Βότσαλα ατάκτως ερριμμένα… στο Πολιτιστικό Κέντρο Λαμίας


Βότσαλα ατάκτως ερριμμένα…
Στην αρχή νόμισα ότι τα βότσαλα τα άδειασε εκεί η καρότσα κάποιου φορτηγού, για να μεταφερθούν κάπου αλλού ή να δουλευτούν αργότερα, ώστε να πάρουν τη μορφή ενός βοτσαλωτού δαπέδου, κατά πάσα πιθανότητα. Στη συνέχεια όμως είδα την κάθετη ζαρντινιέρα και τα μαύρα ακτινωτά διατεταγμένα βότσαλα και κατάλαβα ότι έχω μπροστά μου την τελική εικόνα. 

Τα βοτσαλωτά δάπεδα έχουν συγκεκριμένη τεχνική και απαιτούν εξειδικευμένη εργασία. Τα βότσαλα δεν αραδιάζονται ελεύθερα, αλλά συγκολλώνται και μπήγονται στο τσιμεντοκονίαμα ακολουθώντας συγκεκριμένους σχεδιασμούς συνήθως φυτικών ή γεωμετρικών μοτίβων. Το αποτέλεσμα, όταν οι τεχνίτες ξέρουν τη δουλειά τους και την τιμούν, γίνεται ένα πραγματικό κόσμημα για την πόλη, μόνιμο και υψηλής αισθητικής.



Efi Papaefthimiou

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη