Μάθετε ποιος είναι ο Θύμιος Καραΐσκος και γιατί κατεβαίνει υποψήφιος στο Δήμο Λαμιέων στις δημοτικές εκλογές 2019


Βιογραφικό:

Γεννήθηκε το 1963 στο Βαθύκοιλο Φθιώτιδας. Γονείς του είναι ο Κωνσταντίνος και η Αφροδίτη Καραΐσκου. Είναι παντρεμένος με την Αρτεμησία Φωτεινού, με την οποία έχει αποκτήσει τις δυο κόρες του. Την Αφροδίτη και την Μαρία.

Φοίτησε στο Λύκειο Πελασγίας και στην συνέχεια σπούδασε Δικηγόρος στη Νομική Αθηνών. Υπηρέτησε την στρατιωτική του θητεία στο Σώμα Τεθωρακισμένων ως δόκιμος Αξιωματικός και Ανθυπίλαρχος. Σήμερα, ασκεί δικηγορία παρ’ Αρείω Πάγω, με ιδιαίτερη εξειδίκευση στα θέματα Δημοσίου και Τοπικής Αυτοδιοίκησης και είναι ενεργό μέλος του Συνδέσμου Ελλήνων Εμπορικολόγων και της Ένωσης Ελλήνων Ποινικολόγων.

Από το 2004, είναι Νομικός Σύμβουλος της Νομαρχιακής Αυτοδιοίκησης Φθιώτιδας και στη συνέχεια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Χειρίστηκε τα σοβαρότερα νομικά ζητήματα της Περιφέρειας, ενώ παράλληλα συμμετείχε σε επιτροπές νομικών για την αντιμετώπιση των ζητημάτων που δημιουργήθηκαν με την εφαρμογή του «Καλλικράτη».

Τον Μάιο του 2014 είχε την τεράστια τιμή να αναδειχτεί Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Φθιώτιδας στο πλευρό του Περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας Κώστα Μπακογιάννη, θέση την οποία υπηρετεί με ενθουσιασμό και υπευθυνότητα μέχρι και σήμερα.

Συνοπτικά και επί της ουσίας, είναι ένας άνθρωπος που του αρέσει η σκληρή δουλειά, τα αυστηρά χρονοδιαγράμματα, οι δύσκολες προκλήσεις και οι ξεχωριστές επιτυχίες.


Γιατί κατεβαίνει στις δημοτικές εκλογές:

Η απόφαση του να διεκδικήσει την εμπιστοσύνη, ως υποψήφιος Δήμαρχος Λαμιέων, δεν είναι μια απόφαση της στιγμής και δεν προέκυψε μόνο από τις προτάσεις των συμπολιτών του, να αλλάξει κάτι στη Λαμία. Ωρίμασε σταδιακά στα τέσσερα χρόνια που πέρασαν, παρατηρώντας την Φθιώτιδα πραγματικά να μεταμορφώνεται. Μέρα με τη μέρα. Ένιωσε, λοιπόν, ότι δεν μπορεί να σταματήσει εδώ, γιατί έζησε από πρώτο χέρι τι θα πει να στέκεται δίπλα στον συμπολίτη του, να βρίσκει λύσεις στο πρόβλημα του, να κάνει τα πράγματα λίγο καλύτερα για τα παιδιά του και τα παιδιά τους.

Ως Αντιπεριφερειάρχης ήρθε πρόσωπο με πρόσωπο με τις μεγάλες ευθύνες, την σκληρή δουλειά και τα μεγάλα προβλήματα των συνανθρώπων του. Γνώρισε, όμως, και την βαθιά ικανοποίηση από την βελτίωση της καθημερινότητας τους. Και μπορεί με σιγουριά να σας πει, ότι είναι ένα συναίσθημα αναντικατάστατο. Είναι αυτό που λέμε χαρά της προσφοράς, χαρά της δημιουργίας.

Όλα αυτά τα χρόνια, πίστεψε ότι η τοπική αυτοδιοίκηση με όραμα και δουλειά, μπορεί να κάνει θαύματα για την κοινωνία και τον τόπο μας.

Αυτά τον εμπνέουν και σε αυτά εδράζεται η απόφαση του να ζητήσει την εμπιστοσύνη σας.

Δεν είναι από εκείνους που λένε ότι «εδώ και 40 χρόνια στη Λαμία δεν έγινε τίποτα» ούτε από εκείνους που διακηρύσσουν ότι «θα τα κάνουμε όλα από την αρχή». Ο Δήμος μας και η πόλη μας έχει συγκεκριμένα προβλήματα και ελλείψεις και τις γνωρίζουμε όλοι καλά. Εκείνο που χρειάζεται είναι προσεκτικά σχεδιασμένο πρόγραμμα, όρεξη για δουλειά, ανάληψη πρωτοβουλίας, συναίνεση και συνεργασίες, για να μπορέσει η Λαμία να αποκτήσει την θέση που της αξίζει, ως Περήφανη πρωτεύουσα της Στερεάς Ελλάδας. Όχι  μόνο επειδή της ταιριάζει γεωγραφικά. Αλλά επειδή εδώ χτυπάει η καρδιά της Ελλάδας.

Ξέρει ότι αν θελήσουμε  μπορούμε να κάνουμε το επόμενο βήμα για την πόλη και το Δήμο μας. Να γνωρίσει τις παλιές της δόξες, να γίνει πάλι εξωστρεφής και δυναμική, όπως την γνωρίσαμε και την αγαπήσαμε. Γιατί στην πραγματικότητα δε μας λείπει τίποτα πέρα από την αποφασιστικότητα, για να κάνουμε πράξη όλα όσα ονειρευόμαστε για τη Λαμία.

Σίγουρα ο δρόμος θα είναι ανηφορικός. Σίγουρα η αλλαγή δεν θα έρθει από τη μια μέρα στην άλλη. Ο σκοπός όμως και το κίνητρο, είναι τεράστια και η ευθύνη ασφαλώς, ακόμα μεγαλύτερη, τόσο απέναντι σε μας τους ίδιους όσο και απέναντι στη νέα γενιά.

Σας ζητεί να κάνετε ΜΑΖΙ ένα νέο ξεκίνημα. Για τις ζωές και το μέλλον μας. Χωρίς μεγάλα λόγια και υποσχέσεις που θα μείνουν ανεκπλήρωτες. Με στοχευμένες κινήσεις, με καίριες παρεμβάσεις και με φρέσκες ιδέες που θα ανανεώσουν την καθημερινότητά μας και θα τονώσουν την οικονομική ζωή του Δήμου μας.

Σας ζητεί να αφήσουμε πίσω την αδράνεια, που μας κράτησε αιχμάλωτους του κακού μας εαυτού και ΜΑΖΙ να περπατήσουμε μπροστά και να πετάξουμε ψηλά.

Η περιοχή μας, ο τόπος μας είχε πάντα ανθρώπους εργατικούς, παθιασμένους και γεμάτους ενέργεια.


Ας θυμίσουμε στην Ελλάδα από τι είμαστε φτιαγμένοι και ας είμαστε εμείς οι πρωτοπόροι ενός καλύτερου αύριο.


perifanipoli.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη