Θέατρο του παραλόγου για το ΤΕΙ Λαμίας


«Το ΤΕΙ δεν καταργήθηκε… αλλά αναβαθμίστηκε» προσπάθησε να μας πει ο κ. Μιχελής αλλά δυστυχώς δεν έπεισε κανέναν. Μάλλον ευχήθηκε να περάσει "στα ψιλά" η τοποθέτησή του μπροστά σε άλλα εθνικά θέματα των ημερών που απασχολούν και την τοπική κοινωνία.

Τα μαύρα… άσπρα προσπάθησε να κάνει για το ΤΕΙ Λαμίας ο βουλευτής Φθιώτιδας κ. Μιχελής που δεν έπεισε κανέναν…

Η καλύτερη άμυνα μπορεί να είναι η επίθεση αλλά όχι πάντα. Ειδικά όταν πρόκειται για θέματα Παιδείας κι ιδιαίτερα για θέματα Παιδείας που αφορούν την ιδιαίτερη πατρίδα σου. Ωστόσο αντί να «σιωπήσουν» ορισμένοι την ημέρα που γράφτηκε και ο επίλογος για το ΤΕΙ Λαμίας, οι ίδιοι επιμένουν σε ένα θέατρο του παραλόγου χωρίς επιχειρήματα που δεν πείθει κανέναν.
Ο λόγος για τον βουλευτή Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αθ. Μιχελή ο οποίος αφού υπερκέρασε την απόφαση της ταφόπλακας του ΤΕΙ Λαμίας από τον υπουργό κ. Γαβρόγλου, προσπάθησε να μας πείσει ότι (άκουσον-άκουσον) το ΤΕΛ Λαμίας… αναβαθμίστηκε (!!!)

Είναι ίσως η πρώτη φορά που σε κηδεία εκπαιδευτικού ιδρύματος κάποιοι όχι μόνο σφυρίζουν αδιάφορα αλλά προσπαθούν σε μια ρητορική μεταμόρφωσης του θανάτου σε… γλυκιά ζωή.

Ο Βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Μιχελής κατά την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων για το νομοσχέδιο που κατέθεσε το υπουργείο παιδείας με τίτλο “Συνέργειες Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Πανεπιστημίου Θεσσαλίας με τα Τ.Ε.Ι. Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας, Παλλημνιακό Ταμείο και άλλες διατάξεις” αναφέρθηκε στην περιφερειακή συνείδηση της Στερεάς Ελλάδας, στην σημασία του άρθρου 34 για την ενεργοποίηση και δημιουργία πανεπιστημίου Στερεάς Ελλάδας. Επίσης έκανε λόγο για… βελτιωμένη ακαδημαϊκή κατάσταση στην Λαμία, αγνοώντας ότι μόλις 2 μήνες πριν ο ίδιος φερόταν «να διεκδικεί» σε προσωπικό επίπεδο περισσότερες σχολές για το ίδιο ΤΕΙ καθώς και Πανεπιστήμιο Στερεάς.

Προφανώς η «γνώριμη κωλοτούμπα» της κυβέρνησης έχει επηρεάσει πολιτικά τον κ. Μιχελή, ο οποίος -ας μην ξεχνάμε- ότι προέρχεται από την εκπαιδευτική κοινότητα, κάτι που κάνει την τοποθέτησή του ακόμη πιο τραγικά ειρωνική ως προς τον κόσμο που τον τίμησε με την ψήφο του.
Ο ίδιος μάλιστα από το βήμα της βουλής προχώρησε βαθύτερα σε ένα «βασιλικότερο του βασιλέως» λεκτικό παραλήρημα περί Παιδείας για την Παιδεία, μαρξιστικού τύπου και άλλων εποχών, κατά το οποίο η εκπαίδευση δεν θα πρέπει να συνδέεται με την αγορά εργασίας, όπου οι μεγάλες επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να επιδοτούν πανεπιστημιακές μονάδες. Και όλα αυτά τη στιγμή που η χώρα αγωνιά για μια ελάχιστη επένδυση που θα φέρει έστω και μία νέα θέση εργασίας.

lamiapost.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη