Παναγιώτης Ιακωβής: Αστρολογία


Αστρολογία
__________________

Κάποτε ήταν κομμάτι της Επιστήμης. Πριν χιλιάδες χρόνια. Όταν δικαιολογημένα οι άνθρωποι πίστευαν ότι τα "επουράνια" επηρεάζουν τα "γήινα". Έβλεπαν τον Ήλιο να μας ζεσταίνει, τη Σελήνη να επηρεάζει τις παλλίρροιες και υπέθεταν ότι και τα υπόλοιπα ουράνια σώματα, θα είχαν παρόμοια επίδραση πάνω μας. Με βάση τα όσα ήξεραν και πίστευαν, ήταν δικαιολογημένοι. Μετά ήρθαν οι μετρήσεις και τα πειράματα. Το έψαξαν από δω, το κοίταξαν από κει, το μέτρησαν και το σύγκριναν το θέμα. Η ημερομηνία γέννησης καμία επίδραση δεν είχε στην προσωπικότητα του ανθρώπου, ούτε στο μέλλον του. Ευτυχώς. Ο άνθρωπος είναι πολύ πιο πολύπλοκο ον και πιο θαυμαστό. Σιγά μην είχε επίδραση μια μακρινή διάπυρη σφαίρα στη ζωή μας. Το τζάκι μου, επιδρά με μεγαλύτερη ενέργεια πάνω μου. Και γιατί να παίζει ρόλο η ημερομηνία γέννησης και όχι π.χ η ημερομηνία σύλληψης; 

Μετά ήρθε και η Σχετικότητα. Κάθε άλλο παρά σχετικότητα ήταν η αφιλότιμη. Μας έδωσε μια σταθερά να πατάμε στέρεα. Μας είπε ότι δεν είναι δυνατόν να μεταδοθεί οτιδήποτε με ταχύτητα μεγαλύτερη των 300000Km κάθε δευτερόλεπτο. Οπότε, ότι και να " στέλνουν" αυτά τα μακρινά αστέρια, φτάνει εδώ μετά από χιλιάδες ή εκατομμύρια χρόνια. Βλέπουμε το παρελθόν τους. Πολλά μπορεί να μην υπάρχουν τη στιγμή που γεννιόμαστε. Αφήστε που παράγουν ακτινοβολίες που αδυνατούν να συναγωνιστούν ακόμα και τις επιδράσεις της διπλανής μου λάμπας. 

Κι έτσι, η καημένη η Αστρολογία πέρασε στην επιστημονική ανυποληψία. Αλλά παρέμεινε παρηγοριά και αποκούμπι της απελπισιάς και της άγνοιας. Ψευδαίσθηση ότι μπορούμε να γνωρίσουμε το μέλλον που είναι "γραμμένο" στο φως των άστρων. Κισμέτ και ειμαρμένη για όσους μας φοβούνται να φέρουν το φορτίο της προσωπικής ευθύνης. 

Αν θέλετε να ταξινομήσετε τους ανθρώπους, κάντε το με βάση την συμπεριφορά τους. Αν και πάλι, οι άνθρωποι είναι τόσο γοητευτικοί που θα σας καταπλήξουν. 

Το μόνο που βρίσκω να πω υπέρ των ζωδίων είναι ότι γεννιόμαστε περίπου 9 μήνες μετά τη σύλληψή μας. Και η ημερομηνία σύλληψής μας φανερώνει τις χαρακτηριολογικές προτιμήσεις των γονέων μας.

Παναγιώτης Ιακωβής

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη