Ευθύμιος Καραΐσκος: Η εκπαίδευση αποτελεί ιερό δικαίωμα κάθε παιδιού και κάθε νέου ανθρώπου


Έχε το νου σου στο παιδί...

Η εκπαίδευση αποτελεί ιερό δικαίωμα κάθε παιδιού και κάθε νέου ανθρώπου. Δεν μπορεί να τίθεται ούτε υπό αμφισβήτηση ούτε να παρέχεται με διαφορετικές ταχύτητες και διαφορετικά μέσα. Όλοι μα όλοι πρέπει να έχουν μια ισότιμη πρόσβαση σε αυτή και εκεί ακριβώς έρχεται ο ρόλος του Δήμου. Συναντηθήκαμε με τους επιτελείς της εκπαίδευσης (Α' βάθμια, Β' βάθμια και Περιφερειακή Δ/νση) για να δούμε ακριβώς που και πως μπορούμε να παρέμβουμε για να διαμορφωθούν νέες καλύτερες συνθήκες πρόσβασης στην εκπαίδευση όλων των παιδιών χωρίς διαχωρισμούς.

Συμφωνήσαμε ότι χρειάζεται να γίνουν πολλά ότι θα πρέπει να ξεπεράσουμε τον εαυτό μας και ότι θα κριθούμε ακριβώς από αυτά που δεν θα προλάβουμε να κάνουμε.

Συμφωνήσαμε ότι πρέπει να προσφέρουμε ταχύτητα, να προσφέρουμε υποδομές να προσφέρουμε λειτουργικά υλικά, και κυρίως να προσφέρουμε τον καλό μας εαυτό για να πάμε ένα βήμα μπροστά.

Κατά τη διάρκεια της μερικής συζήτησης αναδείχθηκαν σειρά από θέματα τα οποία χρειάζονται άμεσες παρεμβάσεις όπως επίσης και για τις λειτουργικές ανάγκες οι οποίες επιδρούν στην καθημερινότητα του μαθητή και του εκπαιδευτικού .

Συμφωνήσαμε να κρατήσουμε μια ανοιχτή γραμμή σε όλα τα επίπεδα έτσι ώστε η νέα χρονιά διαφορετική από κάθε προηγούμενη.

Δεν είναι μόνο η λειτουργία των θεσμικών οργάνων, η συμπλήρωσή τους και η διαρκής ενασχόλησή τους με τα θέματα. Είναι κυρίως η πίεση την οποία έχουμε ότι πρέπει να ξεπεράσουμε και τον εαυτό μας, πολύ δε περισσότερο τις αρμοδιότητές μας για να δώσουμε απλόχερα ευκαιρίες σε όσους τις επιζητούν.Από το Blogger.