Το Arkki School of Architecture στη Λαμία επιστρέφει δυναμικά!


Το Arkki School έφτασε στην Λαμία!

Η φετινή εκπαιδευτική χρονιά στην πόλη μας, θα είναι πιο δημιουργική από ποτέ!

Το πιο πρωτοποριακό εκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ευρώπης για παιδιά, το Arkki School of Architecture for Children and Youth, έφτασε από την Φινλανδία στο Ονειροπλαστείο!


Τι κάνουν τα παιδιά στο Arkki: 
Τα παιδιά, από 4 έως 13 ετών, μέσα από παιχνίδια και κατασκευές, εξερευνούν με όλες τους τις αισθήσεις τον κόσμο και με τη φαντασία τους τον δημιουργούν από άλλη οπτική, έξω και πέρα από τα συνηθισμένα.

Ανακαλύπτουν τα ταλέντα και τις κλίσεις τους, μέσα από δραστηριότητες που τους μαθαίνουν να πειραματίζονται, να σχεδιάζουν και να βλέπουν άμεσα το αποτέλεσμα της προσπάθειάς τους, που πάντα είναι πολύ εντυπωσιακό. Όλα τα προγράμματα, που γίνονται από εκπαιδευμένους στη Φινλανδία αρχιτέκτονες, ενδυναμώνουν την τρισδιάστατη αντίληψη, τη μαθηματική σκέψη και τις δεξιότητες επικοινωνίας.

Κι όσο για την αρχιτεκτονική; Χρησιμοποιείται ως μέσο για να δώσει στα παιδιά τα δεκάδες ερεθίσματα που από τη φύση της έχει η επιστήμη αυτή, να τα βοηθήσει στη συγκρότηση της σκέψης, να τονώσει τη φαντασία, τη δημιουργικότητά τους και τελικά να τα κάνει να πιστέψουν στον εαυτό τους και να γίνουν οι «αρχιτέκτονες» του μέλλοντός τους.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------

​Είναι απαραίτητη η προκράτηση θέσης, καθώς υπάρχει μέγιστος αριθμός παιδιών ανά εκπαιδευτή, ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα της διαδικασίας και τα αποτελέσματα να ανταποκρίνονται στα φινλανδικά πρότυπα.

---------------------------------------------------------------------------------------------------------------

​Το Σάββατο 30 Σεπτεμβρίου 2017, μαθητές Νηπιαγωγείου & Δημοτικού συμμετείχαν στο event “Sweet Architecture” και γνώρισαν από κοντά τον συναρπαστικό κόσμο του Αrkki. Πολύχρωμες, εντυπωσιακές κατασκευές δημιουργήθηκαν από τους Μικρούς Αρχιτέκτονες της Λαμίας, οι οποίοι χρησιμοποίησαν ως βασικό οικοδομικό “υλικό” πολύχρωμες καραμέλες! Παράλληλα, οι γονείς ενημερώθηκαν για τα παιδαγωγικά οφέλη των εργαστηρίων και συζήτησαν με τα μέλη της ακαδημαϊκής ομάδας.
----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Εργαστήρι Παιδικής Τέχνης “Ονειροπλαστείο” (Ιδιοκτήτρια : Βιβή Σεβαστού) | Ηρώων Πολυτεχνείου 53, Νεάπολη, Λαμία, 351 00 T. 2231.038.261 U. www.oneiroplasteio.gr

Πληροφορίες – συμμετοχές : Βιβή Σεβαστού (2231.038.261 & 6979.013.890)

Οι καθηγητές στη Λαμία




Κωνσταντίνος Παπανάγνου
Καθηγητής

O Κωνσταντίνος Παπανάγνου γεννήθηκε στην Λαμία το 1981 είναι απόφοιτος της  Αρχιτεκτονικής σχολής του Ε.Μ.Π. Αθηνών. Ξεκίνησε σπουδές το 1999 στην Αρχιτεκτονική Σχολή Πανεπιστημίου Βενετίας Ιταλία έως το 2001 και στην συνέχεια στην Εθνικό Μετσόβιο πολυτεχνείο όπου και αποφοίτησε το 2005  . Πτυχιακή Διατριβή : Χωροθέτηση και Σχεδιασμός Πανεπιστημιακών Εγκαταστάσεων του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας στην ευρύτερη περιοχή της πόλης της Λαμίας.
 Εργάστηκε σαν  Επιστημονικός Συνεργάτης από το 2007  έως  το 2011 σε ιδιωτικό Γραφείο Τεχνικών Μελετών  και εκ τότε  έως και σήμερα διατηρεί Αρχιτεκτονικό Γραφείο Μελετών και κατασκευών  στην πόλη της Λαμίας . ​Ομιλεί Αγγλικά -Ιταλικά έχει Συμμετοχή σε Ομάδα Εργασίας του Τ.Ε.Ε. με αντικείμενο την παρακολούθηση εκπόνησης των Γενικών Πολεοδομικών Σχεδίων για τους Νομούς Φθιώτιδας –Ευρυτανίας με στόχο την τελική γνωμοδότηση του τεχνικού Επιμελητηρίου ως τεχνικού Συμβούλου του Δημοσίου. Τέλος λατρεύει την  Φωτογραφία (προσωπική συλλογή) https://www.flickr.com/photos/123834668@N02/ 



Αμαλία Ποντίκα
Καθηγήτρια

Η αρχιτέκτων/ interior designer Αμαλία Ποντίκα γεννήθηκε στη Λαμία Φθιώτιδας και αποφοίτησε με άριστα από τη σχολή Διακόσμησης Vakalo Art & Design (1997). Συνέχισε τις σπουδές της στην Ιταλία στη σχολή τέχνης αναπαλαίωσης κ συντήρησης «Ιnstituto per l' Arte e il Restauro – Palazzo Spinelli Florence Italy» το 2001.  Aποφοίτησε από το πανεπιστήμιο Αρχιτεκτόνων Mηχανικών Φλωρεντίας «Università degli studi di Firenze facoltà di Arcitettura» το 2010.To 2006 βρέθηκε με υποτροφία από το πανεπιστήμιο Αρχιτεκτόνων Φλωρεντίας στην Σχολή Αρχιτεκτόνων του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Στα πρώτα της βήματα συνεργάστηκε με πλήθος αρχιτεκτονικών γραφείων σε Ελλάδα και Ιταλία αποκτώντας πολύτιμη εμπειρία με διακεκριμένους επαγγελματίες και δημιουργικά γραφεία με ευρεία συμμετοχή σε ποικίλα πρότζεκτς. Από το 2011 διατηρεί Αρχιτεκτονικό γραφείο ALP STUDIO ARCH στην Αθήνα ενώ παράλληλα εργάζεται στην οικογενειακή επιχείρηση «Μarble Pontikas». Το γραφείο μέχρι σήμερα έχει διεκπεραιώσει κτιριακά έργα μικρής και μεγάλης κλίμακας όπως: βιομηχανικά κτίρια, κτίρια γραφείων, δημόσια και ιδιωτικά κτίρια, εσωτερικούς και υπαίθριους χώρους, έργα και μελέτες τοπίου – σχεδιασμού αλλά και πολλές κατοικίες.



Αλεξάνδρα Χριστοδουλίδου
Καθηγήτρια

Η Αλεξάνδρα Χριστοδουλίδου γεννήθηκε στο Διδυμότειχο Έβρου το 1980. Έζησε τα παιδικά και εφηβικά της χρόνια στην Ορεστιάδα Έβρου. Το 2000 εισάγεται μετά από εξετάσεις στο Πανεπιστημιακό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής της Βενετίας (Istituto Universitario di Architettura di Venezia). Το 2003 μετεγγράφηκε στην Πολυτεχνική Σχολή του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) στο τμήμα της αρχιτεκτονικής, από όπου και αποφοίτησε με διπλωματική εργασία στον σχεδιασμό τοπίου και περιβάλλοντος. Αρχικά εργάστηκε σε μεγάλη τεχνική εταιρεία και έπειτα συνέχισε ως αυτοαπασχολούμενη. Παράλληλα με την αρχιτεκτονική ήρθε και ο ρόλος της μητρότητας ανοίγοντας νέους ορίζοντες αναζητήσεων σε θέματα παιδοψυχολογίας και νηπιακής διαπαιδαγώγησης με επίκεντρο την ενσυναίσθηση.

www.arkki.gr

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ ΘΕΜΑΤΟΣ kaliterilamia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη