Η ειδική εκδήλωση καλωσορίσματος στη Λαμία της επίσκεψης ξένης αντιπροσωπείας των συνέδρων του 16ου Ευρωπαϊκού Συνεδρίου του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας


Την Τετάρτη 17 Οκτωβρίου 2018, στην πλατεία Λαού στη Λαμία στήθηκε χορός με παραδοσιακές φορεσιές, ζωντανή μουσική και παραδοσιακά τοπικά εδέσματα.

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας φιλοξένησε αντιπροσωπεία 100 ατόμων από όλη την Ευρώπη και χώρες της Ασίας,στα πλαίσια της έκθεσης ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΥ-ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ- ΓΑΣΤΡΟΝΟΜΙΑΣ-ΟΙΝΟΥ που διοργανώνεται παράλληλα με το 16ο Ευρωπαϊκό Συνέδριο του Συμβουλίου Αδελφοτήτων Γαστρονομίας & Οινολογίας στο Ζάππειο στην Αθήνα, που για πρώτη φορά πραγματοποιείται στην Ελλάδα.Σκοπός ήταν η ξενάγηση και περιήγηση των 100 συνέδρων και η προσφορά γεύματος με τοπικά παραδοσιακά εδέσματα ώστε να γίνει γνωστή η Φθιώτιδα για τον πολιτισμό, την γαστρονομία και το κρασί της.

Μαζί με τους εκπροσώπους του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας που είχε τη φιλοξενία της αποστολής με την αμέριστη υποστήριξη του Δήμου Λαμιέων, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και των επαγγελματιών, κατέληξαν στην ιστορική πλατεία Λαού, όπου δοκίμασαν τις παραδοσιακές νοστιμιές και τα γλυκίσματα της Ρούμελης. Συγχρόνως, στήθηκε παραδοσιακό γλέντι με την υποστήριξη πολιτιστικών συλλόγων, ενώ η εκδήλωση έκλεισε από τη Φιλαρμονική του Δήμου και αναμνηστικές φωτογραφίες.

Οι αλλοδαποί προσκεκλημένοι της Φθιώτιδας έμειναν, κατενθουσιασμένοι, φωτογραφίζοντας το κάθε τι και δοκιμάζοντας από όσα εξαιρετικά σερβιρίστηκαν στα τραπέζια τους.

Το ραντεβού ανανεώθηκε για τις 19-21 Οκτωβρίου στο Ζάππειο, για τη μεγάλη γιορτή τουρισμού πολιτισμού και γαστρονομίας, όπου η Φθιώτιδα θα έχει και πάλι τιμητική θέση, καθώς την Κυριακή 21 Οκτωβρίου θα πραγματοποιηθεί γευσιγνωσία με τοπικά παραδοσιακά προϊόντα του τόπου μας στο πλαίσιο του συνεδρίου.














www.fthiotidoscc.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη