Μητροπολίτης Λάρισας Ιερώνυμος:«Εκ βάθους καρδίας μου, ευγνωμόνως ευχαριστώ τον πολυσέβαστο Γέροντά μου, Μητροπολίτη Φθιώτιδος κ. Νικόλαο»


         Λαμπρό Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο προεξάρχοντος του νέου Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερωνύμου, τελέσθηκε την Κυριακή 11 Νοεμβρίου το πρωί στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό του Αγίου Αχιλλείου Λαρίσης. Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης  μας κ. Νικόλαος, συνοδευόμενος από τον Αρχιδιάκονό του π. Ευστάθιο Κατόπη μετέβη στην πόλη της Λάρισας, προκειμένου να συμμετάσχει στο Πολυαρχιερατικό Συλλέιτουργο, στο οποίο συμμετείχαν κι οι Σεβασμιώτατοι Μητροπολίτες : Αυλώνος κ. Χριστόδουλος, Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος, Κερκύρας κ. Νεκτάριος, Κυθήρων κ. Σεραφείμ, Μεσσηνίας κ. Χρυσόστομος, Ιλίου κ. Αθηναγόρας, Κίτρους κ. Γεώργιος, Ελασσώνος κ. Χαρίτων, Θεσσαλιώτιδος κ.Τιμόθεος και Τρίκκης κ. Χρυσόστομος.

          Τον Θείο Λόγο εκήρυξε προς το πολυπληθές εκκλησίασμα ο νέος Μητροπολίτης Λαρίσης κ. Ιερώνυμος, ο οποίος αναλύσας την Αποστολική περικοπή αναφέρθηκε στην αυτοσυνείδησία των Χριστιανών και στην σημασία των θαυμάτων μέσα στην Εκκλησία.

          Το πολυαρχιερατικό συλλέιτουργο μετεδόθη απευθείας μέσω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας 89, 4 fm.

          Προ της απολύσεως ο Ποιμενάρχης της Λάρισας ευχαρίστησε εκ βάθους καρδίας του τους αγίους Αρχιερείς δια την παρουσία τους και κατά την ενθρόνιση αλλά και κατά την πρώτη του Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Ιερά του Καθέδρα και ιδιαιτέρως ευχαρίστησε τον Γέροντα του Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη μας κ. Νικόλαο για την πατρική στήριξη και φροντίδα, την οποία του παρείχε από τα παιδικά του χρόνια, για τους δύο πρώτους βαθμούς της Ιερωσύνης που του χάρισε και για την συνεχή αγάπη που του προσφέρει. Ο νέος Μητροπολίτης ευχαρίστησε επίσης και τον ευλογημένο κλήρο και λαό της Λάρισας για τα έκδηλα συναισθήματα και τις επευφημίες με τις οποίες τον υποδέχθηκαν.

          Τέλος μετά την διανομή του αντιδώρου ο κ. Ιερώνυμος δεξιώθηκε τους αγίους Αρχιερείς και τους επισήμους στο Επισκοπείο.www.imfth.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια

Από το Blogger.