Ξεκίνησαν τα μαθήματα Φιλοζωίας στα σχολεία της Λαμίας (φωτογραφίες)


Ξεκίνησαν και φέτος τα Μαθήματα Φιλοζωίας από το 7ο Δημοτικό Σχολείο στο Παγ- κράτι Λαμίας, όπου η Έφη Γρίβα παρουσίασε το πρόγραμμα ‘’Άνθρωποι και ζώα συγκάτοικοι στον ίδιο πλανήτη’’, την Παρασκευή 5 Οκτωβρίου 2018.Το μάθημα παρα- κολούθησαν η 2η και 5η τάξη του σχολείου.

Μέσα από εικόνες, βίντεο, ανάλυση και συζήτηση τα παιδιά εισχώρησαν στον κόσμο των ζώων, κατανόησαν τις ανάγκες τους, είδαν με τα μάτια της ψυχής τους πως επιβι- ώνει ένα αδέσποτο και ένα παρατημένο σε μπαλκόνι και όπου αλλού ζώο ενώ διαπίσ- τωσαν ότι πίσω από κάθε ένα αδέσποτο και βασανισμένο ζώο υπάρχει ένας ανεύθυ- νος άνθρωπος.

Έμαθαν τέλος με ποιο τρόπο θα διαχειριστούν τον φόβο που προξενούν τα πολλά αδέσποτα σκυλιά και τους τρόπους για να μειωθεί ο αριθμός τους.

Σε μία χώρα όπου η ευαισθησία και η ‘’ανθρωπιά’’ φαίνεται ότι χάνονται, είναι σημαν- τικό να εμφυσήσουμε στα παιδιά μας την συμπόνια για κάθε έμβιο ον. και να τους κα- ταστήσουμε υπεύθυνους πολίτες.

Ευχαριστούμε θερμά την διεύθυνση του σχολείου και ξεχωριστά τους εκπαιδευτικούς που μας προσκάλεσαν καθώς η φιλοζωία για αυτούς αποτελεί στάση ζωής που εμ- πνέει τους μαθητές τους.




Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη