Τα Άγια Θεοφάνεια σε Λαμία, Στυλίδα και Γοργοπόταμο - Δείτε φωτογραφίες


          Με λαμπρότητα και την παρουσία μεγάλου πλήθους πιστών, παρά το δριμύ ψύχος, εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας η μεγάλη Δεσποτική εορτή των Θεοφανείων την Κυριακή 6 Ιανουαρίου ε.ε.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος, χοροστάτησε στον Όρθρο και κατόπιν προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας του Μεγάλου Βασιλείου στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.  

   Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας τελέσθηκε ο Μέγας Αγιασμός, εις το τέλος της οποίας ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε σε όλους Χρόνια Πολλά με υγεία, φωτισμό,  δύναμη και ζωή μετά του Αγίου Πνεύματος και χαρακτηριστικά ανέφερε:

          « Η Εορτή των Θεοφανείων είναι η αποκάλυψη του Τριαδικού Θεού στον άνθρωπο. Βλέπουμε την αγάπη του Θεού και δια στοιχείων. Με τον αγιασμό των υδάτων επέρχεται η υγεία, η  Χάρις και η Ευλογία του Θεού.

          Σε όλους σας εύχομαι να έχετε πάντοτε στην ζωή σας, πλουσία την Ευλογία, του δι’ ημάς Επιφανέντος Κυρίου και να εύχεστε κι’ εσείς για όλους εμάς,  που αυτή την τελευταία περίοδο είμαστε επί των επάλξεων και αγωνιζόμαστε για να κρατήσουμε αυτά που μερικοί τα σπρώχνουν και τα κλωτσούν, να συνεχίσουμε την Ελληνορθόδοξη πορεία μας μέσα στην κοινωνία, την πίστη μας και την Πατρίδα μας. Χρόνια Πολλά!»

          Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας μετέβη στην πόλη της Στυλίδος, όπου  εν πομπή Κλήρος και λαός κατευθυνθήκαν  στο Λιμάνι, προκειμένου να πραγματοποιηθεί  η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού και ο αγιασμός των Υδάτων.

   Αρκετοί νέοι, με προεξάρχοντα τον Δήμαρχο Στυλίδος κ. Απόστολο Γκλέτσο,  αψηφώντας το ψύχος έπεσαν στα παγωμένα νερά του Μαλιακού κόλπου για  να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό. Ο Σεβασμιώτατος συνεχάρη όλους τους κολυμβητές και τους ευχήθηκε πάντοτε να είναι ευλογημένοι και φωτισμένοι. Τον Τίμιο Σταυρό ανέσυρε πρώτο, ς ο Ανθυπασπιστής του Λιμενικού Σώματος  κ. Στράτος Μπαμπαούση.

          Ακολούθως εκ μέρους του Δήμου Στυλίδος, παρετέθη πλούσιο κέρασμα προς τους Επισήμους,  στην Τραπεζαρία του «Ιδρύματος Αργύρη Πετρή – Στέγη Γερόντων» της Ιεράς Μητροπόλεως μας, κατά την διάρκεια του οποίου παρουσία του Δημάρχου κ. Αποστόλου Γκλέτσου και σύσσωμου του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διευθυντής του Ιδρύματος Πανοσιολ. Αρχιμ. π. Μάξιμος Νικολόπουλος ευλόγησε την Αγιοβασιλόπιτα του Δήμου.

          Ο Σεβασμιώτατος στην συνέχεια παρευρέθη στο Δ. Δ.  Γοργοποτάμου, όπου παρουσία του Αναπληρωτού Υπουργού Οικονομίας και Ανάπτυξης κ. Στέργιου Πιτσιόρλα και σύσσωμης της Πολιτικής και Στρατιωτικής Ηγεσίας του τόπου μας, πραγματοποιήθηκε η κατάδυση του Τιμίου Σταυρού στα νερά του  ζωογόνου ποταμού Γοργοποτάμου. Στους δύο νέους, οι οποίοι αψηφώντας το παγωμένο νερό έπεσαν για να ανασύρουν τον Τίμιο Σταυρό, ο Ποιμενάρχης μας ευχήθηκε φώτιση, υγεία και παντοτινή Ευλογία.

          Ακολούθως ο Σεβασμιώτατος ετέλεσε τα Εγκαίνια του νέου τροφοδοτικού αγωγού ύδρευσης της πόλεως  Λαμίας από τις πηγές Γοργοποτάμου, ενός μεγάλου και  σημαντικού έργου για την πόλη της Λαμίας και για τα προάστια.

          Ο κ. Σταυρογιάννης στην ομιλία του ωμίλησε για την σπουδαιότητα του ζωτικού αυτού έργου και ευχαρίστησε εγκαρδίως τον Σεβαμσιώτατο, τον κ. Υπουργό, τους Επισήμους και όλο τον λαό, οι οποίοι παρευρέθησαν στα Εγκαίνια.

          Ο Ποιμενάρχης μας στην σύντομη προσλαλιά του συνεχάρη τον κ. Σταυρογιάννη και τους συνεργάτες του για την επίτευξη αυτού του σπουδαίου έργου πνοής και ζωής, για τους κατοίκους της Λαμίας και ευχήθηκε πάντοτε να επιτελούνται καλά έργα προς ωφέλεια του λαού.

          Τέλος εκ μέρους του Δήμου παρετέθη δεξίωση σε Κατάστημα του Γοργοποτάμου.























































































www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη