Αναστάσιμη αρχιερατική θεία λειτουργία στον πανηγυρίζοντα ναό του Αγίου Γεωργίου Λιανοκλαδίου


   Στον Πανηγυρίζοντα Ιερό Ναό του Αγίου Γεωργίου στο Λιανοκλάδι Ιερούργησε και ωμίλησε την Δευτέρα του Πάσχα 29 Απριλίου, ημέρα μνήμης του αγίου Μεγαλομάρτυρος Γεωργίου του Τροπαιοφόρου, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης μας κ. Νικόλαος εις την οποία συμμετείχε μεγάλο πλήθος προσκυνητών από την κωμόπολη και την  ευρύτερη περιοχή.

    Τους ύμνους της Αναστάσιμης Αρχιερατικής Θείας Λειτουργίας απέδωσε Βυζαντινός χορός υπό την καθοδήγηση του Διευθυντού της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως κ. Ανδρέου Ιωακείμ.

    Στο κήρυγμά του ο Ποιμενάρχης μας προς ρο πολυπληθές Εκκλησίασμα αλλά και σε αυτούς που παρακολουθούσαν απευθείας μέω του Ραδιοφωνικού Σταθμού της Ιεράς Μητροπόλεως μας, αρχικά αναφέρθηκε στο κοσμοσωτήριο γεγονός της Αναστάσεως του Κυρίου και στις πολλαπλές εμφανίσεις του Κυρίου αμέσως μετά την Ανάστασή Του.

    Χαρακτηριστικά ο Σεβασμιώτατος ανέφερε:

    «Η Ανάσταση του Χριστού αδελφοί μου, είναι το κέντρο της πίστεώς μας. Ανέτρεψε τα πάντα και χάρισε στους ανθρώπους την αιώνιο ζωή. Ακολούθησαν μετά την Ανάστασή πολλές εμφανίσεις και θαύματα του Κυρίου για να πεισθούν οι άνθρωποι. Στη σημερινή εποχή συκοφαντείτε το γεγονός της Αναστάσεως που για εμας όμως είναι το κέντρο της πίστεως και για αυτήν την Ανάσταση μαρτύρησαν πολλοί άγιοι,  όπως ο σήμερα τιμώμενος  άγιος Μεγαλομάρτυς Γεώργιος ο Τροπαιοφόρος».

    Στην συνέχεια του κηρύγματός του  ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στο βίο και το μαρτύριο του Αγίου τονίζοντας,  ότι τον ευλαβούνται ιδιαίτερα και οι Μουσουλμάνοι, οι οποίοι ειδικά στο Κάϊρο όπου ευρίσκεται η παλαίφατος Μονή του, κατακλύζουν το μοναστήρι και προσεύχονται στον άγιο.

   Κλείνοντας ανέφερε:

   «Να είμαστε αφοσιωμένοι στην Ανάσταση του Κυρίου. Να επιδιώκουμε η ζωή μας να είναι φωτεινή και Αναστάσιμη και τις δύσκολες ώρες να στρέφουμε τα μάτια μας στον Αναστάντα Κύριο. Ο κόσμος είναι εφήμερος και μάταιος. Η μοναδική πραγματικότητα και αλήθεια είναι η αιώνιο ζωή, της οποίας είθε να τύχουμε άπαντες με τη βοήθεια και τις πρεσβείες  του Αγίου Γεωργίου του Τροπαιοφόρου. Χριστός Ανέστη και Χρόνια Πολλά».

   Στον εορτασμό παρέστησαν: ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδος κ. Ευθύμιος Καραΐσκος, τοπικοί άρχοντες και φορείς,  η τ. Βουλευτής Φθιώτιδος κ. Εκλένη Μακρή, ο τ. Νομάρχης Φθιώτιδος κ. Αθανάσιος Χειμάρρας και πλήθος ευσεβών πιστών.

    Μετά την Αρχιερατική Θεία Λειτουργία εκ μέρους του Εκκλησιαστικού Συμβουλίου του Ναού προσεφέρθη πλούσιο κέρασμα σε όλους τους εορταστάς.















www.imfth.gr

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη