Τσιφόρειες ατάκες (5)

gerontakos


" Το λοιπόν, η κυρία του κυρίου Δήμου, Σόνια τ' όνομα, Σοφία τη βγάλανε από την κολυμπήθρα. μπήκε λαχανιασμένη, θα 'χε κονομημένη και την πίεσή της και το δήλωσε με το χαρτί της προπλερωμής στο χέρι:
- Ο κύριός μου θα κάνει κετσάπ.
- Τσεκ απ, τη διόρθωσε ένας μικρούλης που πάγαινε για γιατρός και έμεινε νοσοκόμα.
Η κυρία Σόνια, Δήμος ο σύζυγος, τον κοίταξε περιφρονητικά, αυτηνής τώρα θα της λέγανε για ντομάτες, που μαγειρεύει χρόνια και χρόνια; Δεν του 'πε όμως " α να χαθείς" καθόσον πολύ ευγενής κυρία , κι άνοιξε το κορκόδειλο που ξεκίνησε βασιλιάς στα νερά και κατάντησε τσάντα, και του πασάρησε κατοστάρικο ένα από τα φρέσκα , νέας εκδόσεως, και ξανάπε με πείσμα "κετσάπ" κι ο κορκόδειλος έκλεισε μόνος του το στόμα του. Άλλο κατοστάρικο, δηλαδή, δεν υπάρχει.
Τι είχε ο κ. Δήμος; Κοιλιά είχε, αυτοκίνητο είχε, δια μέρισμα μερακλαντάν είχε , τον κακό του τον καιρό, όλα τα είχε. Αλλά τρώγων υπεράνω του δέοντος σάμπως αισθανότανε φούσκωση και σάμπως να μην ήτο καλά, "δεν με νιώθω, ρε Σόνια, τώρα τελευταίως". Πολύ αέριον έβγαινε από όλας τας κατευθύνσεις και είπε " ας πα να με δούνε, διότι αν δε με δούνε μπορεί να μη με ξαναδούνε, και μένων χήρα η Σόνια θα παρατήσει τον κορκόδειλο και θα μαγκώσει τις σαύρες".
Συμφωνών ο θεράπων ιατρός "Βοηθός του Καθηγητού Μπουρδαμπάχερ εν Λειψία"- και αν την είχε δει την Λειψία εμένα να μου τρυπήσετε τη μύτη- λέγων "εγώ συμφωνώ καθ΄όλα, αγαπητέ, και να κάμετε αναλύσεις περί αίματα, περί ούρατα, περί καρδιογραφήματα, περί όλα σας, να ιδούμε από τι θα πεθάνετε!". 


Νίκος Τσιφόρος (1911-1970)
"Το κρεβάτι του πόνου",
από τον τόμο"Τα παλιόπαιδα τ' ατίθασα",
Ερμής, 1980.



from Πίσω στα παλιά http://bit.ly/2PsCZFp
via IFTTT

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη