Παναγιώτης Στασινός: Ποιος είμαι


Γεννήθηκα το 1962 στη Λαμία.

Από μικρός κατάλαβα την αξία της προσφοράς στην κοινωνία έχοντας ως εξαίρετα παραδείγματα τους γονείς μου.

Ο πατέρας μου ο Σταμάτης, καθηγητής Σωματικής Αγωγής παλαιός ποδοσφαιριστής του Ολυμπιακού Λαμίας-ο θρυλικός ‘’Νταμάτας’’, ασχολήθηκε για χρόνια στην αναβάθμιση του αθλητισμού στη Λαμία και συμμετείχε σε κάθε προσπάθεια για δημιουργία και στήριξη συλλόγων και σωματείων ποδοσφαίρου, στίβου, βόλεϊ κλπ.

Η μητέρα μου η Χαρίκλεια, επίσης καθηγήτρια Σωματικής Αγωγής, πέρα από την συμμετοχή της στα αθλητικά και κοινωνικά δρώμενα της πόλης ως πρώην μαθήτρια της Δώρας Στράτου ήταν ιδρυτικό μέλος του παραρτήματος του Λυκείου Ελληνίδων Λαμίας έχοντας τεράστια αγάπη για την Ελληνική Παράδοση στον χορό και το τραγούδι.

Αποφοίτησα ως αριστούχος από το 1ο Λύκειο Λαμίας και στην συνέχεια σπούδασα Ιατρική στο Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Υπηρέτησα την στρατιωτική μου θητεία ως ιατρός μονάδων εκστρατείας στον Έβρο για ένα χρόνο και ολοκλήρωσα την θητεία μου ως ιατρός της Στρατονομίας και της Προεδρικής Φρουράς στην Αθήνα.

Μετά την εξειδίκευσή μου ως Ορθοπαιδικός Χειρουργός στο ΚΑΤ, στο σταυροδρόμι των επιλογών μου για το μέρος που θα ζήσουμε με τη σύζυγό μου Έφη Γρίβα, φιλόλογο και νυν Πρόεδρο του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας, επιλέξαμε τη Λαμία ως τόπο να δραστηριοποιηθώ επαγγελματικά και να μεγαλώσουμε τα παιδιά μας(ένα αγόρι και ένα κορίτσι-σήμερα 18 και 16.5 ετών).

Στην απόφασή μας έπαιξαν τότε καθοριστικό ρόλο η σχέση εργασίας που είχα για 5 χρόνια στο Αγροτικό Ιατρείο Μελιταίας, στο Κέντρο Υγείας Δομοκού και στο Νοσοκομείο Λαμίας(Χειρουργική και Ορθοπαιδική κλινική) και η μεγάλη αγάπη για τον τόπο μας.

Σήμερα ασκώ την ιατρική διατηρώντας ιδιωτικό ιατρείο στη Λαμία, έχω κάνει ιδιαίτερη ειδίκευση στις νόσους του Μεταβολισμού των Οστών και στην Οστεοπόρωση καθώς και στις Αθλητικές Κακώσεις. Εργάζομαι ως επιστημονικός υπεύθυνος στο Ορθοπαιδικό Ιατρείο του πολυιατρείου ΙΑΣΗ ενώ παράλληλα ασκώ καθήκοντα Ιατρού Εργασίας σε πολλές επιχειρήσεις και υπηρεσίες στους νομούς της Στερεάς Ελλάδας.

Είμαι μέλος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, του Ελληνικού Ιδρύματος Οστεοπόρωσης και της Ελληνικής Εταιρείας Μελέτης Μεταβολισμού των Οστών και έχω συμμετάσχει σε πολλές επιστημονικές διεθνείς εργασίες.

Με το ‘’μικρόβιο’’ των γονιών μου να με καθοδηγεί εντάχθηκα γρήγορα σε κοινωνικούς και συνδικαλιστικούς αγώνες.

Έτσι υπήρξα:

-μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας (1999- 2002)

-Ιδρυτικό μέλος στον Φιλοζωικό Σύλλογο Φθιώτιδας και αντιπρόεδρος για
δύο θητείες

-Δωρητής οργάνων στο Εθνικό Κέντρο Μεταμοσχεύσεων από το 2002

-Μέλος της ποδοσφαιρικής ομάδας P.F.C.Lamia που εκπροσώπησε τη Λαμία σε τρία Πανελλήνια Πρωταθλήματα 5χ5

-Πρόεδρος της Ένωσης Σκακιστικών Σωματείων Κεντρικής Ελλάδας (ΕΣΣΚΕ) (από το 2013)

-Υποψήφιος Βουλευτής Φθιώτιδας το 2009 με τους Οικολόγους Πράσινους

-Συντονιστής-εθελοντής, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, στο Κοινωνικό Ιατρείο του Δήμου Λαμιέων (2012-2014)

-Συντονιστής-εθελοντής, ως εκπρόσωπος του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, στην εθελοντική ομάδα ιατρών στην υποδοχή των προσφύγων πολέμου, στη δομή του Κέντρου Φιλοξενίας στις Θερμοπύλες(2016)

-Αναπληρωματικό μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου στο Γενικό Νοσοκομείο
Λαμίας

Το 2009 μία μικρή τότε ομάδα ενεργών πολιτών βλέποντας την κατάσταση που επικρατούσε στη Λαμία αποφασίσαμε να ιδρύσουμε την Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών ώστε να παρεμβαίνουμε συντονισμένα με προτάσεις σε όσα θέλαμε να αλλάξουμε στη Λαμία.

Αποφασίσαμε μάλιστα να δοκιμάσουμε να ζητήσουμε την ψήφο σας ώστε να αποκτήσουμε λόγο και εκπροσώπηση στο Δημοτικό Συμβούλιο στις δημοτικές εκλογές του 2010. Μας κάνατε την τεράστια τιμή τότε να μας ψηφίσετε και να με τοποθετήσετε ως εκπρόσωπό σας σε θεσμική θέση την οποία υπηρέτησα θεωρώ με τον καλύτερο τρόπο.

Έτσι στις επόμενες εκλογές τον Μάιο του 2014 πάλι με την δική σας στήριξη μας ξαναδώσετε εντολή να συνεχίσουμε μέσα από το Δημοτικό Συμβούλιο να εκπροσωπούμε τον ενεργό πολίτη.

Κλείνω λοιπόν σήμερα εννέα χρόνια αυτοδιοικητικής παρουσίας στα έδρανα του Δημοτικού Συμβουλίου ως επικεφαλής της Πρωτοβουλίας Ενεργών Πολιτών (αναλυτικά οι δραστηριότητές μου ως δημοτικός σύμβουλος βρίσκονται στο lamia.gr εδώ).

Σήμερα συμμετέχω στις εκλογές του Μαΐου 2019 ως επικεφαλής του διευρυμένου συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο και ευελπιστώ να με τιμήσετε πάλι με την ψήφο σας και να μου δώσετε την δυνατότητα με μεγαλύτερη ισχύ αυτή την φορά να κάνω πράξη όσα επιθυμώ για αγαπημένο μου τόπο, τη Λαμία.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη