Λαμία: Ο νέος άμισθος Διάκονος θα εργάζεται σε συνεργείο αυτοκινήτων για να ζήσει



         Με την προσήκουσα λαμπρότητα εορτάσθηκε στην Ιερά Μητρόπολή μας, η Μεγάλη Δεσποτική Εορτή της Θριαμβευτική Εισόδου του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα,  την Κυριακή των Βαΐων 21 Απριλίου ε.ε.

          Ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος χοροστάτησε στον όρθρο , όπου κατά την πρέπουσα Εκκλησιαστική τάξη, προ των αίνων,  ευλόγησε τους κλάδους των Βαΐων  και τα Σταυρουδάκια από φοίνικα, τα οποία στη συνέχεια διενεμήθησαν ως ευλογία  στους πιστούς, που είχαν κατακλύσει τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό.

          Ακολούθως ο Ποιμενάρχης μας προηξήρχε της Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας πλαισιούμενος από Ιερείς και Διακόνους, κατά την διάρκεια της οποίας ετέλεσε την εις Διάκονον Χειροτονία ενός ακόμη αμίσθου Κληρικού της Μητροπόλεως μας, του κ. Παναγιώτου Κολοκυθά, ο οποίος έλκει την καταγωγή του από την Λαμία, εγγάμου, αποφοίτου της Σχολής Βυζαντινής Μουσική  της Ιεράς Μητροπόλεως μας και Πνευματικού τέκνου της Μητροπόλεως.

          Ο νεοχειροτονούμενος στην σύντομη προσλαλιά του ευχαρίστησε τον Πανάγιο Θεό που τον αξίωσε να λάβει από τα χέρια του Ποιμενάρχου μας την Ιερωσύνη, εκπληρώνοντας τον παιδικό του πόθο, εκφράζοντας την ευγνωμοσύνη του και τις ευχαριστίες του προς όλους εκείνους, οι οποίοι  εστήριξαν την απόφασή του αυτή με πρώτον τον Σεβασμιώτατο, ο οποίος,  από την παιδική του ηλικία  του παρείχε την πατρική στήριξη, βοήθεια και αγάπη , τους γονείς του, την σύζυγό του, τον Πνευματικό του Πατέρα π. Νικόλαο Κατσαρέλη, Στρατιωτικό Ιερέα και όλους τους συγγενείς και φίλους. Τέλος  εζήτησε τις προσευχές όλων, ώστε να καταστεί άξιος του υπουργήματος της Ιερωσύνης και να διακονεί με θυσιαστικό πνεύμα τον Θεό και τον άνθρωπο.  

          Ο Ποιμενάρχης μας με εμφανή την συγκίνηση αντιφωνώντας τον λόγο του π. Παναγιώτου, του ωμίλησε για την ζωή του Ιερέα παρομοιάζοντας την ως την Ζωή του Χριστού και χαρακτηριστικά ανέφερε:

          « Πατέρες και αδελφοί  σήμερα εορτάζουμε την θριαμβευτική είσοδο του Κυρίου στα Ιεροσόλυμα και από σήμερα αρχίζει μια Εβδομάδα Μεγάλη και πολύ πνευματική, ουσιαστική για την σωτηρία μας.

          Κατά την διάρκεια αυτής της Εβδομάδος εκτυλίσσονται όλα τα Μυστήρια και εμφανίζονται τα χαρίσματα. Έρχεται ο Κύριος για να θυσιαστεί και με την θυσία του αυτή να ανοίξει την πόρτα του παραδείσου για να βρει ο άνθρωπος ξανά το καθ' ομοίωσιν  και να αισθανθούμε ξανά την ευτυχία εκείνη που δίδει στην ζωή μας, η εν Χριστώ Ζωή.

          Από σήμερα αγαπητό μου παιδί η Εκκλησία μας ανοίγει μία άλλη αυλαία, των Απαρχών των Παθών του Κυρίου. Αυτό το Πάθος έφερε ζωή, αυτό το Πάθος έφερε Ανάσταση και από τότε ο Σταυρός του Κυρίου έγινε η Δύναμη της Εκκλησίας και ο Φύλαξ πάσης της οικουμένης.

          Ο Ιερεύς παιδί μου είναι Εικόνα του Χριστού και όλη η ζωή του είναι ταυτισμένη με την ζωή του Χριστού. Θα ακούσεις επευφημίες και πολλά μπράβο και σήμερα και στην αρχή της πορείας, όπως έλεγαν  και στο Χριστό το Ωσαννά. Πρόσεξε μην τα λάβεις υπ' όψιν σου,  διότι όλα αυτά είναι η αρχή του Γολγοθά.

Η Δύναμη σου θα είναι ο Χριστός. Να μείνεις πάντοτε προσηλωμένος στο καθήκον της διακονίας σου και αφιερωμένος στην Ιερωσύνη.

          Αδελφοί μου δοξάζουμε τον Θεό που και σήμερα σ' αυτή την ταραγμένη κοινωνία, υπάρχουν ακόμη νέα, καλά παιδιά , τα οποία προσέρχονται με θυσιαστικό πνεύμα στην Ιερωσύνη για να διακονήσουν τον Θεό και τον άνθρωπο.

          Ο νέος Διάκονος θα εργάζεται σε συνεργείο αυτοκινήτων για να ζήσει. Δυστυχώς η Κυβέρνηση δεν διόρισε κανένα κληρικό ούτε το 2018, ούτε φέτος.

          Δόξα τω Θεώ, η Εκκλησία πορεύεται. Δίδει δύναμη και Χάρη ο Θεός».

          Ακολούθησε σε κλίμα συγκινήσεως η εις Διάκονον Χειροτονία του π. Παναγιώτου απάντων αναφωνούντων το Άξιος!

          Στην Αρχιερατική Θεία Λειτουργία μεταξύ των εκατοντάδων πιστών παρέστησαν: οΙ Βουλευτές Φθιώτιδος κ. Απόστολος Καραναστάσης και κ. Χρήστος Σταϊκούρας , ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, ο Δήμαρχος Λαμιέων κ. Νικόλαος Σταυρογιάννης, ο Διοικητής του ΚΕΥΠ Ταξίαρχος Αρίστος Περρής, Περιφερειακοί Σύμβουλοι, Αντιδήμαρχοι,  η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Ελένη Μακρή, αρκετοί  Υποψήφιοι,  Εκπρόσωποι της Αστυνομίας, της Πυροσβεστικής του Ερυθρού Σταυρού και εκπρόσωποι άλλων φορέων.































































































www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη