Λαμία: Η πλατεία Πάρκου του 1937 και η πλατεία Πάρκου του μέλλοντος


Σήμερα μια ευχάριστη είδηση έκανε αίσθηση στην πόλη της Λαμίας. Η πολύπαθη και γεμάτη προβλήματα πλατεία Πάρκου θα αλλάξει εικόνα. Σύντομα θα γίνουν έργα ανάπλασης και η πλατεία θα αποκτήσει μια νέα μορφή.

Σε ανάρτηση του στο facebook ο Δήμαρχος Λαμιέων Νίκος Σταυρογιάννης ανακοίνωσε πως προεγκρίθηκε από το Πράσινο Ταμείο η χρηματοδότηση για την ανάπλαση της πλατείας.

Πιο αναλυτικά ολόκληρη η ανακοίνωση του Δημάρχου:

''Η Πλατεία Πάρκου, ένα σημείο αναφοράς κάθε δημότη και επισκέπτη της Λαμίας, έχει αποτελέσει τους τελευταίους μήνες, αντικείμενο εκτενούς και αμφιλεγόμενης συζήτησης. 

Σχεδιάσαμε λοιπόν την ανάπλασή της, ένα έργο ύψους 1.150.000 ευρώ, και την καταθέσαμε στο Πράσινο Ταμείο για χρηματοδότηση. 

Πλέον είμαστε ακόμα πιο κοντά στην υλοποίησή της, αφού το έργο πήρε την προέγκριση χρηματοδότησης από το Πράσινο Ταμείο. 

Προχωράμε με έργα και όχι με λόγια, κάνοντας το όραμα μας πράξη.''

Η νέα μορφή της πλατείας Πάρκου απεικονίζεται στην παρακάτω φωτογραφία της μελέτης που κατατέθηκε από το Δήμο Λαμιέων.


Εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως η πλατεία Πάρκου στο πέρασμα των χρόνων παρήκμασε και δυστυχώς απέκτησε αυτή την ''άσχημη'' εικόνα που αντικρίζουμε όλοι μας καθημερινά.

Η πλατεία Πάρκου το 1937 διαμορφώθηκε σε ένα χώρο τέρψης και αναψυχής τον πολιτών της Λαμίας. Τοποθετήθηκαν συντριβάνια, παρτέρια με λουλούδια, όμορφα δέντρα καθώς και ζαρντινιέρες. Επίσης στήθηκε στην πλατεία Πάρκου ο ανδριάντας του  Έλληνα Τσολιά. Το έργο φιλοτεχνήθηκε στη Φλωρεντία από τους γλύπτες Περαντινό και  Τόμπρο. Στήθηκε προς τιμή των ευζώνων στρατιωτών που έλαβαν μέρος στους   Βαλκανικούς   πολέμους, αλλά και  στο Μικρασιατικό και τον Ελληνοϊταλικό πόλεμο.

Μακάρι η πλατεία Πάρκου να γίνει ένα ''κόσμημα'' για την πόλη μας και να εξαλειφθούν τα καθημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει. (παράνομες δραστηριότητες, παραβατικές συμπεριφορές, καθαριότητα).

Δύο εύλογα ερωτήματα προκαλεί αυτή η είδηση.

1) Ποιος ευθύνεται για αυτή την κατάσταση που επικρατεί στην πλατεία Πάρκου εδώ και αρκετά χρόνια;

2) Μπορεί η πλατεία Πάρκου να αποκτήσει την αίγλη που είχε το 1937;

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη