Διαχρονική αξία το κυνήγι λοιπόν - Και στη Λαμία κάποιοι τοπικοί «ηγέτες» κάνουν ετήσιες γιορτές με κλαρίνα και βιολιά κι εκεί παρελαύνουν όοοολοι οι ψηφοθήρες της περιοχής


Αγαπητέ μου φίλε,

«Πλήθος πολιτικών - λέει η ανακοίνωση της Κυνηγετικής Ομοσπονδίας - έδωσε το παρών στην επετειακή εκδήλωση, που κάθε χρόνο πραγματοποιούν από κοινού η Κυνηγετική Συνομοσπονδία Ελλάδας (ΚΣΕ) και η Κυνηγετική Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδος, επ’ ευκαιρία του νέου χρόνου. Συνολικά την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους: 6 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, 17 της Ν.Δ, 2 της Δημοκρατικής Συμπαράταξης, 1 του ΚΚΕ, 1 των ΑΝΕΛ και 1 ευρωβουλευτής» Και συνεχίζει με τα ονόματα και τις ιδιότητες των παρόντων. Δες εδώ:
https://dasarxeio.com/2019/03/17/65608/?fbclid=IwAR1A21mkdGlwOCXBSA6XH3PRvCDvnZhxwSZH3KpLS4AfiIOHwbIM5Fm9EAk

Έχεις αλήθεια ξαναδεί εκδήλωση να προβάλλει τόσο αναλυτικά τα πρόσωπα και τους φορείς που παραβρέθηκαν; Γιατί το κάνουν;; Ακριβώς για να ισχυροποιήσουν τη θέση τους στο πολιτικό γίγνεσθαι και να διατηρήσουν τα παράλογα προνόμιά τους κρατώντας ταυτόχρονα στην κωλότσεπη την αυτόνομη κάθοδό τους στις εκλογές. Κάποιοι τοπικοί «ηγέτες» κάνουν ετήσιες γιορτές με κλαρίνα και βιολιά κι εκεί παρελαύνουν όοοολοι οι ψηφοθήρες της περιοχής.

Διαχρονική αξία το κυνήγι λοιπόν. Ακόμα και η εκπρόσωπος του ΑΝΙΜΑ (ΑΝΙΜΑ = κέντρο περίθαλψης) παρούσα. Από τη μια να τα σκοτώνουν και να τα τραυματίζουν οι καλοί κυνηγοί και από την άλλη φροντίδα και περίθαλψη στα Κέντρα … εννοείται με δημόσιο χρήμα και εθελοντές.

Λένε κάποιοι - ονόματα ξανά δεν λέμε - ότι, ναι, να πληρώνουν οι κυνηγοί για τη φροντίδα των τραυματισμένων και να χρηματοδοτούν τα Κέντρα Περίθαλψης. «Σφάξε με αγά μου να αγιάσω» με λίγα λόγια, και με τσαμπουκά «σε σκοτώνω και σε πληρώνω, πόσα θέλεις;;». Και «ναι, εμείς είμαστε πιο πολύ οικολόγοι από κάποιους του καναπέ που γαυγίζουν… γιατί πληρώνουμε». Όμως τα περισσότερα από αυτά που πηγαίνουν στα κέντρα περίθαλψης είναι πουλιά που ανήκουν στα μη επιτρεπόμενα είδη και στα απειλούμενα. Αυτό δεν είναι μια έμμεση νομιμοποίηση της παράνομης πράξης;

Η ουσία είναι ότι δικαίωμα στη φύση και στην άγρια ζωή έχουμε όλοι μας. Τα ζώα και τα πουλιά έχουν και αυτά δικαίωμα στη ζωή. Και σήμερα, σύμφωνα και με μελέτες, τα ζώα έχουν γίνει πλέον νυκτόβια και τα πουλιά είναι ελάχιστα. Πόσο δύσκολο είναι αυτό να το καταλάβουμε; Μπορεί να υπάρχουν ένα σωρό αιτίες. 

Όμως, αν κάθε κυνηγός σκοτώνει δέκα πουλιά το χρόνο μέσο όρο, οι 250.000 επίσημοι κυνηγοί και οι άλλοι 250.000 λαθροθήρες σε όλη την επικράτεια, σκοτώνουν πέντε εκατομμύρια πουλιά το χρόνο. Αν αυτά επιβίωναν, δεν θα πολλαπλασιάζονταν; Δεν θα είχαμε έναν εμπλουτισμό της άγριας πανίδας στη φύση; Τόσο παράλογη είναι αυτή η σκέψη;

Δρυοκολάπτης

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη