Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, οι οποίοι με το πρόσχημα της πώλησης φρούτων & λαχανικών, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους, σε περιοχές της Φθιώτιδας


Συνελήφθησαν (2) ημεδαποί, οι οποίοι με το πρόσχημα της πώλησης φρούτων & λαχανικών, αφαιρούσαν χρηματικά ποσά από ηλικιωμένους, σε περιοχές της Φθιώτιδας

Οι δράστες εντοπίσθηκαν να κινούνται με Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στην περιοχή της Σκάρφειας Φθιώτιδας, τέθηκαν σε διακριτική επιτήρηση και συνελήφθησαν αμέσως μετά από διάπραξη κλοπής, με την ανωτέρω μέθοδο

Κατασχέθηκαν το ανωτέρω όχημα, καθώς και το χρηματικό ποσό των (5.595) ευρώ που βρέθηκε στην κατοχή τους

Εξιχνιάσθηκαν (3) επιπλέον κλοπές, οι οποίες διαπράχθηκαν το χρονικό διάστημα από 15-11 έως 12-12-2018

Από αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, σε συνεργασία με αστυνομικούς του Τμήματος Ασφαλείας Λαμίας, συνελήφθησαν προχθές (31-12-2018) πρωινές ώρες στην περιοχή της Σκάρφειας Φθιώτιδας, δύο (2) ημεδαποί, ηλικίας 49 & 23 ετών, κατηγορούμενοι για διάπραξη διακεκριμένων περιπτώσεων κλοπών, κατά συναυτουργία.

Ειδικότερα, στο πλαίσιο διερεύνησης υποθέσεων κλοπών με τη μέθοδο της απασχόλησης, περιπολούντες αστυνομικοί του Αστυνομικού Τμήματος Καμένων Βούρλων, εντόπισαν προχθές το πρωί στην ανωτέρω περιοχή, Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο στο οποίο επέβαιναν οι δράστες και το έθεσαν σε διακριτική επιτήρηση.

Μετά από λίγο, αφού διαπιστώθηκε ότι οι δράστες προσέγγισαν οικία ηλικιωμένου και με το πρόσχημα της πώλησης φρούτων και λαχανικών, κατάφεραν να αφαιρέσουν από την κατοχή του, το χρηματικό ποσό των (40) ευρώ, ακινητοποιήθηκαν και συνελήφθησαν.

Από την αστυνομική έρευνα που διεξήγαγε το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας, διαπιστώθηκε ότι οι συλληφθέντες, το χρονικό διάστημα από 15-11 έως 12-12-2018, είχαν διαπράξει τρεις (3) επιπλέον κλοπές χρηματικών ποσών με την ανωτέρω μέθοδο, σε βάρος ηλικιωμένων, σε διάφορες περιοχές της Φθιώτιδας (Μεξιάτες, Λυγαριά & Μενδενίτσα).

Η λεία που αποκόμισαν συνολικά από τις ανωτέρω κλοπές ανέρχεται στις (3.700) ευρώ, ενώ από την κατοχή τους, βρέθηκε και κατασχέθηκε συνολικά το χρηματικό ποσό των (5.595) ευρώ.

Ομοίως κατασχέθηκε και το Ι.Χ.Ε. αυτοκίνητο, ως μέσο για τη διευκόλυνση της παράνομης δράσης τους.

Σημειώνεται ότι οι δράστες έχουν απασχολήσει κατά το παρελθόν τις Διωκτικές Αρχές για τη διάπραξη παρόμοιων αδικημάτων.

Η έρευνα από το Τμήμα Ασφαλείας Λαμίας συνεχίζεται, προκειμένου να διακριβωθεί η τυχόν εμπλοκή τους και σε άλλες συναφείς αξιόποινες πράξεις.

Οι συλλεφθέντες οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λαμίας και παραπέμφθηκαν για να απολογηθούν την Παρασκευή (04-01-2019), στην κα Ανακρίτρια Λαμίας.



www.astynomia.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη