Οι ξένοι προβάλλουν την πλούσια ιστορία της περιοχής μας - Εμείς τι κάνουμε για τις Θερμοπύλες?


Μια ενδιαφέρουσα πρόταση για την προβολή των Θερμοπυλών κατέθεσε ο Πολιτιστικός, Φιλοσοφικός και Επιστημονικός Όμιλος Λαμίας ''300''.

Αναλυτικά δείτε την ανακοίνωσή του:

Το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό παιχνίδι που σχετίζεται με την ιστορία, το Assassin’s Creed, με πάνω από 10.000.000 ακόλουθους, δημοσιεύει το νέο της κεφάλαιο Odyssey στις 5 Οκτωβρίου 2018. Αυτό μας πάει πίσω στο χρόνο στην αρχαία Ελλάδα και εξιστορεί τις περιπέτειες του ήρωα ξεκινώντας από το Χρυσό αιώνα του Περικλή φτάνοντας στη μάχη των Θερμοπυλών.


Αυτό το μέρος που λέγεται Θερμοπύλες μέσα σε 15 χρόνια έχει διαφημιστεί από το Hollywood με την ταινία «300» και τώρα από την Ubisoft με το ηλεκτρονικό παιχνίδι Assasins Creed όσο καμία άλλη τοποθεσία στη γη. Ήρθε ο καιρός να το εκμεταλλευτεί ο Δήμος μας και η Περιφέρεια μας για το καλύτερο του τόπου μας.



www.facebook.com/assassinscreed

Εδώ βρίσκεται η τεράστια ευκαιρία για την περιοχή μας. Το 2004 το Hollywood με την ταινία «300» διαφήμισε το μέρος με το καλύτερο τρόπο, ωστόσο το εκμεταλλευτήκαμε δυσανάλογα, στον οικονομικό, τουριστικό αλλά και ιστορικό τομέα ώστε να προοδεύσει. Το 2018 μας δίνεται ακόμη μια ευκαιρία να διαφημίσουμε την περιοχή της μάχης των Θερμοπυλών.



Ο «Φιλοσοφικός, Πολιτιστικός & Επιστημονικός Όμιλος Λαμίας 300», προτείνει την επίσημη πρώτη παρουσίαση του παιχνιδιού να πραγματοποιηθεί στο μέρος των Θερμοπυλών, στα ιερά χώματα που φυλάγουν τα θεμέλια του Ευρωπαϊκού πολιτισμού, μέσα από ένα μαγευτικό event τεχνολογίας και ιστορίας. Να τραβήξουμε τα μάτια των νέων στη πόλη μας και να θέσουμε βάσεις για την ανάδειξη του χώρου σε μία νέα διάσταση πιο σύγχρονη.

Τα οφέλη για την περιοχή μας είναι σημαντικής βαρύτητας και δυναμικής, για τους κλάδους του τουρισμού, της οικονομίας, του πανεπιστημίου πληροφορικής αλλά και συνδυασμός με την πρόταση για προστατευόμενη περιοχή από την UNESCO.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη