Νίκος Σταυρογιάννης: Επιθυμία μας είναι να ενισχύσουμε τις από κοινού προσπάθειες εξεύρεσης χρηματοδοτικών πόρων για την άμεση κατασκευή κτιριακής υποδομής για το ΕΚΑΒ Λαμίας


ΕΚΑΒ: Μια υπηρεσία που ευχόμαστε ποτέ να μην χρειαστούμε, που όλοι όμως χρειαζόμαστε έστω και μια φορά. Θα μπορούσαμε να τους πούμε και φύλακες της ίδιας της ζωής. Γι’ αυτό κι εμείς οφείλουμε ως Δήμος να βοηθάμε και να υποστηρίζουμε το έργο τους με όλες μας τις δυνάμεις. Το ΕΚΑΒ Λαμίας είναι μία από τις καλύτερα οργανωμένες μονάδες στη χώρα και μάλιστα με τους πιο σύντομους χρόνους επέμβασης σε περιπτώσεις ανάγκης. Αντιμετωπίζουν όμως κτιριακό πρόβλημα. Επιθυμία μας είναι να ενισχύσουμε τις από κοινού προσπάθειες εξεύρεσης χρηματοδοτικών πόρων για την άμεση κατασκευή κτιριακής υποδομής για το ΕΚΑΒ Λαμίας σε δημοτικό χώρο που προτιθέμεθα να παραχωρήσουμε. Ακόμα, στόχος μας είναι η αύξηση των κοινωνικών δράσεων που ξεκινήσαμε ως Δημοτική Αρχή αυτή την πενταετία, σε συνεργασία με το ΕΚΑΒ και τον ιατρικό κόσμο του Δήμου, δράσεις που ενημερώνουν τους δημότες για την παροχή πρώτων βοηθειών.

Πυροσβεστική: Είναι μια υπηρεσία που την καλούμε για φωτιές, τροχαία, πλημμύρες, εγκλωβισμούς, σεισμούς ακόμα και για…γάτες που ξέμειναν σε κάποιο δέντρο!

Πόσοι από εμάς όμως έχουμε βάλει τον εαυτό μας στη θέση ενός πυροσβέστη; Το σπουδαίο έργο που προσφέρουν είναι σημαντικό για το περιβάλλον αλλά πολλές φορές αναγκαίο και για την προστασία της ανθρώπινης ζωής. Βούλησή μας, μετά τη συζήτηση με τον κ. Παληό, είναι να εξετάσουμε στο επόμενο διάστημα τη δυνατότητα μεταστέγασης του Περιφερειακής Διοίκησης μαζί βέβαια με το Περιφερειακό Κέντρο Επιχειρήσεων των Π.Υ. Στερεάς Ελλάδας σε χώρο του Δημαρχείου Λαμίας μαζί με το Επιχειρησιακό Κέντρο της Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Λαμιέων. Έτσι, οι δύο Υπηρεσίες θα συνεργάζονται και θα επεμβαίνουν άμεσα και πιο αποτελεσματικά σε κάθε περίπτωση έκτακτης ανάγκης.

Ακόμα, συμφωνήσαμε για την ανάγκη ακόμα καλύτερης ενημέρωσης των ιδιοκτητών οικοπέδων για την υποχρέωσή τους να καθαρίζουν τα χόρτα έγκαιρα και πριν την έναρξη της αντιπυρικής περιόδου. Τέλος, στόχος μας είναι να εμπλουτίσουμε τον κατάλογο των εθελοντών που περιέχει το Μνημόνιο Ενεργειών Αντιμετώπισης Κινδύνων του Δήμου μας, ώστε ακόμα περισσότεροι φορείς αλλά και πολίτες να συνδράμουν το έργο της Πυροσβεστικής όταν αυτό κρίνεται αναγκαίο.








Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη