Για τη Λαμία, για κάθε μικρό, για κάθε ποδοσφαιρική οικογένεια!


Η απίθανη Λαμία του Πανουργιά Παπαϊωάννου, του Μάκη Χάβου και του Μπόγιαν Σαράνοφ ήρθε να μας θυμίσει πόσο σημαντικός είναι ο σεβασμός στον αθλητισμό. Γράφει ο Αλέξανδρος Σόμογλου.

«Είναι ανεξήγητο αυτό που συνέβη απόψε» ψέλλισε δευτερόλεπτα μετά το τέλος της αναμέτρησης στο Καραϊσκάκη, ο Πέδρο Μαρτίνς αποσβολωμένος από τον αποκλεισμό του Ολυμπιακού και από το κύπελλο, λίγες μόλις μέρες μετά την ολοκλήρωση και του ευρωπαϊκού του ταξιδιού.  Αυτή τη φορά, ο συμπαθής καθ΄ όλα Πορτογάλος τεχνικός θα μου επιτρέψει να διαφωνήσω με την τοποθέτησή του. Υπάρχει όχι μία, αλλά μια σειρά από εξηγήσεις για αυτό που ζήσαμε στο Φάληρο.


Το ίδιο το ποδόσφαιρο έχει βαλθεί φέτος να… αποκαθιστά την τάξη και να αποδίδει δικαιοσύνη με έναν ιδιότυπο τρόπο και μέσα σε ένα περιβάλλον παράνοιας, όπως είναι αυτό που ζούμε καθημερινά στην ιδιότυπη αθλητική μας καθημερινότητα.

Το ίδιο το ποδόσφαιρο επιβράβευσε απόψε στο Καραϊσκάκη κάθε υγιή προσπάθεια ομάδων όπως η Λαμία, που μάχονται κόντρα στην καχυποψία, κόντρα σε όσους επιχειρούν να τις τοποθετήσουν σε άρματα ισχυρών, που παλεύουν να επιβιώσουν σε έναν πόλεμο… ελεφάντων, προσέχοντας μην ποδοπατηθούν.

Το ίδιο το ποδόσφαιρο επιβράβευσε απόψε στο Καραϊσκάκη υγιείς παράγοντες όπως ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου, που αντιστέκονται σε ένα νοσηρό περιβάλλον διαφθοράς και ισοπέδωσης αξιών, που επενδύουν χρήματα, που διαθέτουν ακόμη μεράκι για το άθλημα και που κόντρα σε όλους και σε όλα παλεύουν να χτίσουν υγιείς οργανισμούς σε ένα ποδόσφαιρο που ζει και βασιλεύει η… αρρώστια!

Το ίδιο το ποδόσφαιρο επιβράβευσε απόψε στο Καραϊσκάκη παιδιά – διαμάντια όπως ο Μπόγιαν Σαράνοφ, επαγγελματίες ποδοσφαιριστές μικρομεσαίων ομάδων που τιμούν και με το παραπάνω το ψωμί που τρώνε στη χώρα μας, που αποτελούν πρότυπα για κάθε νεότερο σε ηλικία συνάδελφό τους και που δικαιούνται να ζήσουν στιγμές καριέρας όπως η σημερινή, καθώς τις περισσότερες μέρες του χρόνου ουδείς ασχολείται σοβαρά μαζί τους.

Το ίδιο το ποδόσφαιρο επιβράβευσε απόψε στο Καραϊσκάκη, τη δουλειά αθόρυβων εργατών που στελεχώνουν τα προπονητικά επιτελεία των ομάδων και που καλούνται να επιβιώσουν σε έναν μικρόκοσμο… κουτσομπολιού που πρέπει να αποδεικνύεις καθημερινά ότι δεν είσαι ελέφαντας. Και στο προπονητικό τιμ του Μάκη Χάβου, υπάρχουν ουκ ολίγα μέλη που άξιζαν να ζήσουν αυτή τη βραδιά, αρχής γενομένης φυσικά από τον ίδιο τον Έλληνα τεχνικό, που φέτος στη Λαμία προσθέτει άλλο ένα παράσημο στη λίστα των… μικρών θαυμάτων της καριέρας του.

Τέλος το ίδιο το ποδόσφαιρο, επιβράβευσε απόψε στο Καραϊσκάκη κάθε δεμένη ποδοσφαιρική οικογένεια. Γιατί αυτό είναι το μεγάλο όπλο της φετινής Λαμίας: Είναι μια οικογένεια! Από τον πρώτο μέχρι τον τελευταίο άνθρωπο που βρίσκονται καθημερινά στο προπονητικό κέντρο της Νέας Άμπλιανης, όλοι δικαιούνται μερίδιο σ’ αυτή την ιστορική βραδιά.

Για τον Ολυμπιακό, προφανώς είναι μια νύχτα που θα δοκιμαστούν οι αντοχές του πλάνου που ξεκίνησε να υλοποιείται από το καλοκαίρι. Ωστόσο, θα μου επιτρέψετε το αποψινό κείμενο να είναι αποκλειστικά αφιερωμένο στη «βασίλισσα» της Φθιώτιδας και σε κάθε υγιή μικρό του ελληνικού ποδοσφαίρου που χρειάζεται να ζει ιστορικές στιγμές όπως η σημερινή για να αντέχει και να συνεχίζει τον δικό του μοναχικό δρόμο…     

ΥΓ: Α, και για να μην ξεχνιόμαστε μετά τον Παναθηναϊκό, η Λαμία απέκλεισε και τον Ολυμπιακό… με τα δεύτερα! Το λες και ΕΠΟΣ!

www.sdna.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη