Λαμία - Πανιώνιος 1-0: Νίκησε και βλέπει μέχρι και πεντάδα η Λαμία


Η Λαμία επικράτησε του Πανιωνίου με 1-0, έμεινε για έβδομο παιχνίδι αήττητη, έβαλε τέλος σε όποια σενάρια για την παραμονή της και κοιτάει ακόμα ψηλότερα.

Τέλος στα όποια σενάρια παραμονής και πλώρη για ψηλότερα έβαλε η Λαμία μετά την επικράτηση της επί του Πανιωνίου με 1-0 το Σάββατο το βράδυ.

Η ομάδα της Φθιώτιδας που παρέμεινε για έβδομο σερί ματς αήττητη βρίσκεται πλέον στην 6η θέση και πλέον κοιτάζει μόνο ψηλότερα. Από την άλλη ο Πανιώνιος ψάχνει μια νίκη για να σιγουρέψει και αυτός την παραμονή του και φέτος στη Super League.

Στο αγωνιστικό κομμάτι ο Πανιώνιος μπήκε καλύτερα στο ματς, έχασε δυο καλές στιγμές αλλά η Λαμία κατάφερε να σκοράρει στην πρώτη της επίθεση. Εν συνεχεία ο Σαράνοβ είπε όχι σε πέναλτι που εκτέλεσε ο Ντουρμισάι και στο δεύτερο μέρος η Λαμία ήταν αυτή που είχε τη καθολική υπεροχή στο ματς και τις ευκαιρίες για να πετύχει και άλλα τέρματα, μεταξύ των οποίων και δοκάρι με τον Μπερτόγλιο. Δεν τα κατάφερε όμως και οι φιλοξενούμενοι θα μπορούσαν να... κλέψουν το βαθμό στις καθυστερήσεις με το δοκάρι του Μπανανά. 

Πάμε να δούμε τα τέσσερα πράγματα που μάθαμε από το παιχνίδι της Λαμίας:

1. Ο ΝΤΟΥΡΜΙΣΑΪ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΣΕ, Ο ΚΑΡΑΜΑΝΟΣ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ
Στο ματς της Λαμίας με τον Πανιώνιο βρέθηκαν αντιμέτωποι με τις πρώην ομάδες τους οι Ντουρμισάι και Καραμάνος. Ο επιθετικός των φιλοξενούμενων πριν καν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό έχασε μια καλή στιγμή για την ομάδα του να ανοίξει το σκορ και να τη βάλει σε θέση... οδηγού από τα αποδυτήρια.

Ο Καραμάνος από την πλευρά του όμως βρέθηκε στο 6' σε θέση βολής και με εύστοχο πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Πανιωνίου δίνοντας προβάδισμα στη Λαμία ενώ δεν πανηγύρισε το γκολ που πέτυχε δείχνοντας σεβασμό στην πρώην ομάδα του.

2. ΕΠΙΑΣΕ ΠΑΛΙ ΠΕΝΑΛΤΙ Ο ΣΑΡΑΝΟΒ
Στο 41' ο Πανιώνιος είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσια αλλά δεν τα κατάφερε. Οι φιλοξενούμενοι κέρδισαν πέναλτι σε ανατροπή του Ντουρμισάι από τον Καρυπίδη. Ο διεθνής επιθετικός ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά αυτή ήταν κακή με τον Σαράνοβ να διώχνει με τα πόδια τη μπάλα να κρατάει το μηδέν στην εστία του.

Αυτό ήταν το πρώτο πέναλτι που εκτέλεσε σε επίπεδο Super League ο επιθετικός του Πανιωνίου καθώς μέχρι τώρα είχε βαρέσει πέναλτι μόνο σε ματς Κυπέλλου αλλά αστόχησε σε ένα καθοριστικό σημείο και δεν έδωσε την ευκαιρία στην ομάδα του να ισοφαρίσει.

3. ΚΑΘΟΛΙΚΗ ΥΠΕΡΟΧΗ ΟΙ ΓΗΠΕΔΟΥΧΟΙ, ΔΟΚΑΡΙ Ο ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ 
Στο δεύτερο μέρος η Λαμία είχε καθολική υπεροχή και έχασε σωρεία ευκαιριών για να βάλει και δεύτερο γκολ. Ο Μπερτόγλιο είχε δοκάρι σε φάση που βγήκε τετ α τετ στο 75' ενώ καλές στιγμές είχαν και οι Μπαράλες και Τομάς για να κάνουν το 2-0 και να μπορέσει η ομάδα της Φθιώτιδας να φτάσει σε μια άνετη νίκη.

Από τη στιγμή που αυτό δεν έγινε ο Πανιώνιος έμεινε ζωντανός στο ματς μέχρι τα τελευταία λεπτά και είχε την ευκαιρία να κλέψει το παιχνίδι στις καθυστερήσεις. Ο Μπανανά όμως σημάδεψε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού του Σαράνοβ.

4. ΕΠΤΑ ΠΑΙΧΝΙΔΙΑ ΑΗΤΤΗΤΗ Η ΛΑΜΙΑ
Η Λαμία πήρε τη νίκη επί του Πανιωνίου και έμεινε για έβδομο σερί παιχνίδι αήττητη. Με αυτό το εντυπωσιακό της σερί έχει φτάσει πλέον στην 6η θέση με 33 βαθμούς και ουσιαστικά έχει βάλει τέλος στα όποια σενάρια για παραμονή. Αντίθετα πλέον μπορεί να κοιτάει ψηλότερα και γιατί όχι ακόμα και για είσοδο στην πρώτη πεντάδα.

Την ίδια ώρα μάλιστα η ομάδα από τη Φθιώτιδα έχει μπροστά της και την πρόκληση του ημιτελικού του Κυπέλλου κόντρα στην ΑΕΚ την προσεχή εβδομάδα.

Γήπεδο: ΔΑΚ Λαμίας
Διαιτητής: Αριστομένης Κουτσιαύτης (Άρτας)
Βοηθοί: Γεώργιος Παλαμίδας (Λακωνίας), Κωνσταντίνος Καλαμπόκης (Αιτ/νίας)
4ος: Πραξιτέλης Ζαχαριάδης (Μακεδονίας)

ΛΑΜΙΑ (Μάκης Χάβος): Σαράνοβ, Σκόνδρας (46' Βασιλαντωνόπουλος)Αντέτζο, Καρυπίδης, Βάντερσον, Μπλάζιτς, Μπερτόγλιο (84' Πίτι), Δημούτσος, Επστάιν (65' Τομάς), Μπαράλες, Καραμάνος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Άκης Μάντζιος): Μάλερμπ, Μασούρας, Ντομίνγκες, Μπανανά, Παπαγεωργίου, Κόρμπος, Μανιάτης, Τσιλούλης (75' Άρσε), Μανθάτης (62' Σίντι Αλί), Μπουμάλ, Ντουρμισάι.

Γκολ: 6' Καραμάνος
Κίτρινες: 41' Καρυπίδης, 46' Δημούτσος, 94' Πίτι/23' Ντουρμισάι, 36' Μασούρας, 45' Μπανανά, 68' Παπαγεωργίου, 75' Σίντι Αλί, 84' Κόρμπος
Κόκκινες:

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη