Χιμένεθ: "Παίξαμε έξυπνα απέναντι στην Λαμία"


O Mανόλο Χιμένεθ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας, στάθηκε στην διαφορά της απόδοσής της ομάδας του στα δύο ημίχρονα, στην άμυνα της Λαμίας αλλά και στην υπομονή που έδειξε η «ένωση».

O Mανόλο Χιμένεθ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου μετά τη νίκη της ΑΕΚ επί της Λαμίας, στάθηκε στην διαφορά της απόδοσής της ομάδας του στα δύο ημίχρονα, στην άμυνα της Λαμίας αλλά και στην υπομονή που έδειξε η «ένωση». Διαβάστε αναλυτικά τις δηλώσεις του. 

 «Η διαφορά ανάμεσα στα δυο ημίχρονα, βρίσκεται στην ένταση του αντιπάλου. Στο πρώτο αμύνθηκε πολύ καλά. Νομίζω πως φερθήκαμε αρκετά έξυπνα, προσπαθήσαμε να μην δεχθούμε γκολ. Είχαμε την υπομονή να κουράσουμε τον αντίπαλο και στο δεύτερο ημίχρονο μας δόθηκαν περισσότεροι χώροι. Το ποδόσφαιρο έχει να κάνει με την στρατηγική. Είχαμε ένα πρώτο και ένα δεύτερο πλάνο, που μας βγήκε καλά. Δεν βγαίνει πάντα. Προφανώς έχοντας δυο παίκτες στα άκρα, μπορείς να επιτεθείς από τα άκρα και να δημιουργήσει υπεραριθμία. Και όταν παίζουμε με τρια στόπερ, μ’ αρέσει να έχω ακραίους. Και ο Κλωναρίδης δεν ήταν για 90 λεπτά. Ως προπονητής έχω τις δικές μου ιδέες, αλλά πάντα προσαρμόζομαι στους ποδοσφαιριστές. Αλλά απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που θα είχε άμυνα έξι παικτών. Δηλαδή τους τέσσερις αμυντικούς αλλά και τα δυο εξτρέμ. Ήταν ξεκάθαρο πως όσο ανοίγαμε περισσότερο το γήπεδο, τόσο καλύτερο θα ήταν. Το θέμα ήταν να έχουμε υπομονή και να μην δεχθούμε γκολ. Σίγουρα η ένταση είναι σημαντική στο ποδόσφαιρο. Κανείς δεν είναι καλύτερος από κανέναν, αν δεν βάλει ένταση. Όμως είναι δύσκολο να βάζεις ένταση, απέναντι σ’ έναν αντίπαλο που παίζει τόσο πίσω. Επίσης το να παίζεις συνεχώς με ένταση, επίσης είναι δύσκολο. Το παιχνίδι ήταν υπερβολικά δύσκολο»

- Για την καλή αμυντική λειτουργία της ΑΕΚ
. «Είναι σημαντικό για μια μεγάλη ομάδα, να κερδίζει τα παιχνίδια. Αλλα όλες οι ομάδες που βρίσκονται ψηλά, σ’ όλα τα πρωταθλήματα, δέχονται λίγα γκολ. Πρέπει να συνεχίζουμε να βελτιωνόμαστε σ’ αυτό το κομμάτι. Αλλά καθ’ όλη την διάρκεια της σεζόν, δεν είχαμε μια κανονικότητα. Τώρα θα προσπαθήσουμε να έχουμε μια συνέχεια. Όταν προσπαθείς, θα έχεις αποτελέσματα». 

- Για την απόκρουση του Μπάρκα στις καθυστερήσεις
«Το κατάλαβα και το έχω συζητήσει στα αποδυτήρια. Όλες οι μεγάλες ομάδες, έχουν μεγάλους τερματοφύλακες. Και μια ομάδα που θέλει να κερδίσει, ανοίγεται για να βρει το γκολ. Επομένως θα γίνει το λάθος. Οι μεγάλοι τερματοφύλακες είναι αυτοί που δέχονται λίγα σουτ, αλλά αυτά τα λίγα μπορούν να τα βγάλουν. Ο Μπάρκας αυτό που έκανε, είναι αυτό που κάνουν οι τερματοφύλακες από τις επιθετικογενείς ομάδες. Μια φορά έφτασε η μπάλα σ’ αυτόν και απέκρουσε».

- Για τους στόπερ της ΑΕΚ, λόγω του τραυματισμού του Τσιγκρίνσκι
«Τώρα έχουμε αυτούς τους παίκτες και πρέπει να τους βγάζουμε την καλύτερη απόδοση. Και εγώ θα ήθελα να υπολογίζω στον Τσιγκρίνσκι, αλλά δεν γίνεται. Ο Σβάρνας έκανε ένα πολύ καλό ματς με τον Παναιτωλικό. Και σήμερα ήταν πολύ σοβαροί και ο Τσόσιτς και ο Οικονόμου, απέναντι σε δυο επικίνδυνους επιθετικούς. Αλλά κανείς δεν υποφέρει περισσότερο από μένα, όταν θέλω να φτιάξω την αμυντική γραμμή».

- Για τον Κρίστιτσιτς και το γεγονός πως τα χαφ πατάνε την αντίπαλη περιοχή
«Είναι κάτι που δουλεύουμε, να πατάνε οι χαφ την αντίπαλη περιοχή. Θα πρέπει να έχουμε την ικανότητα, να έχουμε χαφ box to box. Με τον Γαλανόπουλο πρέπει να δουλέψουμε αυτό. Και μας έλειπε πολύ να έχουμε τα ανεβάσματα από τους παίκτες από την δεύτερη γραμμή, όπως έκανε ο Γιόχανσον.  

www.novasports.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη