Σήμερα Παρασκευή στη Λαμία η εκδήλωση για την Αγροτική Παιδεία την Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία


Ανοιχτή Πρόσκληση προς όλους απευθύνει ο Πολιτισιτικός, Επιστημονικός & Φιλοσοφικός Όμιλος Λαμίας «300», στην εκδήλωση που διοργανώνει την Παρασκευή, 29/03/2019, με θέμα την Αγροτική Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία. 

Η εκδήλωση απευθύνεται σε νέους αγρότες, υφιστάμενες επιχειρήσεις του Αγροτικού τομέα, Συνεταιρισμούς και όλους όσους επιθυμούν να καινοτομήσουν στον Αγροτικό τομέα και αναζητούν επιστημονική υποστήριξη. 

Στη σημαντική διαδραστική εκδήλωση, το κοινό θα έχει την ευκαιρία να παρακολουθήσει ομιλίες σχετικά με την Αγροτική Επιχειρηματικότητα και την Καινοτομία, να ακούσει επιτυχημένα παραδείγματα της περιοχής και του κόσμου και να έρθει σε επαφή με επιχειρηματίες, παραγωγούς, αλλά και καθηγητές εξειδικευμένους πάνω στα Αγροτικά θέματα.

Στην εκδήλωση, θα μιλήσουν Εκπρόσωποι του Πρότυπου Συνεταιρισμού «Stevia Hellas», αλλά και εκπρόσωποι του Παγκοσμίου Εμβέλειας «Rutgers University», από το New Jersey της Αμερικής. 

Στη διάρκεια της εκδήλωσης, θα δοθεί έμφαση στην ανταλλαγή απόψεων με το κοινό, σχετικά με τα θέματα:

Επιστήμη και παραγωγή πρωτογενούς κλάδου
Επιχειρηματικότητα και Αγροτικός Τομέας
Καινοτομία και Επιτυχία
Εξωστρέφεια και Πωλήσεις

Στόχος της εκδήλωσης είναι να μεταδοθεί σημαντική γνώση, να γίνει ανταλλαγή απόψεων , να μεταλαμπευθούν επιστημονικές μέθοδοι από τους Κορυφαίους του χώρου, καθώς και να υπάρξει δυνατότητα δικτύωσης μεταξύ των παρευρισκόμενων. 

Στο τέλος της ομιλίας θα γίνει απονομή του βραβείου «Θερμοπύλες» στο Συνεταιρισμό Στέβια Ελλάς, από τον Πρόεδρο του Συλλόγου «300» Δρ. Ιακωβή, για την δράση του στην περιοχή της Φθιώτιδας, τις καινοτόμες γεωργικές πρακτικές που ακολουθεί και την συνεχόμενη ανάπτυξη του. 

Λίγα λόγια για τους ομιλητές:

Rutgers University
Το «Rutgers University» αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα πανεπιστήμια των Η.Π.Α. στο πεδίο της αγροτικής επιστήμης. Στο δυναμικό του ανήκουν τα κορυφαία μυαλά του Αγροτικού Τομέα, αλλά υποστηρίζονται τεχνολογικά οι μεγαλύτερες εταιρίες παραγωγής τροφίμων.

Το πρόγραμμα «Νέα Γεωργία για τη Νέα Γενιά» είναι μια πρωτοβουλία για τη δημιουργία ευκαιριών απασχόλησης και επιχειρηματικότητας για τους νέους στον αγροδιατροφικό τομέα στην Ελλάδα.

Το Πανεπιστήμιο Rutgers ηγείται αυτού του πολυετούς και πρωτοποριακού προγράμματος σε συνεργασία με το Γεωπονικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και την Αμερικανική Γεωργική Σχολή. 

Το πρόγραμμα υλοποιείται μέσω αποκλειστικής δωρεάς του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος.

Stevia Hellas Coop
Ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Στέβια Ελλάς, με έδρα τη Λαμία Φθιώτιδας, αποτελεί Πρότυπο Συνεταιρισμό καλλιέργειας και τυποποίησης προϊόντων με στέβια. O Stevia Hellas, όντας ο μοναδικός παραγωγός στέβιας σε μεγάλη κλίμακα σε όλη την Ευρώπη, ιδρύθηκε το 2012 ενώ απαρτίζεται από 47 παραγωγούς και μια 10μελή ομάδα διοίκησης. Ο Συνεταιρισμός, έχει επενδύσει στο να παράγει κορυφαίας ποιότητας προϊόντα, ειδικά στο να καλύψουν τις ανάγκες οποιασδήποτε αγοράς.

Ο Stevia Hellas, αποτελεί Συνεταιριστικό Πρότυπο κι έχει πολλές φορές θεωρηθεί καινοτόμο μοντέλο παραγωγής & διοίκησης, έχοντας υπάρξει showcase σε συνέδρια όπως το ERC 2017, το SuperMarket Forum αλλά και έχει δεχθεί επίσκεψη από τον Αμερικάνο Πρέσβη στην Ελλάδα. Τέλος, ο Συνεταιρισμός εκπαιδεύει συνεχώς τα μέλη του σε θέματα Βιώσιμης Ανάπτυξης Αγροτικών Περιοχών, μέσω των Ευρωπαϊκών Προγραμμάτων RurInno & RurAction που συμμετέχει, αλλά και τους νέους παραγωγούς του μέσω του Προγράμματος «Νέα Γεωργία για μια Νέα Γενιά», του Rutgers University.  

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη