Παναγιώτης Ιακωβής: Θεωρίες Συνομωσίας


Θεωρίες Συνομωσίας
__________________

Συζήτηση με τεχνικό -και μάλιστα εξειδικευμένο - μηχανημάτων ήχου και ηλεκτρονικών εγκαταστάσεων: 

Εγώ: θα μου εγκαταστήσετε ασύρματα ηχεία στο γραφείο μου;

Ηλεκτρονικός: είσαι και Γιατρός. Δεν ξέρεις ότι αυτά δουλεύουν στα 2,4 GHz όπως και τα κινητά και οι κεραίες κινητής τηλεφωνίας;

Εγώ: το ξέρω. Τι πρόβλημα υπάρχει;

Ηλεκτρονικός : δεν ξέρεις ότι είναι καρκινογόνος ακτινοβολία; το ξέρουν και οι πέτρες!

Αχ καλέ μου Ηλεκτρονικέ: η ενέργεια που φέρουν τα κύματα στα 2,4 GHz είναι τόσο χαμηλή που δεν είναι δυνατόν να προκαλέσει μεταλλάξεις στο DNA. H ενέργεια που φέρουν τα φωτόνια της λάμπας σου είναι απίστευτα μεγαλύτερη. Μόνο στην περιοχή του υπεριώδους αρχίζει η ακτινοβολία να προκαλεί μεταλλάξεις. Η ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία στα ασύρματα ηχεία, τα κινητά, τις κεραίες κινητής τηλεφωνίας και τα ασύρματα τηλέφωνα δεν είναι ικανή για τίποτα τέτοιο. Ομοίως ακίνδυνη είναι και η χαμηλή συχνότητα των φούρνων μικροκυμάτων.

Ενδεικτικά: η ενέργεια που χρειάζεται να φέρει ένα κύμα για να προκαλέσει μετάλλαξη στο DNA, είναι της τάξης των 4000meV και πάνω. 

Το ορατό φως φέρει φωτόνια ενέργειας περίπου 2000meV. 

Τα μικροκύματα φέρουν ενέργεια λιγότερη του 1meV. 

Κινητά και κεραίες κινητής τηλεφωνίας φέρουν κύματα ενέργειας της τάξης 0,01 mEv.

Φυσική: ο εχθρός του Τσαρλατάνου.

Αυτός είναι ο λόγος που τα παιδάκια μας πρέπει να μαθαίνουν Φυσική ολημερίς. Θα γλυτώσουν από τις προλήψεις, την ψευδοεπιστήμη και τους απατεώνες.

Παναγιώτης Ιακωβής

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη