Παναγιώτης Ιακωβής: Οι ιδέες είναι φθηνές


Οι ιδέες είναι φθηνές
____________________

Όλοι μας έχουμε καταπληκτικές ιδέες. Να γίνει η Λαμία καινοτομικό κέντρο. Να γίνει η Λαμία Silicon Valley. Να γίνει η Λαμία επιχειρηματικός κόμβος. Να γίνει στη Λαμία Τεχνολογικό Πάρκο, Πανεπιστήμιο κ.ο.κ

Κάθε ιδέα ευπρόσδεκτη. Αλλά κανείς εχέφρων επιχειρηματίας δεν θα επενδύσει σε καμένη γη.

Κανείς δεν θα δώσει τα ωραία του λεφτά για να επενδύσει σε έναν χώρο χωρίς αυτοδιοικούμενη ακαδημαϊκή υποδομή και Πανεπιστήμιο που να κατευθύνεται από τις τοπικές δυνατότητες και όχι από αυτές της Λάρισας ή του Βόλου. Ούτε συνδετήρες δεν αγοράζουμε χωρίς Θεσσαλική υπογραφή στη Λαμία.

Κανείς εχέφρων πνευματικός άνθρωπος, επίσης, δεν θα διαθέσει το πνευματικό του κεφάλαιο σε μια πόλη που αναλώνεται σε διαμάχες για τις γκαρσονιέρες και τις πίτσες των φοιτητών και διασκεδάζει με ξεπεσμένα κλαρίνα και ημίγυμνα σόου. Κανείς πνευματικός άνθρωπος δεν θα στηρίξει ακαδημαϊκά κέντρα σε μια πόλη χωρίς πνευματική ζωή.

Συνεπώς, είναι χρήσιμο να έχουμε μεγαλόπνοες ιδέες για τον τόπο μας. Αλλά για να στηριχτούν πρακτικά, απαιτείται η επαναφορά των υποδομών που χάσαμε, ώστε να υπάρχει επαρκής στήριξη όσων γενναίων θελήσουν να επενδύσουν οικονομικά και πνευματικά στη Λαμία. Αλλιώς, θα προτιμήσουν τους γειτόνους που μαζεύουν υποδομές και υπηρεσίες για να διευκολύνουν όσους επιθυμούν να προκόψουν.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη