Ανακοίνωση από την ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ για την παρουσία-πρόκληση του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στη Λαμία


Ανακοίνωση από την ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ για την παρουσία-πρόκληση του πρέσβη των ΗΠΑ Τζέφρι Πάιατ στη Λαμία, 

Η ΤΕ Φθιώτιδας του ΚΚΕ αναλυτικά αναφέρει: 

«Μετά τους εναγκαλισμούς με τον ΣΥΡΙΖΑ και την κυβέρνησή του, ήρθε η σειρά των στελεχών της ΝΔ στην Τοπική Διοίκηση, της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας (Μπακογιάννης Κ., Σπανός Φ., Καραΐσκος Θ. κ.ά.) να καλωσορίσουν τον Αμερικανό πρέσβη.

Η επίσκεψη αυτή του Αμερικανού πρέσβη έρχεται ως συνέχεια του σουλάτσου που εδώ και καιρό κάνει σε όλη την Ελλάδα και ξεκίνησε από περιοχές που παρουσιάζουν στρατηγικό ενδιαφέρον για τις ΗΠΑ, όπως στα Χανιά (λόγω της βάσης της Σούδας), στη Ρόδο, στη Σύρο (όπου αμερικανικά μονοπώλια ενδιαφέρονται για το Νεώριο) κ.α. Πρόκειται για δραστηριότητα απευθείας συνδεδεμένη με τη βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στην επικίνδυνη στρατιωτική δράση και τους σχεδιασμούς ΗΠΑ και ΝΑΤΟ στην ευρύτερη περιοχή, στην αντιπαράθεσή τους με άλλα ιμπεριαλιστικά κέντρα.

Ταυτόχρονα, ο Τζ. Πάιατ με το ιδιαίτερο ενδιαφέρον που έδειξε για τον τουρισμό και τις επιχειρήσεις της περιοχής μας, φανερώνει πώς τα παραπάνω διαπλέκονται με το στόχο της καπιταλιστικής ανάκαμψης που βάζει η αστική τάξη της χώρας μας -με δεδομένη βέβαια την αντιλαϊκή επίθεση- και χαρακτήρισε μάλιστα την επίσκεψή του ως σημαντική, καθώς όπως είπε του δίνεται η δυνατότητα "να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στα λαϊκά στρώματα στη χώρα και τις επενδυτικές δυνατότητες που υπάρχουν μετά από μια 10ετία κρίσης".

Έχουν σοβαρή ευθύνη οι εκλεγμένοι της Τοπικής Διοίκησης που υποδέχθηκαν και καλωσόρισαν τον Αμερικανό πρέσβη. Είναι γνωστός ο ρόλος των ΗΠΑ, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στο γκριζάρισμα του Αιγαίου, στη διχοτόμηση της Κύπρου, στο μακελειό των Βαλκανίων και της Μέσης Ανατολής. Είναι επικίνδυνος για το λαό ο πρωταγωνιστικός ρόλος που επιδιώκει η αστική τάξη της χώρας μας, με το πολιτικό της προσωπικό, στους σχεδιασμούς των Αμερικανών.

Η επίσκεψη του δεν έχει τίποτα καλό να προσφέρει στο λαό της περιοχής μας. Μόνο οι "επενδυτές" Αμερικανοί και οι συνεργάτες τους θα κερδίσουν διπλά. Και από τις παραγωγικές δυνατότητες του τόπου μας και από τα ενταφιασμένα εργατικά δικαιώματα των μνημονίων».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη