«Το σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο» στη Λαμία 27 και 28 Μαρτίου


Βιωματικό Σεμινάριο

«Το σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο»

Η Διεύθυνση Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας σε συνεργασία με η Σκακιστική Νεανική Ομάδα Λαμίας, διοργανώνουν 2ήμερο σεμινάριο με θέμα «Το Σκάκι ως Παιδαγωγικό Μέσο και Διδακτικό Εργαλείο», το οποίο έχει βιωματικό χαρακτήρα.

Σκοπός του σεμιναρίου είναι η συζήτηση, ενημέρωση και εφαρμογή πρακτικών σχετικά με την εκπαιδευτική αξία του πνευματικού αυτού παιχνιδιού, του ρόλου που μπορεί να παίξει στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των παιδιών και των δυνατοτήτων αξιοποίησής του στο σχολείο ως ένα αξιόλογο εκπαιδευτικό πολυεργαλείο.

Θα παρουσιαστούν οι δυνατότητες σχεδιασμού και εφαρμογής ποικίλων παιγνιωδών δραστηριοτήτων, η αξιοποίησή του στο πλαίσιο εφαρμογής του Α.Π.Σ. και του Δ.Ε.Π.Π.Σ. για το Νηπιαγωγείο, το Δημοτικό και του ρόλου του στην καλλιέργεια ψυχοκοινωνικών δεξιοτήτων των παιδιών αλλά και των ενηλίκων συμπαικτών. Δίνεται έτσι η δυνατότητα το Σκάκι να αποτελέσει δραστηριότητα στην Ευέλικτη Ζώνη.

Το Σεμινάριο θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Σκακιστικής Νεανικής Ομάδας Λαμίας, Μακροπούλου 93 (πρώην Α΄ ΚΑΠΗ Λαμίας) Τετάρτη 27/03/2019 από 18.00 έως 21.00 και Πέμπτη 28/03 από 18.00 έως 21.00 και μπορούν να το παρακολουθήσουν οι εκπαιδευτικοί των νηπιαγωγείων και δημοτικών σχολείων, όλων των ειδικοτήτων.

Οι ενότητες που θα αναπτυχθούν, με βιωματικό τρόπο, είναι:

Α. ΤΟ ΣΚΑΚΙ ΩΣ ΕΡΓΑΛΕΙΟ ΜΑΘΗΣΗΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΑΙΔΑΓΩΓΗΣΗΣ - ΘΕΤΙΚΑ ΚΑΙ ΑΡΝΗΤΙΚΑ ΤΟΥ ΑΘΛΗΜΑΤΟΣ - ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΩΤΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ

Β. ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ ΕΚΠ/ΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ ΓΙΑ ΠΡΟΣΧΟΛΙΚΗ ΗΛΙΚΙΑ

Γ. ΠΩΣ ΝΑ ΔΙΕΞΑΓΩ ΕΝΑ ΤΟΥΡΝΟΥΑ ΣΚΑΚΙΟΥ ΣΤΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΜΟΥ – ΔΙΑΙΤΗΣΙΑ- ΚΛΗΡΩΣΕΙΣ-ΣΚΑΚΙΣΤΙΚΟΣ ΚΟΣΜΟΣ – ΔΟΜΗ – ΑΓΩΝΕΣ

Δ. ΠΑΙΖΟΝΤΑΣ ΣΚΑΚΙ - ΟΙ ΚΑΝΟΝΕΣ ΤΟΥ ΠΑΙΧΝΙΔΙΟΥ

Στις/ους συμμετέχουσες/οντες θα δοθεί βεβαίωση συμμετοχής.

Δηλώσεις συμμετοχής : dipe.fth.sch.gr έως και την Τετάρτη 27 Μαρτίου 2019
ώρα 12. μμ.

Γραμματεία Σ.Ν.Ο. Λαμίας

pepla.blogspot.com

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη