Πιστοί από την ενορία των Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας στην Ιερά Μονή Ταξιαρχών Πηλίου


         Ανάμεσα σε δύο γραφικά χωριά του πανέμορφου Πηλίου, τον Άγιο Βλάσιο και τον Άγιο Γεώργιο Νηλείας, υψώνεται η Ιερά Γυναικεία Κοινοβιακή Μονή Παμμεγίστων Ταξιαρχών. Κοντά στην πόλη του Βόλου και σε υψόμετρο 650 περίπου μέτρων, προβάλλει ο Παγασητικός πάνω από ένα θεαματικό φυσικό εξώστη με πανοραμική θέα. Το τοπίο που την περιβάλλει, πλούσιο σε πράσινο και σε κρυστάλλινα νερά, είναι μοναδικό σε χάρη, ηρεμία και γαλήνη τοπίο.

            Το  Μοναστήρι αυτό επισκέφθηκαν με την Ευχή του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου μας κ. Νικολάου   στις 3 Απριλίου 2019, περί τους 100 προσκυνητές της Ενορίας Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Νέας Μαγνησίας με συνοδό τον Προϊστάμενο του Ναού π.  Χρήστο Καραγιάννη .         

            Με τάξη και την αρμόζουσα ευλάβεια οι πιστοί προσεκύνησαν στην Μονή και συμμετείχαν στην Θεία Λειτουργία των Προηγιασμένων Δώρων, την οποία ετέλεσε ο  Πανοσιολ. Αρχιμ. π.  Επιφάνιος Οικονόμου της Ιεράς Μητροπόλεως  Δημητριάδος και Αλμυρού.

Μετά από την γλυκιά φιλοξενία και  τον συγκινητικό χαιρετισμό της Γερόντισσας, αναχώρησαν  για την πόλη της Λαμίας με αγαλλίαση ψυχής.

www.imfth.gr
Από το Blogger.