Νίκος Σταυρογιάννης: «Κάναμε το όραμά μας, σχέδιο και προχωράμε στην πράξη!» - Υποβλήθηκε η πρόταση για την Ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης Δήμου Λαμιέων


             Μετά από πολύμηνη σκληρή δουλειά της Δημοτικής Αρχής και των Τεχνικών Υπηρεσιών του Δήμου Λαμιέων, ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης κατέθεσε σήμερα, Τετάρτη 21 Νοεμβρίου 2018 στη Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας τον φάκελο για την  Ολοκληρωμένη Στρατηγική Βιώσιμης Αστικής Ανάπτυξης (ΟΣΒΑΑ) Δήμου Λαμιέων με το εργαλείο της Ολοκληρωμένης Χωρικής Επένδυσης (ΟΧΕ).

             Η ΟΣΒΒΑ/ΟΧΕ συγχρηματοδοτείται από το Ευρωπαϊκό Ταμείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και από το Ευρωπαϊκό Κοινωνικό Ταμείο και περιλαμβάνει κομβικά έργα υποδομών, δράσεις συγκροτημένης και ψηφιακής ανάδειξης και προώθησης του Πολιτισμού-Τουρισμού, αλλά και κοινωνικές δράσεις στήριξης και κατάρτισης επαγγελματιών, ανέργων, ευπαθών ομάδων.

             Με εξασφαλισμένα πάνω από 10.000.000€ και έτοιμες μελέτες για να δημοπρατηθούν, η Λαμία, σε συνδυασμό και με τον αρχαιολογικό χώρο των Θερμοπυλών,  έχει επιτέλους την ευκαιρία να δείξει το σύγχρονο πρόσωπό της και να εισέλθει σε μία πραγματικά νέα εποχή.

            Με την υποβολή της πρότασης, σήμερα, κλείνει ένας εποικοδομητικός κύκλος εντατικής προετοιμασίας και ανοιχτού διαλόγου αφού συμπεριέλαβε για πρώτη φορά διευρυμένη και ουσιαστική διαβούλευση με το σύνολο των κοινωνικών φορέων της πόλης αλλά και της ευρύτερης περιοχής. Μετά την έγκριση του σχεδίου από τη Διαχειριστική Αρχή Στερεάς Ελλάδας, ο Δήμος Λαμιέων θα προχωρήσει άμεσα στην υλοποίηση των έργων και των δράσεων που προβλέπονται στην πρότασή του.
 
           «Υποβάλλαμε σήμερα στην Ειδική Υπηρεσία Διαχείρισης του Περιφερειακού Επιχειρησιακού Προγράμματος μια δουλειά πολλών μηνών αλλά και το όραμά μας για τη Λαμία του αύριο! Όλοι μαζί οραματιστήκαμε και σχεδιάσαμε έργα πνοής που θα βελτιώσουν την όψη, τη φυσιογνωμία και την αναπτυξιακή δυναμική της Λαμίας. Έργα που δεν περιορίζονται μόνο στις υποδομές αλλά επεκτείνονται και στον Τομέα της Διαχείρισης του Πολιτιστικού και Τουριστικού Αποθέματος του Δήμου, στη βελτίωση της Αστικής Κινητικότητας και Αστικής Αναζωογόνησης, στην ενθάρρυνση των Επιχειρηματικών Ευκαιριών και στη βελτίωση της Αποτελεσματικότητας της Κοινωνικής Ένταξης ευπαθών ομάδων του πληθυσμού.

          Ευχαριστώ, τόσο τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου για την επιμονή και την αποτελεσματικότητά τους, όσο και όλους τους φορείς που έσκυψαν πάνω από τα χρόνια προβλήματα της πόλης και κατέθεσαν τις προτάσεις τους με συνέπεια και υπευθυνότητα. Ακόμα κι αν τώρα φαντάζει ακατόρθωτο, η Λαμία μπορεί να αναδειχθεί σε μια πόλη-πρότυπο, που θα προσφέρει καλύτερη ποιότητα ζωής στους δημότες και τους επιχειρηματίες της, αλλά και σε κάθε επισκέπτη. Το όραμα που είχαμε ως Δημοτική Αρχή έγινε συγκροτημένο σχέδιο με εξασφαλισμένα χρηματοδοτικά εργαλεία. Με άμεση αξιολόγηση των επεμβάσεων που καταθέσαμε, η Λαμία γυρίζει σελίδα και μπαίνει πραγματικά σε νέα τροχιά.

          Η Λαμία, το κέντρο της Ελλάδας, μπορεί και πρέπει να γίνει ο κόμβος της εξέλιξης, της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας για την ελληνική περιφέρεια. Ένα σημείο συνάντησης για το εμπόριο, τον πολιτισμό, την ιστορία, την επιστήμη, τις νέες ιδέες!”

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη