Καλλιώρας Γεώργιος: Σήμερα είναι η επέτειος της Άλωσης της Πόλης μας


Σήμερα είναι η επέτειος της Άλωσης της Πόλης μας. Θα ήθελα να μου επιτρέψετε να πως δυο λόγια για την Πτώση της.

Κυρίες και Κύριοι η Πόλη δεν έπεσε, την Πόλη τους την δώσαμε. Το Βυζάντιο δεν έπεσε, το Βυζάντιο τους το δώσαμε.

Ο Ελληνισμός δεν χάθηκε τον ελληνισμό τον ξεχάσαμε. Την εποχή της πτώσης της Πόλης ανά την Ελλάδα υπήρχαν , δεσποτάτα, πριγκιπάτα , ελληνικά ορθόδοξα κράτη και βασίλεια και όμως η Πόλη αγωνίζονταν μόνη της, και δεν ηταν μόνο αυτό. Μέσα στην ίδια την πολύ υπήρχε αντιπολίτευση , υπήρχαν , Τουρκόφιλοι, υπήρχαν, αντιφρονούντες ,Παπάδες ,Επίσκοποι, Δεσποτάδες, πλούσιοι, Βένετοι, Γενοβέζοι κλπ.

Δώσαμε , το Βυζάντιο ,δώσαμε την Πόλη, δώσαμε ,δώσαμε και ακόμη δίνουμε.
Συνέλληνες, δεν μας φταίνε οι άλλοι , δεν μας φταίνε οι ξένοι , δεν μας φταίνε οι βάρβαροι, το κεφάλι μας το ξερό φταίει.

Σήμερα εξακολουθούμε και δίνουμε, έχουμε ξεχάσει να πολεμάμε , να αγωνιζόμαστε, να φυλάμε Θερμοπύλες.

Και το χειρότερο είναι ότι έχουμε χάσει τις ουσιαστικές έννοιες , Ελληνισμός, Ελληνικότητα, πατρίδα, ομόνοια, συνοχή , άμυνα ,αγώνας , υπομονή, επίμονη αγωνιστικότητα.

Το πρόβλημα ας κύριες και κύριοι είναι καθαρά συνειδησιακό, έχουμε χάσει τις έννοιες και τους όρους, δεν έχουμε ταυτότητα, δεν ξέρουμε ποιοι είμαστε, η εισβολή του ξένου τρόπου ζωής μας έχει ξεβρακώσει. Ακούμε ξένη μουσική, βλέπουμε ξένες ταινίες, τρώμε ξένα φαγητά ,ακολουθούμε ξενόφερτες μόδες, οδηγούμε ξένα αυτοκίνητα , ακολουθούμε ξένες κοινωνικές και οικονομικές λύσεις, σε όλα μας τα προβλήματα κοιτάζουμε έξω από την χώρα μας, επομένως σκεφτόμαστε σαν μη Έλληνες .

Αυτό πρέπει να σταματήσει. Πρέπει να αποκτήσουμε δική μας εθνική συνείδηση γιατί αλλιώς θα συνεχίσουμε να δίνουμε και όταν το καταλάβουμε θα είναι πια πολύ αργά, μα παρά πολύ αργά διότι δεν θα έχει μείνει πια τίποτε άλλο να δώσουμε και τότε θα αναγκαστούμε να δώσουμε και την ψυχή μας. .

Την καλημέρα μου

Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη