Κατερίνα Μπατζελή: Αγρότες σε απόγνωση και Περιφέρεια σε απομόνωση


Μετά το πέρας συνάντησής της με ελαιοπαραγωγούς της Στερεάς Ελλάδας, η υποψήφια Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κατερίνα Μπατζελή δήλωσε :

«Οι ελαιοπαραγωγοί, ακόμη και σε περιοχές που δεν καταστράφηκαν ολοσχερώς από τον δάκο, βρίσκονται σε απόγνωση, καθώς οι έμποροι δεν αγοράζουν τις ελιές τους, οι οποίες είναι κτυπημένες από τον δάκο ή τις σηκώνουν μισοτιμής.

Η ανύπαρκτη πολιτική και οι καθυστερήσεις της Περιφέρειας έχουν φέρει σε αδιέξοδο τους ελαιοπαραγωγούς, οι οποίοι χάνουν το εισόδημα τους.

Δεν είναι δυνατόν η Περιφέρεια να μην ζητήσει αμέσως οι ελαιοπαραγωγικές περιοχές της αρμοδιότητάς της να τεθούν σε κατάσταση έκτατης ανάγκης και να σχεδιαστεί μία πολιτική αποζημιώσεων, βάσει της κοινοτικής και της εθνικής νομοθεσίας, όπως είχε γίνει το 2009 όταν ήμουν Υπουργός, για αποζημιώσεις από τον ΕΛΓΑ – ΠΣΕΑ. Πολύ περισσότερο σήμερα, που την ευθύνη φέρουν οι δημόσιες αρχές, κεντρικές και περιφερειακές, οι οποίες θα έπρεπε να προχωρήσουν σε μελέτη για την εύρεση του πραγματικού αιτίου της καταστροφής των ελαιοδέντρων.

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο ΕΛΓΑ αποζημιώνει στο τρέχον χρονικό διάστημα, από τα ΠΣΕΑ, με 8,6 εκατ. ευρώ, παραγωγούς άλλων περιοχών, ακόμη και για πλημμύρες – ας μη μιλάμε για σχοινί στο σπίτι του κρεμασμένου – γιατί, πολύ απλά, κατατέθηκε σχετικό αίτημα.

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, ζώντας στην ‘’απομόνωση της επικοινωνίας’’ έχει φέρει σε απόγνωση τους αγρότες μας».

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη