«Σουβλάκι, όπως …ΧαβιάριΙ!!!» γράφει ο Μπάμπης Κ. Μώκος


  Λοιπόν αγαπητοί συνέλληνες αυτό είναι πρωτάκουστο!.Μεγάλη η απογοήτευση:Από 1ης Μαίου το…ηρωικό,το…ένδοξο ελληνικό σουβλάκι ακριβαίνει και φθάνει πλέον στα 3 ευρώ!.Μάλιστα ,στα 3 ευρώ.Η πιο εύκαιρη,πιο άμεση,πιο απλή,λαική ,η πιο βολική, ελάχιστη και προσιτή σε κόστος διατροφική ελληνική λύση και λιχουδιά,πάει κι’αυτή.Πρόκειται για την πρωτοφανέστερη ,την πιο αθλια και άδικη προσβολή της διατροφικής συνήθειας του Ελληνα.

  Αυτός πάντως που εισηγήθηκε η σκέφθηκε την άυξηση της τιμής στο σουβλάκι μας, μάλλον θα διατρέφεται με…χαβιάρι.Άλλως πως δεν εξηγείται.Και ενώ όλα τα είχαμε «χύμα» ,τώρα μας έρχονται και «τσουβαλάτα». Και ενώ ο κόσμος πεινάει,κάποιοι …σοφοί σκέφθηκαν να …βάλουν χέρι ακόμα και στο σουβλάκι.Ακόμα και στο σουβλάκι μας μωρέ ανεγκέφαλοι; Στην πιο παραδοσιακή τροφή του κοσμάκη,του ανήμπορου,της φτώχειας μωρέ;

  Μάλιστα,σχετικά με την αύξηση,κάποιος (άκουσον-άκουσον} σημερινός ιθύνων…αρμόδιος ,πρότεινε να μπεί πλαφόν στην τιμή!.Αυτός ο ηλίθιος ,ο φωστήρας οικονομολόγος δεν γνωρίζει  ότι αυτό δεν γίνεται γιατί στην πώληση διατροφικών εδεσμάτων  όπως το σουβλάκι,εκτός ότι αυτό είναι παράνομο και αδύνατο,δεν μπορεί να υπάρξει καρτέλ;

  θα τρίζουν τα κόκκαλα του μπάρμπα Μισάκ Αρνισικιάν που ήταν Αρμένης από τα Άδανα και που κυνηγημένος από τους Τούρκους,πέρασε στην Αίγυπτο ως πρόσφυγας και κατέληξε στην Αθήνα,αλλαξε το όνομά του σε Ισαάκ Μερακλίδης και στα 1924 άνοιξε στην Νίκαια το πρώτο σουβλαντζίδικο με το όνομα «Αιγυπτιακόν» που υπάρχει μέχρι σήμερα.Παράλληλα άνοιξε τότε και ένα άλλο «Αιγυπτιακόν» στην οδό Βραχείας 9 (σημερινή Μητροπόλεως και Μοναστηρίου).Αυτό το μαγαζί είναι το σημερινό του ονομαστού Καράμπαμπα.

  Πέρα απ’τα παραπάνω αξίζει να σημειωθεί ότι το σουβλάκι και η ιστορία του αναφέρεται από την αρχαία Ελλάδα και ονομάζονταν «οβελίσκος».(όβελος=η σούβλα).Μεταξύ άλλων στα έργα του Αριστοτέλη,του Ξενοφώντος,του Αριστοφάνη.Χαρακτηριστική είναι η αναφορά του Αθηναίου στο έργο του «Δειπνοσοφιστές»,όπου ο Ηγίσιππος στο «Οψαρτυτικό» του (οδηγό μαγειρικής),αναφέρεται σε σχετικό έδεσμα που λέγονταν «Κάνδυλος».Αναφορές επισημαίνονται και στην Ομήρου Ιλιάδα.

  Το σουβλάκι κύριοι αρμόδιοι δεν θα το πειράξετε.Γιά τους ‘Ελληνες και ειδικά για την νεολαία,αυτό θα αποτελέσει…αιτία πολέμου!.Προσωπικά τους χαίρομαι όταν …καβαντζάρουν δυό-τρία πιτόγυρα!.Το σουβλάκι δεν είναι-δεν ήταν ποτέ μόδα,ήταν,είναι και θα είναι λύση,είναι ανάγκη,είναι Ελλάδα!.

   ΄Αμυνθείτε.Επρεπε ήδη να έχουμε φύγει από την Ευρώπη τότε που οι…βουτυράτοι κουτόφραγκοι της …μαρμελάδας  πήγαν να μας απαγορεύσουν το κοκκορέτσι! Αδέρφια,άσχημα τα νέα.Δεν έχουμε καιρό.Βγείτε όλοι στους δρόμους!.


«ΣΟΥΒΛΑΚΙ ,ΟΠΩΣ …ΧΑΒΙΑΡΙ!!!»

Γράφει ο Μπάμπης Κ.Μώκος

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη