Ουφάνο για τον αγώνα πρωταθλήματος με την Λαμία: «Θέλουμε το Κύπελλο, δεν κοιτάμε για ρεβάνς»


Ο συνεργάτης του Μανόλο Χιμένεθ, Φελίπε Ουφάνο μίλησε για τον αγώνα πρωταθλήματος με την Λαμία, αλλά και για την κατάκτηση του κυπέλλου που είναι και ο μεγάλος στόχος της ΑΕΚ.

Αναλυτικά τα όσα δήλωσε στην κάμερα της Nova:

Για την ανοδική πορεία της ΑΕΚ το τελευταίο διάστημα: "Είμαστε πολύ χαρούμενοι με την απόδοση που είχαμε στον αγώνα με την Ξάνθη. Όλο το σταφ και φυσικά οι παίκτες. Μέρα με τη μέρα αποκτούμε καλύτερη φυσική κατάσταση και έχουμε φτάσει σε ένα σημείο που έχουμε μεγάλη αυτοπεποίθηση η οποία μας βοηθάει και στα αποτελέσματα". 

Για την αμυντική λειτουργία της ομάδας: "Δουλεύουμε πολύ σκληρά στην αμυντική μας γραμμή και προσπαθούμε να κάνουμε το καλύτερο. Πρέπει να γνωρίζετε όμως ότι το γκολ είναι ένα... ατύχημα και μπορεί να συμβεί οποτεδήποτε. Δεν είναι κάτι για το οποίο πρέπει να ανησυχούμε. Κάποιες φορές συμβαίνει και κάποιες άλλες όχι. Δεν σημαίνει όμως ότι όταν είχαμε κρατήσει ανέπαφη την εστία είχαμε καλύτερη αμυντική λειτουργία από τον αγώνα με την Ξάνθη". 

Για τον σημαντικότερο παράγοντα που έφερε την ανατροπή στην Ξάνθη: "Νομίζω η αυτοπεποίθηση που αποκτάει η ομάδα μέρα με τη μέρα. Ο Μανόλο έχει πολύ ξεκάθαρες ιδέες για την κατάσταση και την απόδοση της ομάδας και δουλεύουμε πάνω σε αυτές. Θα έλεγα ότι είναι η αυτοπεποίθηση που έχει αποκτήσει πλέον η ομάδα". 

Για την εικόνα που έχουν από την απόδοση των νέων παικτών που χρησιμοποιήθηκαν με την Ξάνθη και αν θα πάρουν και άλλοι ευκαιρίες: "Η τρίτη θέση δεν είναι ακόμα σίγουρη. Πρέπει να δουλέψουμε τουλάχιστον για δύο ακόμα αγώνες. Εξαρτάται από τα αποτελέσματα που θα έχουμε το αν θα υπάρξουν ευκαιρίες για περισσότερους νεαρούς παίκτες. Είμαστε χαρούμενοι με την απόδοση όλων των παικτών που βρίσκονται στο ρόστερ". 

Για τον αγώνα με τη Λαμία στο πρωτάθλημα: "Είναι διαφορετικός αγώνας σε σχέση με το Κύπελλο. Είναι πολύ σημαντικός αγώνας για εμάς, γιατί όπως είπα νωρίτερα δεν έχουμε εξασφαλίσει την τρίτη θέση. Δεν σκεφτόμαστε το Κύπελλο. Σκεφτόμαστε μόνο αυτόν τον αγώνα. Θα είναι δύσκολος αγώνας διότι ξέρουμε πως η Λαμία παίζει καλό ποδόσφαιρο. Πρέπει να δουλέψουμε σκληρά όπως έχουμε κάνει και στο παρελθόν για να πάρουμε ένα καλό αποτέλεσμα". 

Για τον μεταγραφικό σχεδιασμό ενόψει της νέας σεζόν: "Αυτή τη στιγμή η προσοχή μας είναι στον Κυριακάτικο αγώνα κόντρα στη Λαμία. Μετά από στο Κύπελλο... Όποιος παίκτης πιστεύει ο τεχνικός διευθυντής πως μπορεί να βελτιώσει την ομάδα μας είναι ευπρόσδεκτος. Δεν είναι της παρούσης να σκεφτούμε σε ποιες θέσεις πρέπει να ενισχυθούμε. Κοιτάζουμε τον αγώνα της Κυριακής".

Για το τι σκέφτεται για τον πιθανό τελικό με τον ΠΑΟΚ: "Όπως είπα και πριν δεν σκεφτόμαστε τόσο μακριά. Σκεφτόμαστε μόνο τον αγώνα της Κυριακής. Ο ΠΑΟΚ προφανώς και είναι μια πολύ καλή ομάδα αλλά σε καμία περίπτωση δεν νιώθουμε πως θέλουμε να πάρουμε ρεβάνς. Είμαστε απλά άνθρωποι του ποδοσφαίρου, επαγγελματίες. Όταν και αν έρθει αυτός ο αγώνας θα πρέπει να κάνουμε το καλύτερο που μπορούμε. Χωρίς όμως να νιώθουμε ότι ψάχνουμε ρεβάνς".

www.gazzetta.g
Από το Blogger.