Οι Πυλώνες ανάπτυξης της Λαμίας


Οι Πυλώνες ανάπτυξης της Λαμίας
_________________________

Η Λαμία μας εκ της φύσεώς της και της θέσης της έχει συγκεκριμένους πυλώνες ανάπτυξης που οφείλουμε να αναγνωρίσουμε διακριτά και να αναπτύξουμε με συντεταγμένο και διαχρονικό σχεδιασμό:

1) Θερμοπύλες:
Μνημείο Παγκόσμιας Κληρονομιάς. Σημείο σεβασμού και ιερής θυσίας. Τεράστιας αξίας Πολιτιστικός και Αναπτυξιακός κόμβος. Τρόπος Ανάπτυξης: Ένταξη στα Μνημεία Παγκόσμιας Κληρονομιάς της UNESCO.

2) Θερμαλισμός:
Φυσικά Ιαματικά νερά σε μοναδική ανά τον Κόσμο ποιότητα, ποσότητα και ποικιλία. Τρόπος ανάπτυξης: Ινστιτούτο Επιστημονικού Θερμαλισμού.

3)Γεωγραφική Θέση:
σε απόσταση αναπνοής από την Αθήνα και τα σπουδαία Χιονοδρομικά του Παρνασσού και του Βελουχίου. Πέρασμα οδικών αλλά και θαλάσσιων συγκοινωνιών σε συνδυασμό με το Επίνειο της Στυλίδας. Τρόπος Ανάπτυξης: Ενίσχυση Διοικητικής Θέσης και όχι ένταξή της στη Θεσσαλία, γεγονός που αντίκειται στα θεμελιακά συμφέροντα των Φθιωτών. Συνεργασία και όχι ρήξη με τους όμορους Νομούς για την ενίσχυση της Περιφερειακής Συνείδησης.

4) Ιστορία - Γεωπολιτική - Πολιτισμός:
μεγάλη και διαχρονική Πολιτιστική παραγωγή και πλούσια Ιστορία. Τρόπος Ανάπτυξης: Αυτόνομο και Αυτοδιοικούμενο Πανεπιστήμιο Στερεάς Ελλάδας προσαρμοσμένο στις Τοπικές δυνατότητες και όχι σε αυτές της ανταγωνιστικής Θεσσαλίας και της αδηφάγου Αθήνας. Ανάπτυξη Πολιτιστικής παραγωγής υψηλού επιπέδου, μακριά από τις "πολιτιστικές" εκδηλώσεις του τουρκοκλαρίνου και του τσιφτετελιού. Συνεχής και μόνιμη ενίσχυση βραβείων Θερμοπυλών και Φόρουμ Θερμοπυλών που να σχετίζονται με την πνευματική και Επιχειρηματική πρωτοπορία. Δημιουργία "Ηλεκτρονικής Λαμίας" που θα προωθεί με πρωτοποριακά κριτήρια την σύγχρονη Τεχνολογία.

5. Υγειονομική Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας:
με κάθε κόστος επιστημονική στήριξη της Επιστημονικής Υγειονομικής Παραγωγής. Μέσω των προνομιακών μας τομέων της Τραυματιολογίας, της στρατηγικής μας θέσης, και του Θερμαλισμού. Πλήρης αποδέσμευση από την ανταγωνιστική Υγειονομική δομή της Θεσσαλίας, που απορροφά αφειδώς πόρους και εξοπλισμό αφήνοντας τη Φθιώτιδα ως φτωχό Υγειονομικό συγγενή.

6. Στρατιωτική Διοίκηση Στερεάς Ελλάδας: 
με κεντρικό ρόλο λόγω θέσης και με έμφαση στην Γεωπολιτική Ανάλυση που Ιστορικά συνάδει με τη θέση και την Ιστορία μας. Η ανάπτυξη Στρατιωτικών Γεωπολιτικών θεσμών στη Λαμία συνάδει με τις ανάγκες και τις δυνατότητες της Πατρίδας.

Θα ήταν φρόνιμο να γίνει κατανοητό, ότι τα συμφέροντα της Στερεάς Ελλάδας δεν είναι συμβατά, αλλά είναι ανταγωνιστικά με αυτά της Θεσσαλίας, η οποία επιδεικνύει ιδιαίτερο δυναμισμό και διεκδικητικότητα, αφαιρώντας πόρους, προσωπικό και αναπτυξιακές δυνατότητες από τη Στερεά Ελλάδα.

Η διακριτή μας θέση έναντι της Θεσσαλίας, δεν είναι τοπικιστική ιδιορρυθμία, αλλά παράγων οικονομικής, κοινωνικής, ακαδημαϊκής και πνευματικής επιβίωσης. Συνάδει δε με την διακριτή ψυχοσύνθεση και την ξεχωριστή Ιστορία και Πολιτισμό της Στερεάς.

Παναγιώτης Ιακωβής

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη