Με λαμπρότητα και ευλάβεια η Λαμία υποδέχθηκε το Ιερό Λείψανο του Προστάτου της Αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά - Δείτε φωτογραφίες


                Με λαμπρότητα και ευλάβεια, ο κλήρος, οι αρχές και ο πιστός λαός της πόλεως Λαμίας υποδέχθηκαν την Τετάρτη 12 Σεπτεμβρίου το απόγευμα, απότμημα του Ιερού Λειψάνου του αγίου Ενδόξου Αποστόλου και Ευαγγελιστού Λουκά του και προστάτου και εφόρου της πόλεως.

                Η επίσημη υποδοχή πραγματοποιήθηκε στα προπύλαια του Μεγαλοπρεπούς και Καλλιμαρμάρου Ναού του αγίου στον ομώνυμο λόφο της πόλεως, από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο.

                Άμα τη αφίξει του Ιερού Λειψάνου ετελέσθη ευχαριστήριος δέησις υπέρ υγείας όλων των παρευρισκομένων και όλων των κατοίκων της Λαμίας   και προ της απολύσεως ο Σεβασμιώτατος στην σύντομη προσφώνηση του καλωσορίζοντας τον υψηλό επισκέπτη άγιο Ευαγγελιστή Λουκά, ωμίλησε δια την μεγάλη τιμή και ευλογία της αφίξεως και παραμονής του αγίου λειψάνου στην πόλη μας.

                Χαρακτηριστικά ανέφερε:

                « Αγαπητοί μου Πατέρες, εντιμότατοι Άρχοντες, ευλογημένε λαέ του Θεού.

                Η τιμή είναι μεγάλη που σήμερα ήλθε στο Ναό του ο άγιος Λουκάς. Η παρουσία και παραμονή  του αποτμήματος του Ιερού του Λειψάνου θα αγιάσει τον τόπο και τις ψυχές μας.  Αυτή η τιμή μας φέρνει χαρά, διότι συνδεόμαστε με την αγιότητα  του προστάτου και απελευθερωτού της πόλεως μας αγίου Λουκά.

                Η μεταφορά του αγίου Λειψάνου και η παραμονή του στο Ναό έχει μεγάλη σημασία για όλους μας , διότι πραγματοποιείται σε μία περίοδο πνευματικών επιδημιών και έχουμε ανάγκη από την παρουσία του Ιατρού αγίου Λουκά.

                Εμείς εδώ εις την Λαμία τηρούμε την Αποστολική παράδοση και η σωματική παρουσία του στο Ναό του θα ανανεώσει στις καρδιές όλων μας τις αρχές της Αποστολικότητος, δηλαδή τις αρχές εκείνες στις οποίες  στηρίχτηκε η Αγία μας Εκκλησία. Ο Χριστός είναι η κεφαλή της Εκκλησίας και όλοι εμείς είμαστε τα μέλη του σώματος.

                Από την παρουσία του αγίου επίσης θα αντλήσουμε ευλογία για την ζωή μας αλλά και το αγωνιστικό πνεύμα του, το οποίο μας διδάσκει δια του μαρτυρίου του να έχουμε  καρτερικό θάρρος και δύναμη για να ομολογούμε και να κηρύττουμε καθημερινά την πίστη μας εις τον Χριστό ».

                Τέλος ο Ποιμενάρχης μας ευχαρίστησε τους Ιερείς , τους παρισταμένους άρχοντες , κ. Ευθύμιο Καραΐσκο Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδος, κ. Νικόλαο Σταυρογιάννη Δήμαρχο Λαμιέων, κ. Γεώργιο Λάμπρου Αντιδήμαρχο και κ. Ελένη Μακρή τ. Βουλευτή καθώς και όλους τους πιστούς που έσπευσαν να υποδεχθούν τον υψηλό επισκέπτη της πόλεως μας.

                Ακολούθησε Πανηγυρικός  Αρχιερατικός Εσπερινός  κατά την διάρκεια του οποίοι οι πιστοί με αμείωτο ρυθμό επισκεπτόταν τον Ναό δια να ασπασθούν το Ιερό Λείψανο.

                Στιες Ιερές ακολουθίες έψαλλε η Πολυμελής Βυζαντινή χορωδία του Ναού υπό την καθοδήγηση  του Πρωτοψάλτου και Καθηγητού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Μητροπόλεως μας κ. Αναργύρου Βλάχου με την παρουσία και του Διευθυντού αυτής κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

                Το Ιερό Λείψανο του αγίου θα παραμείνει  στον Ιερό Ναό μέχρι την Κυριακή 16 Σεπτεμβρίου, απ΄όπου και θα αναχωρήσει μετά την Θεία Λειτουργία.

                Ο Ιερός Ναός παραμένει  ανοικτός από το πρωί έως και τις 10 το βράδυ και καθημερινώς τελούνται  Θεία Λειτουργία και Ιερές ακολουθίες.

                Την Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου ημέρα της Παγκοσμίου Υψώσεως του Τιμίου Σταυρού θα τελεσθεί Αρχιερατική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου και το απόγευμα της Εορτής στις 6:00  θα ψαλλούν οι Χαιρετισμοί στον Τίμιο Σταυρό.








































www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη