Παναγιώτης Ιακωβής: Θεωρίες Συνωμοσίας ΙΙΙ


Θεωρίες Συνωμοσίας ΙΙΙ
_______________________

Οι θεωρίες συνωμοσίας είναι βραχυκυκλώματα εξήγησης. Δηλαδή, εύπεπτοι και εύκολοι τρόποι εξήγησης κοινωνικών και φυσικών φαινομένων, που παρακάμπτουν την εργώδη επιστημονική διαδικασία εξήγησης. Χρησιμοποιούν μη λογικά και ενίοτε μεταφυσικά και αστήρικτα στοιχεία, για να προσφέρουν στο κοινό που δεν επιθυμεί να διαβάσει, να ενημερωθεί και να μορφωθεί, εξηγήσεις που έχουν, μάλιστα, ισχυρό συναισθηματικό αντίκρυσμα.

Από αυτά προκύπτει ότι όσοι διαδίδουν θεωρίες συνωμοσίας είναι βαθύτατα ανήθικοι. Και αυτό διότι στοχεύουν σε ένα κοινό εξαιρετικά αδύναμο. Σε δυστυχείς συμπολίτες μας που δεν έχουν πρόσβαση σε έγκυρη γνώση ή σε συμπολίτες μας που εν μέσω κάποιας δυστυχούς συγκυρίας γίνονται επιρρεπείς σε ψεύδη.

Συνεπώς, οι συνωμοσιολόγοι είναι σαν τα όρνεα που τριγυρίζουν πάνω από τα πληγωμένα ζωάκια και τα παραπλανούν και τα ταλαιπωρούν για να τραφούν από το ταλαιπωρημένο σαρκίο τους.
Και ως εκ τούτου, ως όρνεα θα πρέπει να αντιμετωπίζονται. Δια της ισχύος του Κράτους Δικαίου.

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη