Νέος Μοναχός στην Ιερά Μητρόπολη Φθιώτιδας - Δείτε φωτογραφίες


                Σε κλίμα βαθειάς κατάνυξης και συγκίνησης ετελέσθη την Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου ( προ της Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού), το απόγευμα στο Καθολικό της Ιεράς Μονής Παναγίας Αγάθωνος,  η Μοναχική κουρά του Δοκίμου αδελφού της Μονής κ. Εφραίμ Πανταζίδη.

                Την Κουρά ετέλεσε κατά την διάρκεια του Εσπερινού εμφανώς συγκινημένος ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, παρουσία του Καθηγουμένου της Μονής Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Γερμανού Γιαντσίδη και των πατέρων της αδελφότητος, του π. Αριστείδου Πανταζίδη, πατρός κατά σάρκα του νέου Μοναχού, Εφημερίου της Ενορίας του Αγίου Γεωργίου Μεγάλης Βρύσης Λαμίας,  πολλών Ιερέων της Μητροπόλεως μας συγγενών και φίλων της οικογενείας  και ευλαβών προσκυνητών της Μονής.

                Ο Ποιμενάρχης μας δεν άλλαξε το όνομα εις τον π. Εφραίμ, διότι έχει το όνομά του εις τιμήν και μνήμην του οσιομάρτυρος  Εφραίμ του Θαυματουργού,  άγιος τον οποίο ευλαβείται ιδιαιτέρως ο Σεβασμιώτατος.

                Μετά την ολοκλήρωση της Κουράς ο Ποιμενάρχης απηύθυνε εγκάρδια , πατρικά λόγια προς τον π. Εφραίμ ομιλώντας για το σπουδαίο και πολύ δύσκολο δρόμο του μονήρους βίου και χαρακτηριστικά ανέφερε:

                «Μας αξίωσε ο Θεός και η Παναγία  αγαπητοί μου Πατέρες και αδελφοί να τελέσουμε την Μοναχική Κουρά του πνευματικού μας παιδιού του π. Εφραίμ.

                 Εκ νεότητος σου παιδί μου αγάπησες τον Θεό , τον άγιο Εφραίμ και την μοναχική ζωή. Μετά την δοκιμασία σου εδώ εις την Μονήν,  σήμερα έλαβες το Μέγα και αγγελικό σχήμα και τα λόγια που σου απήυθυνε η Εκκλησία ήταν συνταρακτικά.

                Όντως Μακάριον έργον διάλεξες και προσευχόμαστε ο Κύριός να σε οπλίσει με την σκέπη του και την πανοπλία του δια να αντιμετωπίσεις με καρτερία και πίστη όλα εκείνα τα δεινά και τις δυσκολίες της Μοναχικής ζωής.

                Οι βάσεις που έλαβες από τους καλούς σου γονείς τον. π. Αρειστείδη και την πρεσβειτέρα μητέρα σου και από εμάς που από μικρό παιδί είσαι κοντά μας, είναι πολύ καλές. Πορεύσου λοιπόν παιδί μου με πίστη στον δύσβατο δρόμο έχοντας τις ευχές της Παναγίας, του οσίου Μεγαλομάρτυρος Εφραίμ, του οσίου Γέροντος Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου και όλων ημών που σήμερα χαιρόμαστε διότι άλλο  ένα πνευματικό μας παιδί δίδεται εις την Εκκλησία του Χριστού για να αγωνιστεί και να εργαστεί τον καλόν αγώνα της σωτηρίας και να αξιωθεί να λάβει και την ιερωσύνη».

                Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη τον π. Αριστείδη και την οικογένειά του δια την στήριξη που προσφέρουν στην απόφαση αυτή του παιδιού τους καθώς και τον άγιο Καθηγούμενο δια την αγάπη με την οποία περιέβαλλε τον π. Εφραίμ.

                Στην συνέχεια στο Αρχονταρίκι της Μονής ο νέος Μοναχός έλαβε τον ασπασμό και τις ευχές απάντων των παρευρισκομένων και εδόθη σε όλους πλούσιο κέρασμα εκ μέρους της αδελφότητος.

Φωτό Δημήτριος Καραγιάννης










































www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη