«Σούζα» η Λαμία για την πρωτιά στην επαρχία


Ανέτρεψαν τα δεδομένα οι Φθιώτες και με… δράστες τους Πίτι (πέναλτι) και Μπερτόλιο νίκησαν με 2-1 την ΑΕΛ και έπιασαν Ξάνθη και Παναιτωλικό στη βαθμολογία *Οι φιλοξενούμενοι είχαν προηγηθεί με τον Μπέρτο

Ούτε η ΑΕΛ μπόρεσε να βάλει στοπ στη φετινή εντυπωσιακή πορεία της Λαμίας, που έχει βαλθεί να τους τρελάνει όλους και να γίνει η πρώτη επαρχιακή ομάδα στη Σούπερ Λίγκα. Οι Φθιώτες, αν και βρέθηκαν πίσω στο σκορ με γκολ του Μπέρτου, εντούτοις ανέτρεψαν τα δεδομένα και με σκόρερ τους Πίτι με πέναλτι και Μπερτόλιο νίκησαν με 2-1 στην έδρα τους το βράδυ της Κυριακής (24/2), στο πλαίσιο της 22ης αγωνιστικής.

Με την συγκεκριμένη επιτυχία η ομάδα του Μάκη Χάβου έπιασε την Ξάνθη στους 27 βαθμούς στον πίνακα της κατάταξης, αλλά και τον Παναιτωλικό, ο οποίος έχει ένα ματς λιγότερο, καθώς υποδέχεται τη Δευτέρα (25/2) τον ΠΑΣ Γιάννινα. Και τρεις, πλέον, ισοβαθμούν στην 7η θέση, τέσσερις βαθμούς κάτω από τον έκτο Παναθηναϊκό.

Την «έσπασε» με κάθετες πάσες
Κι όμως, οι ΑΕΛ μπήκε καλά στο ματς και σωστή ανασταλτική λειτουργία πήρε το προβάδισμα με την συμπλήρωση του δεκάλεπτου. Όλα ξεκίνησαν από την επέλαση του Ντέλετιτς, που του έγινε φάουλ, αλλά ο ρέφερι άφησε το πλεονέκτημα και ο Μπέρτος ήρθε από πίσω και με δεξί σουτ έκανε το 1-0 στο 10’.

Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν στο ίδιο στιλ και έδειξαν να ανταπεξέρχονται, όμως η Λαμία έσπασε την άμυνά τους με κάθετες πάσες. Η πρώτη καλή ήρθε στο 20’ με τακουνάκι του Καραμάνου στον Πίτι, τον οποίο έσπρωξε από πίσω ο Καρανίκας. Ο παθών ανέλαβε την εκτέλεση του πέναλτι και στο 21’ έκανε το 1-1.

Το σκηνικό παρέμεινε ίδιο και στο β’ ημίχρονο με την Λαμία να έχει την κατοχή και την ΑΕΛ να ψάχνει τις αντεπιθέσεις. Αυτή τη φορά ήταν η έμπνευση του Ασούμπρε, ο οποίος τράβηξε πάνω του το κεντρικό δίδυμο των «βυσσινί» και πέρασε την μπάλα κάθετα στον Μπερτόλιο, ο οποίος δεν αστόχησε στο τετ α τετ και στο 56’΄έκανε το 2-1.

Ο Φέστα βλέποντας να χάνεται και ο πόντος της ισοπαλίας έριξε ότι επιθετικούς είχε στον πάγκο και στο 74’ με την κεφαλιά του Ντέλετιτς, η ΑΕΛ έφτασε πολύ κοντά στην ισοφάρισε, αλλά εκεί «μίλησε» η κλάση του Μελίσσα, που απέκρουσε. Οι γηπεδούχοι είχαν τις δικές τους φάσεις με Ασούμπρε και Καραμάνο, όμως έμεινε το σκορ χωρίς να αλλάξει.

Σπουδαία ανατροπή για τη Λαμία, που είχε κάνει το ίδιο στην ΑΕΛ και στον α’ γύρο και πλέον κοιτάει περισσότερο προς τα πάνω και λιγότερο προς τα κάτω. Από την άλλη η ομάδα της Λάρισας έμεινε στους 22 πόντους και πίσω της καραδοκεί ο ΠΑΣ Γιάννινα.

Διαιτητής ήταν ο Μανούχος (Αργολίδας) που είχε πολύ καλή απόδοση, όπως και οι βοηθοί του Νικολακάκης (Ηρακλείου) και Παπαδάκης (Ηρακλείου).

Κίτρινες: 11’ Μπέρτος, 11’ Ντέλετιτς, 23΄Φατιόν, 35΄Δημούτσος, 66’ Βάντερσον, 80’ Μιλοσάβλιεβιτς

ΛΑΜΙΑ (Μ. Χάβος): Μελίσσας, Σκόνδρας, Βάντερσον, Αντέτζο, Πλιάτσικας, Μπεχαράνο, Δημούτσος (λ.τ. 41΄Μπλάζιτς), Πίτι (70’ Βασιλαντωνόπουλος), Ασούμπρε, Καραμάνος (88’ Τσούκαλος), Μπερτόλιο

ΑΕΛ (Τζ. Φέστα): Κρίστινσον, Μιλοσάβλιεβιτς, Ντέλετιτς, Ζίζιτς, Καρανίκας (84’ Ζίβλκοβιτς), Νούσιος (66’ Σικάβκα), Μπέρτος, Σεσέροβιτς (60’ Μπαργκάν), Νούνιτς, Γκοϊκοβιτς, Φατιόν

 -ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΤΟ LIVE ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

www.a-sports.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη