Γιώργος Κοτρωνιάς: Ημέρα της Γυναίκας


ΗΜΕΡΑ ΤΗΣ ΓΥΝΑΙΚΑΣ

Ο εορτασμός της παγκόσμιας ημέρας της γυναίκας κατά τις πρώτες ημέρες της Άνοιξης, συμβολίζει στο πρόσωπο της, την αναγέννηση, τη φρεσκάδα, την δημιουργία, την έμπνευση, την ίδια τη ζωή και έχει καθιερωθεί διεθνώς ως ημέρα αναγνώρισης της μεγάλης προσφοράς της στην παγκόσμια κοινότητα.

Η 8η Μαρτίου είναι μέρα γιορτής, αλλά και τιμής, για τις γυναίκες όλου του κόσμου, που διεκδίκησαν τα δικαιώματά τους με δυνατούς και πολύχρονος αγώνες για να κατοχυρώσουν την ισότιμη θέση τους μέσα στην κοινωνία.

Η 8η Μαρτίου όμως σήμερα, μπορεί να είναι αφετηρία και αφορμή νέων δράσεων και πρωτοβουλιών για την ουσιαστική κατοχύρωση της ισότητας των δύο φύλων σε όλες τις εκφράσεις της ζωής.
Ωστόσο πέρα από το επετειακό περιεχόμενο αυτής της ημέρας, οφείλουμε να αναδείξουμε ως κοινωνία, να εντάξουμε και να αξιοποιήσουμε στην καθημερινότητά μας, τα στοιχεία που συνθέτουν την προσωπικότητα της σύγχρονης γυναίκας μέσα από την οπτική της ισότητας, της ευαισθησίας και της δημιουργίας.

Τίποτα δεν μπορεί να γίνει χωρίς την παρουσία και την στήριξη της γυναίκας, της γυναίκας που και σήμερα αγωνίζεται καθημερινά, της γυναίκας που αξίζει τον ρόλο του πρωταγωνιστή στη ζωή και στην καρδιά μας.

Χρόνια πολλά αγαπημένες μας.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη