Μουσικά έκλεισε η προεκλογική περίοδος για τον Παναγιώτη Στασινό


Με έναν διαφορετικό-πρωτότυπο τρόπο έκλεισε η προεκλογική εκστρατεία του συνδυασμού Λαμία στο Κέντρο.

Την Παρασκευή 24 Μαΐου 2019 ο υποψήφιος δήμαρχος Λαμίας παρουσίασε τις βασικές θέσεις-προτάσεις του προγράμματος και ακολούθησε συναυλία με το συγκρότημα Avatar που διασκέδασε τους συγκεντρωμένους μέχρι αργά το βράδυ.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους οι βουλευτές Δημήτρης Βέττας, Θανάσης Μιχελής,Αποστόλης Καραναστάσης και Γιάννης Σαρακιώτης καθώς και οι υποψήφιοι περιφερειακοί σύμβουλοι του υποψηφίου Περιφερειάρχη Δημήτρη Αναγνωστάκη.

Δείτε φωτογραφίες από την εκδήλωση καθώς και την ομιλία του Παναγιώτη Στασινού


Αγαπητοί συμπολίτες ,

Η συμμετοχή σ’ αυτές τις εκλογές κρίθηκε αναγκαία μετά από 5 χρόνια ''ατυχούς''και αναποτελεσματικής διοίκησης της προηγούμενης Δημοτικής Αρχής,στο κατώφλι της εφαρμογής της απλής αναλογικής.

Απλή αναλογική που ταράζει τα νερά στο φαινομενικά ήρεμο αλλά με πολλά προβλήματα δημαρχοκεντρικό μοντέλο διοίκησης των δήμων και δημιουργεί συνθήκες ενίσχυσης της δημοκρατικής συμμετοχής των πολιτών αλλά και απαραίτητες συνεργασίες .

Έχουμε αυτοπεποίθηση και σιγουριά ότι η πρότασή μας απαντά στις αγωνίες για μια καλύτερη ποιότητα ζωής στην πόλη και στα χωριά, απαντάει στην αντιμετώπιση της πολυδιάστατης οικονομικής και κοινωνικής κρίσης του τόπου μας, απαντάει στην ελπίδα για ένα διέξοδο από την σημερινή κατάσταση.

Ποιοι είμαστε
Ο συνδυασμός Λαμία στο Κέντρο είμαστε μια ανεξάρτητη τοπική πολυσυλλεκτική αυτοδιοικητική κίνηση.

Σε αυτήν συμμετέχουν η Πρωτοβουλία Ενεργών Πολιτών Λαμίας με εννεαετή συμμετοχή στο Δημοτικό Συμβούλιο, η Πόλις-αυτοδιοικητική κίνηση όπου συμμετέχουν και μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, προοδευτικοί συμπολίτες μας που προέρχονται από τον χώρο του πρώην ΠΑΣΟΚ και πολλοί ανεξάρτητοι δημότες.

Όλοι μας έχουμε μεγάλη διάθεση για προσφορά, αγάπη για την πόλη μας και όρεξη για δημιουργία.

Οι βασικές μας προγραμματικές προτάσεις συμπυκνώνονται στο πεντάπτυχο:

• ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας και αντιμετώπιση της ανεργίας

• διαφάνεια και έλεγχος στη λειτουργία του Δήμου

• συμμετοχή των πολιτών σε όλες τις πτυχές της ζωής του Δήμου

• κοινωνική αλληλεγγύη στα πλαίσια της κρίσης και

• σεβασμός στο περιβάλλον, καλλιέργεια οικολογικής συνείδησης στους δημότες

Προτεραιότητες επίσης για μας αποτελούν:

• Η κατασκευή έργων υποδομής βελτίωσης της καθημερινότητας των δημοτών με ποιότητα, αισθητική και σεβασμό στο περιβάλλον.

• Η διεκδίκηση ουσιαστικού ρόλου του Δήμου σε θέματα υγείας, εκπαίδευσης, πολιτισμού και αθλητισμού, με παράλληλη διεκδίκηση πόρων.

• Ένα μοντέλο κυκλοφορίας με προτεραιότητα στα μέσα μαζικής μεταφοράς και στους πεζούς

• Η εφαρμογή κοινωνικών πολιτικών για τη στήριξη της οικογένειας, των εφήβων, των ηλικιωμένων, των ΑΜΕΑ, των μειονεκτούντων, των μεταναστών και γενικά των αδύναμων συμπολιτών μας, με στόχο την κοινωνική συνοχή και την αλληλεγγύη

• Η αποκέντρωση δράσεων και αρμοδιοτήτων στις δημοτικές και τις τοπικές κοινότητες και στις γειτονιές της πόλης προκειμένου να ανταποκρίνονται στα σημερινά δεδομένα και στην προοπτική των μεγάλων αλλαγών για πραγματική τοπική εξουσία

• Η δημοκρατική διοίκηση ανοιχτή στις καινοτομίες, τολμηρή σε ρήξεις, ικανή να ανοίγει δρόμους, να προγραμματίζει σε βάθος χρόνου, να συνεργάζεται με όλες τις δυνάμεις και τους φορείς, να δίνει λόγο στους πολίτες.

• Η ενθάρρυνση της συμμετοχής των πολιτών στη λήψη των αποφάσεων, η στήριξη της συλλογικής δράσης, η διευκόλυνση του ελέγχου συλλογικού ή ατομικού, η καλλιέργεια πνεύματος εθελοντισμού και η αξιοποίησή του

Ο δημόσιος χώρος
Κρατούμε σταθερά τον προσανατολισμό μας στην κατεύθυνση υπεράσπισης του δημόσιου χώρου σε όφελος των πολιτών.

Ξέρουμε ότι ο δημόσιος χώρος, αυτός όπου μπορούμε να αναπνεύσουμε, να περπατήσουμε, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να διαδηλώσουμε, να παίξουν τα παιδιά μας, να λειτουργήσουμε τελικά ως φυσικά όντα και ως πολίτες, συρρικνώνεται διαρκώς και υποβαθμίζεται.

Ο δημόσιος χώρος δεν είναι το φιλέτο για επιχειρηματικές δραστηριότητες αλλά η ανάσα της πόλης, ο τρόπος ύπαρξής της.

Για εμάς, υπεράσπιση του δημόσιου χώρου δεν σημαίνει απλώς περισσότερο χώρο για πλατείες και πάρκα, αλλά επιστροφή της φύσης στους ανοιχτούς χώρους, στους δρόμους, στα οικόπεδα και στα κτήρια της πόλης μας,

η εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου σχεδίου βιώσιμης κινητικότητας με προτεραιότητα στα συλλογικά μέσα μεταφοράς και του ποδηλάτου. Σημαίνει ανάδειξη, προστασία, και αξιοποίηση της αρχιτεκτονικής και πολιτισμικής κληρονομιάς της πόλης.

Μερικές από τις βασικές προγραμματικές μας θέσεις και προτάσεις

1. Διαμόρφωση Στρατηγικού Σχεδίου Ανάπτυξης της Λαμίας που πρέπει να συμβαδίζει και να αξιοποιεί το Εθνικό πρόγραμμα Ανάπτυξης του Υπουργείου Οικονομίας

2. Παραγωγική αναζωογόνηση και ανασυγκρότηση της τοπικής οικονομίας με άξονες τον πρωτογενή τομέα, την μεταποίηση και τον ήπιο βιώσιμο τουρισμό. Αξιοποίηση του ντόπιου φυσικού πλούτου και των συγκριτικών πλεονεκτημάτων της περιοχής με αειφορική συμβατότητα των έργων, με αποκέντρωση και συμμετοχική δημοκρατία, με αναβάθμιση του ρόλου της κοινωνικής οικονομίας και της κοινωνικής αλληλεγγύης, με ανοιχτό μέτωπο με την ανεργία.

3. Στήριξη της αγροτικής παραγωγής όπως: Τοπικό Σύμφωνο Ποιότητας, νέες μορφές και καινοτόμες καλλιέργειες, δίκτυα παραγωγών – καταναλωτών, στήριξη των τοπικών λαϊκών αγορών. Ενίσχυση του θεσμού της βιολογικής γεωργίας για προϊόντα ποιότητας, προώθηση της κοιλάδας του Σπερχειού ως Ζώνη Βιολογικής Γεωργίας, λειτουργία λαϊκής αγοράς βιολογικών προϊόντων στη Λαμία. Στήριξη των ντόπιων παραδοσιακών προϊόντων, ενίσχυση των μικρών συνεταιρισμών γυναικών.

Μέτρα που θα μειώσουν το κόστος παραγωγής και θα αυξήσουν την διάθεση των προϊόντων.

Εγγειοβελτιωτικά έργα και κατασκευές για να γίνεται η άρδευση χωρίς την χρήση πετρελαίου και ρεύματος, αντιπλημμυρικά έργα, υποδομές για την αποταμίευση νερού, βελτίωση του δικτύου της αγροτικής οδοποιίας. Αναβάθμιση της λειτουργίας του Τμήματος Αγροτικής Ανάπτυξης και Ενημέρωσης των Αγροτών στο Δήμο.

4. Ανάδειξη της Λαμίας ως τουριστικού προορισμού, ήπιος βιώσιμος πολυκεντρικός τουρισμός συνδεδεμένος με την κοινωνία. Στήριξη του ιαματικού τουρισμού, ανάδειξη και αξιοποίηση του ονόματος του μυθικού Ηρακλή, βελτίωση της λειτουργίας του Καινοτομικού Μουσείου Θερμοπυλών
και ενοποίηση του αρχαιολογικού χώρου με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ευρύτερη περιοχή. Ορεινός, ορειβατικός, πεζοπορικός τουρισμός, μονοπάτια και ορεινά αξιοθέατα της περιοχής μας. Συνεδριακός τουρισμός. Τριήμερα τουριστικά πακέτα στη Λαμία – πόλη του τουρισμού.

Επαναλειτουργία της Δημοτικής Αγοράς, ανάπλαση της Πλατείας Λαού, αξιοποίηση του περιβάλλοντος χώρου του Κάστρου, του Λόφου Μιχαήλ και Γαβριήλ και του Ισιαδακίου.

5. Ανασυγκρότηση και ανάδειξη του ιστορικού κέντρου της πόλης με την προστασία των ελεύθερων χώρων, την αντιμετώπιση της ηχορύπανσης και της παράνομης στάθμευσης, το πράσινο παντού και την εφαρμογή του θεσμού του «υπεύθυνου διευθυντή του Κέντρου». Υιοθέτηση των νέων ψηφιακών τεχνολογιών.

6. Μείωση της παρουσίας των ΙΧ στο κέντρο της πόλης, περιφερειακοί δρόμοι και περιφερειακοί χώροι στάθμευσης, προτεραιότητα στα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς με χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα. Ενίσχυση του ψηλού πρασίνου και φροντίδα των αστικών οικοσυστημάτων.

7.Υποστήριξη της λειτουργίας του Πανεπιστημίου και προώθηση λύσης του χωροταξικού με κατασκευή υποδομών στους χώρους της ΠΑΒΥΠ

8. Λειτουργία των θεσμών λαϊκής συμμετοχής: διαφάνεια - έλεγχος - συμμετοχή, επιτροπές τετραγώνων, γειτονιάς, συνοικίας, λαϊκές συνελεύσεις, δημοψηφίσματα, συμμετοχικός προϋπολογισμός. Ουσιαστική λειτουργία των Επιτροπών του Δημοτικού Συμβουλίου και της Επιτροπής Διαβούλευσης

9. Επανασύσταση της Δημοτικής Αστυνομίας με ανεξάρτητη λειτουργία της για έλεγχο και εποπτεία της πόλης

10. Μείωση του περιβαλλοντικού αποτυπώματος της λειτουργίας του Δήμου με ενίσχυση των μέτρων εξοικονόμησης ενέργειας και εφαρμογές τεχνολογιών ΑΠΕ, έλεγχο της μόνωσης των κτιρίων και της σπατάλης ενέργειας, έλεγχο παντού.

11.Λύσεις στο θέμα των αδέσποτων με συγκεκριμένο πρόγραμμα 11 σημείων

12. Ανάδειξη και προστασία των φυσικών περιοχών και πόρων του Δήμου, περιβαλλοντικά συμβατή διαχείρισή τους, όχι στο ξεπούλημά τους(ορεινοί όγκοι, ιαματικές πηγές κλπ)

13. Προστασία του υδάτινου πλούτου, έλεγχο στις γεωτρήσεις, καταγραφή των φυσικών πηγών, προστασία των λιμνίων και των βιοτόπων, προστασία του Σπερχειού και του Μαλιακού

14. Διαχείριση Στερεών Αστικών Αποβλήτων: Ολοκληρωμένη διαχείριση με μείωση - επανάχρηση - ανακύκλωση - κομποστοποίηση - τελική υγειονομική διάθεση των υπολοίπων. Εναλλακτική Διαχείριση μέσω επιχειρηματικών εγχειρημάτων πολυμετοχικής κοινωνικής βάσης/κοινωνικής οικονομίας, κοινωνικών πρωτοβουλιών. Βιώσιμη και ολοκληρωμένη διαχείριση πέραν της ξεπερασμένης λύσης της δημιουργίας χώρων υγειονομικής ταφής και της περιβαλλοντικά επιζήμιας καύσης, που μαζί με όσα προαναφέρθηκαν και την με εφαρμογή τοπικών προγραμμάτων διαχείρισης και εξοικονόμησης ενέργειας και φυσικών πόρων, διαχείριση του αστικού και περιαστικού χώρου, σημαίνει για μας μια ολιστική οικολογική διαχείριση της πόλης.

Προτεραιότητα ο δημοτικός χαρακτήρας της Υπηρεσίας Καθαριότητας και στελέχωση με μόνιμο και επαρκές καταρτισμένο προσωπικό.

15. Υποστήριξη των ανθρωπίνων δικαιωμάτων και των δικαιωμάτων των ειδικών ομάδων του πληθυσμού (Ρομά, μετανάστες, πρόσφυγες) αλλά και των ΑΜΕΑ

16. Πολιτιστική ανασυγκρότηση του τόπου με την ανάδειξη των αρχαιολογικών χώρων, των μουσείων, των ιστορικών περιοχών. Ανάδειξη του ρόλου των πολιτιστικών φορέων και ομάδων με συμμετοχή και ευθύνη.

17. Παιδεία: Ιδιαίτερη φροντίδα σε όλες τις βαθμίδες εκπαίδευσης, γιατί για μας αποτελεί θεμελιώδη κοινωνική υποδομή και προϋπόθεση για τη βιωσιμότητα, για τη διατήρηση της ζωής στην περιφέρεια και την αναζωογόνηση των χωριών και της πόλης.

18. Υγεία: έμφαση στην πρωτοβάθμια φροντίδα υγείας και την πρόληψη με ό,τι αυτό περιλαμβάνει(χώροι άθλησης, περιπάτου, αναψυχής, αγώνες αθλητικοί κλπ),στήριξη του Νοσοκομείου Λαμίας και διεκδίκηση έδρας Υγειονομικής Περιφέρειας

19. Προστασία και φροντίδα όλων των περιοχών που φιλοξενούν είδη πανίδας και χλωρίδας, ιδιαίτερη φροντίδα για τις προστατευόμενες περιοχές, τα φυσικά πάρκα και μνημεία της φύσης(Εθνικός Δρυμός της Οίτης, περιοχές NATURA, Σπερχειός, Μαλιακός, πλατάνια Πλατείας Λαού και Κομποτάδων, ιαματικές πηγές). Ισχυροποίηση του Ενιαίου Φορέα Διαχείρισης των προστατευόμενων περιοχών «Οίτης – Σπερχειός – Μαλιακός»

Στην τελική ευθεία για τις εκλογές της Κυριακής!

Έμειναν μόνο δύο μέρες ως τις 26 Μαΐου, ως τις εκλογές της Κυριακής.

Συνοδευόμενοι από τα θετικά μηνύματα συνεχίζουμε ακόμα πιο δυνατά στην τελική ευθεία, σε μια προσπάθεια να αλλάξουμε το δημαρχοκεντρικό δημοτικό κατεστημένο που διοικεί την πόλη μας 21 χρόνια τώρα.

Λέμε όχι σε μια νέα χαμένη θητεία!

Λέμε όχι στην λήψη αποφάσεων με τα ΜΑΤ

Λέμε όχι στις βίαιες απολύσεις εργαζομένων

Λέμε όχι στο ρουσφέτι και στις πελατειακές σχέσεις

Λέμε όχι στους επαγγελματίες πολιτικούς που αλλάζουν καρέκλες και θέσεις
ευθύνης

Λέμε όχι σε όσους καταδίκασαν τη Λαμία στην απομόνωση

Πιστεύουμε στη δύναμη και την έμπνευση των πολιτών

Πιστεύουμε στους συμμετοχικούς θεσμούς και την άμεση δημοκρατία

Πιστεύουμε στην ενεργοποίηση του πολίτη

Πιστεύουμε πως μόνο με συγκρούσεις αλλάζεις το μέλλον της Λαμίας

Θέλουμε μια Λαμία ισχυρή και όμορφη

Θέλουμε μια Λαμία πραγματικό Κέντρο της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας

Θέλουμε μια Λαμία στο Κέντρο των εξελίξεων

Ελπίζουμε να πείσουμε τους πολίτες, να μας εμπιστευτούν και να μας δώσουν βασικό ρόλο στο επόμενο δημοτικό συμβούλιο

Η Λαμία κερδίζει το χαμένος έδαφος με την ισχυρή συμμετοχή μας στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο

Σας καλούμε όλες και όλους σ’ αυτό το όμορφο ταξίδι της ειλικρίνειας, της αξιοπρέπειας, της ανιδιοτέλειας, της προσφοράς και του εθελοντισμού!!





Δημοσίευση σχολίου

To kaliterilamia.gr σέβεται το δικαίωμα όλων των χρηστών να εκφράζουν ελεύθερα την άποψή τους ωστόσο διατηρεί το δικαίωμα, να μην δημοσιεύει συκοφαντικά και υβριστικά σχόλια. Έτσι όποια σχόλια, περιέχουν ακατάλληλα προς το κοινό χαρακτηριστικά θα αποσύρονται από τον ιστότοπο.

Νεότερη Παλαιότερη