα στον Μάντσον.

Στο 61΄ σε μια φάση διαρκείας ο Ατρόμητος έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ αλλά το σουτ του Βασιλακάκη από το ύψος του πέναλτι σταμάτησε στην άμυνα της Λαμίας. Η ομάδα του Χάβου παρά το αριθμητικό μειονέκτημα δεν το παράτησε και στο 65΄ ο Μέγιερι έδιωξε σωτήρια το πλασέ του Επστάιν πολύ καλή θέση.

Ο Ατρόμητος απάντησε στο 69΄ με την κεφαλιά του Βασιλακάκη από εκτέλεση κόρνερ αλλά η μπάλα και πάλι κόντραρε στους αμυντικούς της Λαμίας. Στο 75΄ η Λαμία έφτασε και πάλι κοντά στην ισοφάριση με την κεφαλιά του Μπαράλες να αποκρούει ο Μέγιερι και ο Ατρόμητος παρότι έπαιζε με παίκτη περισσότερο δεν έδειχνε να διαχειρίζεται σωστά το ματς.

Στο 80΄ ο Κουλούρης έστρωσε ωραία στον Ούμπιδες αλλά το σουτ του τελευταίου αν και ήταν ανενόχλητος πέρασε δίπλα από το δοκάρι του Σαράνοφ. Ο Ατρόμητος τρία λεπτά αργότερα έχασε ακόμα μια μοναδική ευκαιρία για να τελειώσει το ματς, αλλά ο Ενσικουλού νικήθηκε στο τετ α τετ από τον Σαράνοφ.

Αφού ο Γάλλος δεν ευστόχησε, το ματς έγινε θρίλερ στα τελευταία λεπτά και η Λαμία έχασε την ευκαιρία στο 85΄ να πάρει τον βαθμό με τον Σκαρντοβέλι να σημαδεύει το οριζόντιο δοκάρι του Μέγιερι από απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Ο Ατρόμητος στα τελευταία λεπτά διαχειρίστηκε το σκορ και στις καθυστερήσεις ο Κουλούρης σπατάλησε ακόμα μια ευκαιρία. Το 1-0 έμεινε ως το τέλος με την ομάδα του Περιστερίου να πετυχαίνει το πρώτο της τρίποντο μπροστά στον κόσμο της.

Οι συνθέσεις των δύο ομάδων

Ατρόμητος (Κάναντι): Μέγιερι-Καρασαλίδης, Χατζηισαϊας, Ρισβάνης-Μάντσον (71΄ Ούμπιδες), Βασιλακάκης (77΄ Κωτσόπουλος), Σάκιτς, Γιαννούλης-Ενσικουλού, Ουγκράι (59΄ Μπουσούλατζιτς), Κουλούρης

Λαμία (Χάβος): Σαράνοφ-Βασιλαντωνόπουλος, Αναστασιάδης (38΄ Καρυπίδης), Αντέντζο, Σκαρντοβέλι-Δημούτσος, Μπλάζιτς-Καραγκούνης (61΄ Επστάιν), Μπερτόλιο, Καραμάνος (69΄ Σκόνδρας)-Μπαράλες​

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ: Ο Νταμίρ Κάναντι άλλαξε το 4-4-2 των δύο πρώτων αγωνιστικών σε 3-4-3 επιδιώκοντας να δώσει μεγαλύτερο βάρος στην επίθεση της ομάδας του. Κάτω από τα δοκάρια ξεκίνησε ο Μέγιερι με την τριάδα των στόπερ του να αποτελείται από τους Ρισβάνη, Χατζηισαϊα, Καρασαλίδη. Αμυντικό χαφ ο Μάντσον, πιο μπροστά ο Βασιλακάκης, δεξιά ο Σάκιτς, αριστερά ο Γιαννούλης και στην επίθεση οι Ενσικουλού, Ουγκράι, Κουλούρης.

Ο Μάκης Χάβος επέλεξε το 4-2-3-1. Στην εστία της Λαμίας ο Σαράνοφ, με το κέντρο της άμυνας του να αποτελείται από τους Αντέντζο, Αναστασιάδη, τον Βασιλαντονώπουλο στο δεξί άκρο και τον Σκαρντοβέλι στο αριστερό. Σε ρόλο αμυντικών χαφ οι Δημούτσος, Μπλάζιτς και πιο μπροστά στις γραμμές οι Καραγκούνης, Καραμάνος και ο Μπερτόλιο επιτελικός μέσος πίσω από τον προωθημένο Μπαράλες.

ΑΥΤΟΙ ΠΟΥ ΕΚΡΙΝΑΝ ΤΟ ΜΑΤΣ: Ο Κουλούρης ήταν ο άνθρωπος που έκρινε το αποτέλεσμα καθώς σημείωσε το μοναδικό γκολ της αναμέτρησης. Ο επιθετικός το Ατρομήτου έφτασε τα τρία γκολ στο πρωτάθλημα, όσα δηλαδή έχει σημειώσει η ομάδα του. Παρόλα αυτά ο κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Μάντσον, ο οποίος ήταν παντού στον αγωνιστικό χώρο όσο διάστημα έπαιξε, ενώ έδωσε και την ασίστ στο γκολ του Κουλούρη.

ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ: Η Λαμία ήταν καλύτερη στο μεγαλύτερο μέρος του πρώτου μέρους, αλλά ένα ξέσπασμα του Ατρομήτου στο τελευταίο δεκάλεπτο ήταν αρκετό για να τον βάλει μπροστά στο σκορ. Στην επανάληψη παρότι η Λαμία έμεινε από νωρίς με δέκα παίκτες λόγω της αποβολής του Δημούτσου, θα μπορούσε να πάρει θετικό αποτέλεσμα καθώς είχε 2-3 καλές στιγμές, συμπεριλαμβανόμενου και του δοκαριού του Σκαρντοβέλι. Ο Ατρόμητος θα μπορούσε να είχε «καθαρίσει» νωρίτερα το ματς αν δεν ήταν φλύαρος στα τελευταία λεπτά.

Ο ΕΛΕΓΧΟΣ ΤΩΝ ΔΙΑΙΤΗΤΩΝ: Ο Ζαχαριάδης ήταν άψογος σε όλο τον αγώνα ωστόσο, έκανε λάθος στην αποβολή του Δημούτσου. Έκοψε τον Ατρόμητο ενώ έβγαινε στην κόντρα και στη συνέχεια διόρθωσε το λάθος του με ένα ακόμα, αφού το μαρκάρισμα του μέσου της Λαμίας δεν ήταν για δεύτερη κίτρινη.

www.sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη