«Τα …Πρόδηλα!!!» γράφει ο Μπάμπης Κ. Μώκος


     Αριστεροί του ΣΥΡΙΖΑ.Δήθεν ριζοσπάστες,βέροι,καθαρόαιμοι με το σφυροδρέπανο στην…κολότσεπη. Αυτοί δεν είναι αριστεροί.Υπηρέτες της όποιας κομματικής τους πελατείας τους απόμεινε να είναι. Αποδειγμένα,οι πιο αξιόπιστοι υπηρέτες των πολυεθνικών συστημάτων της Ευρώπης και ολόκληρου του πλανήτη.Οι άνθρωποι που έβαλαν υπογραφή στα πάντα και παρέδωσαν τα πάντα.Λοιπόν να λείπει το αριστεριλίκι. Μην μας δουλεύετε.Σείς,οι παλαιόθεν αναθεωρητές και δογματικοί της «φαντασίας στην εξουσία!», δικαίωμά σας να κοιτάτε αλλού, αλλά μην ευτελίζετε την Αριστερά.Δικαίωμά σας,αυτοσαρκαζόμενοι να χαρακτηρίζετε εαυτούς «ταξικούς αποστάτες!»,αλλά ως εκεί και μη παρέκει.Ο κομμουνιστής δεν υποχωρεί ,δεν υποτάσσεται.

       Υπηρέτες καιροσκοπισμού,παρασιτισμού,τακτικισμού και …γελοιόμετρου. Πρώτη φορά αριστερά .Σουρεάλ, κλαυσίγελως και την …τύφλα μας!.Παθιασμένοι εναγκαλιστές βασιζόμενοι στην θεωρητικές αρχές του Ερνέστο Λακάου, μεγάλου θεωρητικού δασκάλου πατέρα της λαικίστικης αριστεράς στην Ευρώπη. Ιδιαιτέρως εδώ του ΣΥΡΙΖΑ και στην Ισπανία των PODEMOS.Και ναι μέν ο Λακλάου πέθανε το 2014 και  δεν πρόλαβε να δεί το όραμά του ,να δεί τον ΣΥΡΙΖΑ στην κυβέρνηση,αλλά έθεσε τις βάσεις γι’αυτό που ζούμε εδώ και τα τελευταία 4 χρόνια στη χώρα μας.Πίστευε λοιπόν ο Λακλάου πως ο μεν αριστερός λαικισμός είναι καλός ,ο δε δεξιός είναι κακός.Τι έλεγε λοιπόν ο Λακλάου; «Ανοίγουμε διαρκώς πολλές, πολλές, πολλές μικρές αντιπαραθέσεις,που  μπορούν να γίνουν και μεγάλες. Είναι η βασική μας αρχή.Ξέρουμε ότι εκεί δεν πρόκειται να  κερδίσουμε.Αλλά ‘ο,τι πάρουμε είναι καλό ,γιατί εκεί δεν είχαμε ποτέ καμία βάση».

  Αυτή λοιπόν τη βασική δογματική θεωρητική αρχή βλέπουμε πως η παρούσα κυβέρνηση την εφαρμόζει σε όλα τα επίπεδα αλεπάλληλα και απαρέκλιτα. Οπου μια συγκεκριμένη ομάδα στελεχών, ασχολούμενη με την ως άνω συγκεκριμένη δογματική επικοινωνιακή τακτική έχει,να επιδείξει από …μεταπτυχιακά  έως… μάστερ!.(Αφήστε που ημιμαθείς στα πάνελ μιλούν για σπάνια επικοινωνιακή δυνατότητα του ΣΥΡΙΖΑ. Σιγά την δυνατότητα.Απολύτως τον λαικίστικο μανιχαισμό υπηρετούν και τίποτα παραπάνω).

   Μιά βάση πολιτικού μανιχαισμού σε μορφή απόλυτη .Που βασίζεται στη ιδέα της διαρκούς σύγκρουσης μεταξύ καλού και κακού,ανάμεσα στην ανταγωνιστική σύγκρουση του φωτός και του σκότους.Προσέγγιση που σύμφωνα με την μανιχαιστική θεωρία, ο ΣΥΡΙΖΑ και μόνον εκείνος εκπροσωπεί στη χώρα το καλό,ενώ η Ν.Δ,το ΚΙΝΑΛ,το ΚΚΕ και λοιπά κόμματα της αντιπολίτευσης εκπροσωπούν το κακό.

  Δεδομένη και αυτονόητη η περιβόητη-περιούσια αυτή επικοινωνιακή διαχείρηση: Κάθε ημέρα υπάρχει-ανακαλύπτεται και ένα πολιτικό αδίκημα ηθικού χαρακτήρα!,στο οποίο έχει υποπέσει η αντιπολίτευση και πρέπει να ανατεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ να επιβάλλει την …ποινή.

Αφηγήματα,αίολα επιχειρήματα –δηλώσεις βαρέος κατηγορητήριου- αναλώσιμα που συνήθως κρατούν ολίγιστες ώρες η ημέρες.«Της Κυριακής χαρά και της Δευτέρας λύπη!».Πεισματική κυβερνητική εμμονή στον τρόπο,στην ιδέα πως θα στριμωχθεί απελπιστικά η αντιπολίτευση.Δοκιμαστήριο με πατέντες διάφορες-συκοφαντικές η άλλες.Κάθε τόσο και από μία . Και-εννοια σας-.Αν μια πατέντα αποτύχει αν αποδειχθεί αναποτελεσματική,θα βρεθεί άλλη.Είναι όπως λέμε και στο Τζόκερ: «Κι’αν σου…κάτσει;».Υποβολιμιαίος,θρασύς,δόλιος, τρόπος διακυβέρνησης προς δόξαν άκρατου οπορτουνισμού!.

  Όμως το πρόβλημα του ΣΥΡΙΖΑ δεν είναι η αντιπολίτευση,το πρόβλημά του είναι η δική του διακυβέρνηση,είναι όσα είπε ότι θα κάνει και δεν έκανε και κυρίως όσα είπε πως δεν θα κάνει και έκανε.Αργά η γρήγορα θα καταλάβουν στον ΣΥΡΙΖΑ ότι δεν θα κριθούν από το πόσο «κακός άνθρωπος» είναι ο Μητσοτάκης,η Φώφη ,ο Σταύρος,ο Κουτσούμπας η ο Λεβέντης,αλλά από όσα εκαναν οι ίδιοι.

    Ωστόσο σήμερα ο προεκλογικός λόγος βρίθει από κρεσέντο μανιχαιστικού λαικισμού,που πολλές φορές προσλαμβάνει πολεμικό χαρακτήρα.Απο αυτή την άποψη είναι χαρακτηριστική η περιβόητη δήλωση του Τσίπρα: «Η τους τελειώνουμε η μας τελειώνουν».Σίγουρα η συγκεκριμένη δήλωση θα περιφέρεται  πάγια στην διεθνή πολιτική βιβλιογραφία ως υπόδειγμα ακραίου εθνικιστικού-λαικιστικού λόγου.Επίσης στην ίδια τροχιά και ο Πάνος Καμμένος: «Σας τελειώνουμε εκβιαστές,σας διώχνουμε απατεώνες, σας δικάζουμε δοσίλογοι.Είμαστε πολλοί,είμαστε ανεξάρτητοι,είμαστε Ελληνες».

  Παράλληλα ,αποσκιρτήσαντα στελέχη του παλαιού ΠΑΣΟΚ και της «λαικής» Δεξιάς πλειοδοτούν προεκλογικά σε λαικίστικη ρητορεία ,επιδιώκοντας να πείσουν τους ψηφοφόρους ότι και αυτοί ανήκουν στην φαντασιακή κοινότητα του «αγνού» λαού,που αγωνίζεται εναντίον του διεφθαρμένου πολιτικού συστήματος.Φάλτσος πολιτικαντισμος και η αφήγησή τους παράταιρη και τελείως εκτός θέματος,αλλά αυτό φαίνεται ότι ελάχιστα τους απασχολεί,αφού καρπούνται τα προνόμια της εξουσίας.

  Εν τέλει…σύντροφοι αφήστε κατά μέρος τις πατριωτικές κορώνες και την …πλέρια αριστεροσύνη .Μιά φορά κωλοτούμπες ,πάντα…κολοτούμπες  .Μήν  ελπίζετε σε πολιτικό εξαγνισμό.Σας γνωρίζαμε,σας ξέραμε .Ο,τι κάνατε και ό,τι δεν κάνατε ,για μας ουδεμία έκπληξη. Ήταν όλα …ΠΡΟΔΗΛΑ!.-Στο καλό και να ΜΗΝ μας…γράφετε!.


 Μπάμπης Κ. Μώκος

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη