Λαμία: Το διακύβευμα των Δημοτικών Εκλογών


Το διακύβευμα των Δημ. Εκλογών

Όταν μια προεκλογική περίοδος είναι χαλαρή, νυσταλέα ή πολύ ήρεμη δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχει διακύβευμα στις εκλογές. 

Πολύ δε περισσότερο δε σημαίνει ότι δικαιώνονται οι "δια πυρός και σιδήρου" επιχειρούντες.

Επειδή δεν ακούγονται κάποιες αυτονόητες απαντήσεις δεν σημαίνει ότι δεν υπάρχουν απαντήσεις.

Δεν βιώσαμε κάποιο Λαμιακό πόλεμο αλλά βιώσαμε το προηγούμενο διάστημα σε σχέση με τα σκουπίδια μία αντιπαράθεση της λογικής και της νομιμότητας με τη σκοπιμότητα και τις υπερβάσεις.

Το ότι κάποιοι δεν απαντούν δεν σημαίνει ότι δικαιώνονται άλλοι.

Κόστος διαχείρισης απορριμμάτων στο ΧΑΔΟΧΥΤΑ της Λαμίας προ Σταυρογιάννη.

Τα σκέπαζαν με χωματάκι και το κόστος ήταν 15 € τόνος.

Κόστος Σταυρογιάννη τα σκεπάζει πάλι με χωματάκι αλλά το κόστος στα 25 € τόνος...

Κόστος εναπόθεσης απορριμμάτων προς Σταυρογιάννη: Ο Δήμος της Λαμίας πλήρωνε μηδέν και οι άλλοι δήμοι που έφεραν τα σκουπίδια στη Λαμία πλήρωναν 30 € τον τόνο.

Κόστος εναπόθεσης απορριμμάτων που διαμόρφωσε ο Σταυρογιάννης . Όλοι οι δήμοι πληρώνουν από 25 € τον τόνο μηδέν εξαιρουμένου και του δήμου της Λαμίας .

Κόστος συλλογής απορριμάτων προ Σταυρογιάννη:

Μέσα και εργαλεία τα ίδια του Δήμου .

Ο δήμος πληρώνει τα μεροκάματα, τις ασφαλιστικές εισφορές τα δώρα τις υπερωρίες και ό,τι άλλο νόμιμο προβλέπει η εργατική νομοθεσία Οι διορισμοί γίνονταν με κριτήρια και η υπηρεσία καθαριότητας ήταν στο Δήμο που είχε και τον κοινωνικό έλεγχο .

Κόστος συλλογής απορριμάτων περιόδου Σταυρογιάννη: Κατάργησε τις υπηρεσίες καθαριότητας του Δήμου, ανέθεσε στην εταιρεία σκουπιδιών τη δουλειά, η εταιρεία σκουπιδιών παίρνει εργολάβο. Όλως τυχαία είναι μόνο 2 εργολάβοι και η μεταξύ τους κοινοπραξία.

Το μεροκάματο αυξημένο σε σύγκριση με εκείνο που δίνει ο Δήμος.

Ακόμα για κάθε μεροκάματο ο εργολάβος χρεώνει το κόστος του, τα ασφαλιστικά του εργοδότη, τα επιδόματα το κέρδος του εργολάβου, το φορολογικό κόστος του εργολάβου, και πλέον αυτού Φ.Π.Α. 24% .

Με απλούς υπολογισμούς το κόστος του ημερομισθίου έχει καπέλο τουλάχιστον 42%.

Για να φτάσει μέχρις εκεί έπρεπε να προχωρήσει σε απολύσεις 47 ατόμων , να παραταχθούν τα ΜΑΤ στην αίθουσα του δημοτικού συμβουλίου.

Το ποιοι διορίστηκαν και δουλεύουν από το 2016 μέχρι τώρα τα ονόματά τους γράφονται στις σχετικές συμβάσεις. Εύκολα αναγνωρίζονται οι πολιτικές και συγγενικές σχέσεις τους με την δημοτική εξουσία.

Με απλά λόγια ο Δήμος της Λαμίας με αυτές τις παραχωρήσεις επωμίζεται ένα κόστος που σε ετήσια βάση ξεπερνά το 1,3 εκα € .

Είναι φανερό πως αν η νέα δημοτική αρχή δεν αλλάξει ρώτα πολύ γρήγορα θα είναι υποχρεωμένη να περάσει σε αυξήσεις και οι οποίες σε κάθε περίπτωση θα είναι φωτιά.

Ποιος είπε ότι δεν υπάρχει διακύβευμα σ' αυτές τις εκλογές; Και βεβαίως δεν είναι το μοναδικό παράδειγμα. Ο άρτος και τα θεάματα έχουν ένα κόστος που αδειάζει το δημοτικό ταμείο.

Ο νέος δήμαρχος είναι υποχρεωμένος όχι μόνο να ξαναγεμίσει το "ξύλινο ταμείο" αλλά να πληρώσει από την τσέπη του ξυλουργό να επισκευάσει το συρτάρι καθώς του έχουν πάρει για τα σανίδια

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη